keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Helteen helpotusta


Ai että, nämä kolmen päivän vapaaputket tuntuvat kyllä aina ihan pienoiskesälomilta! Olen ehtinyt tehdä vaikka mitä - hyödyllistä ja hyödytöntä. Eilen meillä oli kavereita grillailemassa.


Kurssikaverini oli ottanut kotikotoaan mukaan tuollaisen jalallisen grillin, jota piti päästä tietysti heti testaamaan kuulumisten vaihdon lomassa. O:n kaverit sattuivat olemaan liikekannalla, joten kutsuimme heidätkin liittymään seuraan. Ruokalistalle kuului pihvejä, kanaa, täytettyjä herkkusieniä ja voileipäjuustoa. Aika perinteinen setti siis.




Salaatiksi tekaisinvierailta kehuja keränneen halloumi-mansikkasalaatin minttukastikkeella. Itsekin tykkäsin salaatin makean ja happaman kontrastista kovasti - taisi nousta melkein lemppariksi samantien.




Vieraiden lähdettyä kävin vielä lenkillä ja siivosin siivouskaapin. Olen ottanut tämän kesän tavoitteeksi siivota kaikki kotimme pahimmat sotkukaapit ja -laatikot. Täydelliseen kesäsiivoukseen on tässä kohtaa turha pyrkiä, mutta tuollaiset pienet kohteet saa raivattua nopeassakin ajassa energiapuuskan iskiessä.

Astiakaappi - check.
Vessan allaskaappi - check.
Keittiön muovirasialaatikko - check.
Eläinhylly - check.
Siivouskaappi - check.



Eipä tuosta nyt ehkä suurta eroa huomaa, koska siivouskaappiin on pakko saada mahdutettua aika tosi paljon tavaraa, mutta käytön kannalta se on nyt paljon selkeämpi, kun nimesin useimmiten käytetyille tavaroille omat paikkansa. Lisäksi ripustin harjat ynnä muut varrella varustetut välineet roikkumaan seinältä, niin ettei niitä tarvitsisi aina kaivella kaapin lattialta, muiden tavaroiden joukosta.

Vielä olisi jäljellä ainakin vaatekomero, tulostinnurkaus ja askartelulaatikko. Onneksi kesääkin riittää!

Tämä aamu alkoi raikkaalla hellepäivän aamiaisella...


 ... ja jatkui kouluhommien ulkoistamisella.


O:n tultua kotiin lähdimme etsimään uimapaikkaa niin meille kuin Taikkiksellekin. +28 asteen helle piti huolen siitä, että kaikki vakiopaikkamme olivat aivan täynnä, joten tyydyimme lopulta johonkin randomiin laiturinpätkään, jonka bongasimme ohi ajaessamme.



O:n alkuirvistyksestä huolimatta vesi oli oikein lämmintä ja siellä tuli viihdyttyä tovi, jos toinenkin. Yllättävän kiva paikka, jos unohtaa hiekkapohjaa peittäneet oksat ja kasvinosat sekä uppokannon, johon molemmat törmäsimme.

 Erityisellä riemulla veteen hyppi Taikkis, jota ei meinannut saada millään lähtemään kotiin.




Shelttienkö muka ei pitänyt tykätä vedestä?

20 kommenttia:

  1. Meillä on täällä myös sheltti jota ei meinaa saada pois vedestä :D mökillä sen löytää varmimmin jostain rantavedestä kahlaamasta ja aina pitäisi heittää jotain veteen noudettavaksi :) poika on myös sitä mieltä, että vedessä ei saisi olla kukaan muu kuin hän itse: jos joku lähtee uimaan, niin heti alkaa hätääntynyt haukkuminen "älä mene sinne hukkumaan!" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Taikkiksella on kanssa alkanut ilmetä tuota perään lähtemistä ja "pelastamista". Ja noudettavaksi esineeksi kelpaa mikä tahansa puunkappale tai käpy :)

      Poista
  2. Hei!

    Hauskaa huomata, että muillakin on kesäisiä siivousprojekteja. Mulla on lähes identtinen lista, lisänä vielä askartelukaappi ja keittiön sivustavedettävän sisus.

