tiistai 26. kesäkuuta 2012

Icy treat

Olen viimeiset viisi vuotta odotellut markkinoille hyvää sokeritonta jäätelöä kesän herkkuhetkiin, mutta kun sellaista ei edes tämänhetkisen karppausbuumin myötä ole markkinoille pölähtänyt, oli aika ottaa ohjat omiin käsiin.


Sattumalta jäätelökoneemme sopii myös värinsä puolelta keittiöömme.Ensimmäinen erä lähti kokeiluun varsin yksinkertaisilla raaka-aineilla: kermaa, kevytmaitoa (täysmaitoa ei löytynyt laktoosittomana), vaniljaa, ripaus suolaa ja makeutusta.


Mausteiksi hiukan hakattua tummaa suklaata ja hasselpähkinärouhetta vanhalle suklaanougat-jätskin ystävälle.


Ensimmäinen kokeiluerämme jäi hiukan hileiseksi ja löysäksi. Liekö syynä liian alhainen rasvaprosentti, kerman vatkaamattomuus tai munattomuus - ehkä nämä kaikki? Pikareseptit ovat aina hiukan kyseenalaisia. Etenkin, jos niitä lähtee soveltamaan.

Seuraavaksi kokeilemme samaa ihan muna- ja kermavaahdoilla. Vaan käyttääkö koko munat vai vain keltuaiset, vatkatako vai kiehauttaa? Reseptejä tuntuu löytyvän joka lähtöön. Jos teiltä lukijoilta löytyy jokin hyväksi todettu resepti, niin otan mielelläni vinkit vastaan.

Siellä ruutujen toisella puolella taitaa pääsykoelukijoilla olla jännät paikat, kun pääsykokeen tulosten julkaisuajankohta lähenee. Mä lähetän vielä viimeiset tsempit, toivottavasti postiluukuistanne lävähtää huomenna painavaa postia! ;)

16 kommenttia:

 1. Täältä yksi anonyymilukija liittyy seuraanne iloiseen ensi syksynä :D Tällä hetkellä pelkään vaan, että on käynyt jokin virhe tuolla yliopistohaussa, apua... Ehkä huomenna (tai tänään) käsitän asian paremmin, kun saan sen kirjekuoren :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa! :) Onnea kovasti! Eikö kirjeet enää tuukaan samana päivänä kuin tulokset? Kauheaa, jos joutuu vielä odottamaan sitä ns. viimeistä varmistusta :D Ei vaan, kyllä se totta on, jos nimi listalta löytyy. Hienoa!

   Poista
 2. Eipä tällä kertaa onnistanut. Jäi johonkin pisteen päähän. Mutta tästä on helppo parantaa, joten eiköhän ensi vuosi mene sitten paremmin (ellen ole tajuttomissa paineissa silloin, enkä saa nukuttua tai tajuttua teksteistä mitään).
  Mutta kyllä tosta tuli silti tunne, että ne eläinlääkiksen ovat pystyy vielä avata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No piste ei ole kyllä mitään, sen kirii helposti vuoden aikana :) Hyvä, että toivo syttyi! Useimpien kuitenkin tarvitsee kerätä vauhtia muutama vuosi, no hätä! :)

   Poista
 3. HERRANJUMALA!!! Mä pääsin sisään :O Meistä tulee siis kollegoita jossain vaiheessa :D Ihan uskomatonta, en voi käsittää tätä. Epäilen myös, että yliopistohaussa on joku virhe ja uskon tämän todeksi vasta kun saan hyväksymiskirjeen käteeni :D Ja nyt tekee myös mieli jäätelöä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooi, ihan mahtavaa! Oon onnellinen sun puolesta! :) Hassua tuo, että joutuu odottelemaan kirjettä! Ja etköhän sä oo jäätelös nyt ansainnut, vaikka parikin... ;)

   Poista
 4. Täällä myös yksi joka ei voi uskoa että se oma nimi siellä listassa lukee!!! toivottavasti huomenna se kirjekin tänne tulee niin alkaa käsittään että kyllä minustakin tulee eläinlääkäri :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa! :) Onnea kovasti! Ei sitä enää tulla sulta pois ottamaan! :)

   Poista
 5. Heip! Tuli mieleen tosta laktoosittomasta maidosta, että oletteko kokeilleet käyttää raakamaitoa? Joillekin laktoosi-intolerantikoille se tuntuu jostain syystä sopivan. Me haetaan aina silloin tällöin raakamaitoa Bisan tilalta Vantaalta ja on muuten hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan raakamaitoa en ole vielä kokeillut, kiinnostaisi kyllä :) Itse asiassa vissiin maanantaina ostin ensimmäistä kertaa homogenoimatonta Valion kevytmaitoa juurikin kokeilumielessä, mutta se ei ainakaan toiminut. Tokihan sitä on käsitelty pastöroinnin ja rasvanpoiston(?) muodossa, eli lienee vielä eri asia kuin raakamaito. Vaikuttaa vain hankalalta tuo tilalta hakeminen, mutta ehdottomasti kokeilen, jos tilaisuus sattuu kohdalle... :)

   Poista
  2. Juu se vaatii sen lähtemisen, oman astian ja kylmälaukun (ja ehkä auton).

   Bisasta saa tosiaan joka päivä maitoa aamulla ja iltapäivällä. Maito maksaa siellä 1e/litra. Kellonaikoja voi kurkkia vaikka tuolta: https://www.facebook.com/bisan.tila

   Itse asiassa raakamaitoa saa myös erinäisistä ruokahifistelykaupoista, kuten Anton&Anton ja Eat&Joy. Litrahinta on toki eri luokkaa. Noista saa myös vuohen raakamaitoa, mikä on ihan kokeilemisen arvoista.

   Poista
  3. Kiitos paljon vinkeistä, pitääpä perehtyä! :) Voishan sitä kokeilla vaikka tuollaisella hifistelymaidolla ensin.

   Poista
 6. Liityn siunattujen anonyymilukijoiden joukkoon, nimi löytyi listalta!:DD Hakemista miettiville voisin myös vinkata, että sisään pääsee ilman kalliita valmennuskursseja:) Ihmettelin itekkin ettei kirjettä tänään tullut, en jaksaisi odottaa sitä:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiva kuulla, että uudistus on siis siinä mielessä onnistunut :) Itselleni kun valmenuskurssi oli ainakin ihan ehdoton...

   Poista
 7. Voijoijoi :) 0,75 pisteen päähän jäi unelma tällä kertaa.. Noh, se tarkoittaa vain sitä, että ensi vuonna mennään heittämällä sisään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, tuo kyllä kirpaisee :/ Kannattaa tilata koe kotiin ja syynätä se tarkkaan läpi, josko valittamalla saisi vielä sen tarvittavan 3/4 pistettä kasaan ;) Meidän hakuvuonna tämä onnistui ainakin kahdelta hakijalta. Ja jos ei, niin ensi vuonna olet jo aika varmasti sisällä, kunhan et nyt päästä asioita herpaantumaan mielestä! :)

   Poista