tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kodin tuunailua

Viime päivät ovat kuluneet lähinnä kodinlaiton merkeissä. Makuuhuone on edelleen pienoinen kaaos, mutta muista huoneista puuttuu lähinnä tiettyjä yksityiskohtia. Yllättävän kovaa hommaa tällainen pesänrakennus - propsit vaan kaikille pikkutirpoille, jotka käyvät tämän läpi joka kevät.

Tosin niiden ei varmaankaan tarvitse käydä Ikeassa.


Toisin kuin meidän.


Mä en nykyään yleensä jaksa koluta Ikean huonekalunäyttelyä läpi, vaan sukkeloin oikoteitä pitkin suoraan taloustavaraosastolle. Tällä kertaa mentiin kuitenkin oikein pitkän kaavan mukaan. Vedettiin jopa lihapullaleivät (ilman sitä leipää).


Mukaan tarttui pikkuinen perhe hyväksihavaittuja Malmeja makkariin ja uusi TV-taso. Niiden kokoamiseen kuluikin sitten koko lauantai-ilta. Hurjaa tämä nykyinen viikonloppueloskeluni! Tytöt, koska tuutte takaisin Helsinkiin? Haha.

Huomatkaa katu-uskottava vasara ja TV-tason virkaa aiemmin ajanut Lack

 Ja tässäpä tämä uusi komeus:


Musta tuosta tuli todella hieno. Etuovet ovat valkoista maitolasia ja kätkevät tyylikkäästi sisäänsä värikkäämmätkin roinat. Tämä hylly ei ollut varsinaisesti TV-tasoksi tarkoitettu, joten miinusta jaan johtokolojen puutteesta, mutta muuten ihan loistava hinta-laatusuhde. Tykkäilen.
Espanjan tuontityynyliinatkin ovat saaneet vihdoin täytettä


Keittiön valkoisena ja tyhjänä ammottavallle seinälle halusimme kellon, joka näkyisi kivasti myös eteiseen. O ison, mä ilman varsinaista kellotaulua olevan aikaraudan. Jyskistä löytyi lopulta yksilö, joka täytti meidän molempien toiveet.

Räpylä mittatikkuna
Aikansa ja monta enemmän tai vähemmän matemaattista menetelmää tuon paikalleen asentaminen vaati, mutta lopputulokseen olemme molemmat tyytyväisiä. Varsin näyttävä elementti ja kelloajan erottaa tihruisimminkin aamusilmin.

Halusimme alumiinin rinnalle keittiöön myös hieman väriä. Itse kaakelit ja kaapistot kun ovat ihan täysvalkoisia. Neljän vuoden tauon jälkeen koitti paluu limenväriseen keittiöön. Se oli helppo valinta, sillä kaikennäköisiä vihreitä keittiövälineitä multa löytyykin jo ihan kivasti ennestään.

Neutraalin välitilan valkoisia kaakeleita piristämään halusimme ns. keittiötangon, jolle ripustimme pari mukia, keittiövälineitä ja muutaman yrttiruukun, jotka toivottavasti jossakin vaiheessa saavat sisäänsä vielä hiukan elävämpää sisältöä.
Emme halunneet porata kaakeleihin reikiä, joten askartelimme tangon kuivakaapista roikkumaan ripustettuun verhotankoon. Yllättävän kivasti onnistunut kotituunaus.


Tähän loppuun vielä vinkki maailman helpoimmasta ja nopeimmasta pohjattomasta iltapalapiirakasta: 2-3 munaa, pussillinen (tai muutama dl) juustoraastetta, loraus kermaa, tölkki chilitonnikalaa ja muutama kirsikkatomaatin puolikas sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan silikonivuokaan. 15-20 min 225 asteessa uunissa ja herkullinen iltapala on valmis!

Nälkäisen huonekalunkokoojan pelastus ;)

4 kommenttia:

 1. Whii! Missä vaiheessa saamme kurkistaa kokonaiskuvaan huoneista? Nätti tv-taso. Itse pidän erinäisistä lasielementeistä. Hienompaa kuin perusvaneri tai muovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whii, olin ajatellut, että laittaisin kuvia vasta valmiista huoneista, kun toistaiseksi niissä kuitenkin tapahtuu kehitystä aika haipakkaan tahtiin, kun tavarat etsivät paikkojaan :) Mutta voin mä toki laittaa jotain keskeneräistäkin matskua, jos kiinnostusta löytyy.

   Kiitti, mäkin tykkään kovasti :)

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin!! Teitin koti näyttää jo nyt niin kauniilta:) Miten tarkalleen virittelitte tuon keittiötangon? Oon itte haaveillut tuollaisesta keittiön piristäjästä, mutta en haluaisi porailla kaakeleita. - Maaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Hävettää vähän myöntää, mutta ei siis yhtään tarkalleen :D Ostettiin vain tuollainen 110 cm pitkä alumiinitanko ja ripustettiin se neljällä S-koukulla ja ketjuilla kuivauskaapista roikkumaan, juurikin kaakeleita säästääksemme. Eihän tuohon mitään kauhean painavaa uskalla ripustaa, mutta eipä ole tarviskaan :)

   Poista