    Ihana tuo Taikkiksen uipparivideo! Odotin jokaisella kierroksella, että milloin Taikkis ravistaa ja pahaa-aavistamaton O kastuu :-)

    Kesäisin terveisin,

    emäntä ja sheltit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pakko olla tai ei tule koskaan tehtyä :D Taikkis ravistaa videolla heti alussa ;) Sen jälkeen ei kerinnyt enää. Kesäterkkuja sinnekin ja rapsutukset shelteille! :)

      Poista
  3. Itse yritän saada kellarikomeron siivottua kesällä, jonne ei tee mieli koskaan mennä etsimään mitään, jos sitä tarvitsee:D Innostusta "edesauttaa" tietenkin, että oon siivoillu muita komeroita ja laatikoita ja keränny keittiöön läjän tavaraa, joka ois menossa sinne häkkikoppiin. Tulos tällä hetkellä= keittiö on niin täynnä roinaa, ettei ruokapödässä mahdu syömään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, siis todella, kellarikomero! Se on meilläkin aika tursuileva :D Kaipaisi kyllä varmaan jätelavaa enemmän kuin muuta :) Tsemppiä sinne hässäkän keskelle, sadepäivinä sitten... ;)

      Poista
  4. Haluan kiittää sinua erinomaisesta blogista, joka toimi itselläni rohkaisuna pyrkiä eläinlääketieteelliseen :) Lisäksi tämä on toiminut sopivana lisämotivaattorina, kun lukeminen on tuntunut mahdottomalta. Viime vuonna hain ensimmäistä kertaa ja jäin rannalle 0,75 pisteen päähän. Tänä vuonna otinkin kunnon pyrähdyksen ja pääsin sisään 13 pisteen erotuksella pisterajasta. Keep up the good work ja toivottavasti törmäämme elukassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooi, mahtavaa! Lämpimät onnitteluni! :) Noin se pitää, kunnon ryminällä sisään :) Skumpan paikka!

      Poista
  5. Mäkin haluun oman vesipedon sitten joskus :D

    Ja täällä ilmoittelee uusi eläinlääkiksen yo 2013!! ;) Minuakin tämä blogi on motivoinut kaikki nämä vuodet. Ja motivoi toki jatkossakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea kovasti! Hieno homma! :) Niin sitä vaan jotkut aina sisälle pääsee, vaikka koe olisi millainen :)

      Kiva kuulla :) Ei muuta kuin omaa vesipetoa harkitsemaan, elukalla iskee pentukuume ihan satavarmana ja moneen otteeseen ;)

      Poista
  6. Tosi kannustavaa lukea anonyymien kommentteja ja huomata että tämä blogi motivoi myös itseä lukemaan pääsykokeisiin (ens vuonna ekaa kertaa yrittämään!) :) Tää on ehdottomasti paras blogi mitä olen koskaan seurannut, keep going!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww, ihana kommentti :) Mutta hyvä, jos motivaatio leviää - se on semisti ollut blogini tarkoituskin! Toivottelen jo valmiiksi tsemppejä ensi vuoden rutistusta varten, vaikka kevääseen onkin vielä aikaa ja rentouttavaa kesää tietysti :)

      Poista
  7. Sun blogi on ihanan inspiroiva, ihan arkisissakin jutuissa, esim tämmöinen pienet siivoustavoitteet antoi ideaa myös itelle ottaa pienempiä prokkiksia haltuun ja kokea ylpeyttä niistä pienistä saavutuksista, haha. Kiitos ja jatka samoilla poluilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä oon todennut että itseä motivoi yllättäen monesti kaikki arkisimmat jutut, mistä voi poimia omaankin elämään inspiraatiota, joten aika paljon tulee kirjoiteltua sellaisesta :D Kiitos itsellesi kivasta kommentista!

      Poista
  8. Ihanan näköistä salaattia! Täytyy itsekkin kokeilla, mutta sitä ennen pitää kysyä, että miten teit minttukastikkeen? Yritin googlettaa mutta en nyt mitään superhyvän kuuloista reseptiä löytänyt. Ja ihanaa kun Taikkis tykkää uida :) Meidänkin jo edesmennyt sheltti oli vesipeto, mutta nykyinen vain kahlailee. Mutta ehkä sekin vielä tänä kesänä opetetaan uimaan :D Onko Taikkista tarvinnut houkutella uimaan vai onko se alusta asti mennyt itse?

    P.S. Inspiroiduin itsekkin siivoamaan esimerkin kannustamana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, hyvä levittää tällaista positiivista siivousvimmaa :D Salaatti ja kastike syntyi jotakuinkin tällä ohjeella: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/80655-halloumi-mansikkasalaatti-ja-porsaan-ulkofileepihvit

      On todellakin tarvinnut houkutella, mutta pikkuhiljaa se on innostunut enemmän ja enemmän :) Rohkaisukin oli tosin helppoa, kun tyttö on niin kovin lelujen perään. Nykyisin nauttii myös siitä uimisosuudesta ilman leluakin :) Uiminen on vaan niin mukavaa ja hyvää liikuntaa, että olen oikein tyytyväinen tähän kehityskaareen :)

      Poista
    2. Niin ja tosiaan, itse laitoin kastikkeeseen tuoretta (vahvaa) minttua näppituntumalla ja tuli hyvvää! :)

      Poista