sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kesäherkkuja


Tänä kesänä olen löytänyt kaksi ruokaa uudestaan: täytetyt, pekoniin kääräistyt herkkusienet ja tomaatti-basilika-mozzarella -salaatin. Vanhoja klassikoita, mutta toimii! Testasimme valmistaa grillissämme myös paprikaveneitä, eli tuorejuustolla, kirsikkatomaatin puolikkaalla, juustoraasteella ja basilikalla lastattuja paprikalohkoja. Olivat varsin herkullisia! Grillimme vain tahtoo vedellä viimeisiään. Täytyy harkita hiukan laadukkaampaan yksilöön panostamista.


Kesäkurpitsasiivutkin olin dumpannut vaki-grillimenustamme tylsänä ja mauttomana täyteruokana, mutta aivan ohuiksi veisteltyinä ja ruokaöljy-grillimausteseoksessa pyöriteltyinä nekin maistuivat herkullisilta!

Ihanin kesäherkku on kuitenkin tietysti jäätelö, omalla koneella valmistettuna. Oman vaivansa se toki vaatii, mutta lopputulos palkitsee. Etenkin tällaisen sokerirajoitteisen.



Tämä karppi suklaanougattia jäljittelevä minttusuklaa-jäätelö syntyi seuraavalla reseptillä:

3 keltuaista
2 dl kevytmaitoa
1/2 dl kermaa
2 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna
n. 1 dl makeutusjauhetta
1/4 tl vaniljajauhetta
n. 20-30g hasselpähkinärouhetta
muutama rivi tummaa minttusuklaata rouhittuna

Vatkaa keltuaiset ja kerma omissa kulhoissaan vaahdoksi. Yhdistä maito, keltuaisvaahto, makeutusaine ja vanilja. Sekoita kermavaahto joukkoon. Käynnistä jäätelökone ja kaada seos koneeseen n. 20-40 minuutiksi. Lisää pähkinä- ja suklaarouhe valmistuksen keskivaiheilla tai loppupuolella.

Nautiskele kauniissa auringonpaisteessa ja hyvässä seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti