keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Pöpöjä

Lukemista...

Ja välillä vähän tankkausta...
Tulin tekemään ihan pikaisen päivityksen, vielä olisi muutama loinen tälle yölle selätettävänä. Päätin tällä viikolla pitää muutaman päivän taukoa elinpatologian luennoilla ramppaamisesta ja yrittää sen sijaan päästä parasitologiassa niskan päälle, kun koko tenttiä edeltävä päivä meneekin sitten töissä. Onneksi pikku hiljaa alkavat kaiken maailman cestodit, nematodit ja trematodit hahmottua omiin ryhmiinsä, mutta pikku tarkkaa muistamista on loisten elämänkiertojen, prepatenssiaikojen ja latinankielisten nimien kanssa ihan tarpeeksi ja vähän ylikin. Macracanthorhyncus hirudinaceus on ehkä nimensä puolesta mun lemppari! ;) Siitäkään en tähän hätään muista muuta kuin tuon nimen, eli vahvasti menee!

Hiukan opiskeluun tai ylipäätään mihinkään keskittymistä häiritsee se, että jännitän ihan maanisesti erään projektin lopputulemaa. Oikeasti oon kyllä aika pessimistisellä mielellä sen suhteen tai yritän ainakin lietsoa itseni siihen mielentilaan. Ettei sitten tiputtaisi korkealta ja kovaa. Ehkä jo huominen tuo ratkaisun asiaan?

Eilen eksyin jonkun linkin kautta pitkästä aikaa katselemaan näitä pehmopöpöjä ja kas, sieltähän löytyi tuttuja!


Parasiitteja, parasiitteja... Tuollaisen kirpun voisin huolia itsellenikin :) Harmi vaan, että sen kohdalla on jonkun lajintunnistus tainnut kosahtaa pahemman kerran. Eihän kyseessä mitenkään voi olla Ctenocephalides felis, kissankirppu, koska siltä puuttuu pronotaalikampa eli stenidiat eli kitiinipiikkirivistö pään takaa! ;)

Eilen oli myöskin ohjelmassa jälleen ompelukerho. Siedätyskuvia silvuplee:Nyt koitan pysytellä pari päivää poissa blogin kimpusta ja keskittyä opiskeluun. Tämän tentin kun vielä jaksaa rutistaa, niin sitten koittaakin maisemanvaihto. Lauantaina yritän nimittäin pakata jälleen koko lauman yhden ihmisen liikuteltavaan pakettiin ja selviytyä sen kanssa jotenkin kotipuoleen.

Kuva: weheartit.com

Sunnuntaina alkaa nimittäin mun sikalaharjoittelu! Kyllä, paluu turvasaappaisiin ja työhaalarihin sekä vielä navettaakin hekumallisemmat tuoksut! Can hardly wait... ;)

5 kommenttia:

 1. Oh, miten suloinen possu! Oon niin kateellinen sulle! Siitä on iso ikuisuus kun on viimeksi päässyt pikkupossuja sylittelemään. :)

  Ja haha, noita pehmoleluja. Suunniteltiin aikoinaan lukion bilsanmaikalle jonkin pöpön ostamista läksiäislahjaksi.
  Netistä löytyy muutenkin kaikke jännää turhaa krääsää, mitä on kovin vaikea olla tilailematta.. :D

  VastaaPoista
 2. Ompelukerho ::DDDD Tää alakohtanen huumori on niin hauskaa opiskellessa.

  Uu, sikala. Meetkö johonkin pienemmälle tilalle vai kunnon tehotuotanto paikkaan?
  Tollaseen paikkaan "normaali-ihmiset" ei pääse kattelemaan mikä se meno siellä on, että kokemus ainakin. Sikalat sun muut on aika kaukana itseasiassa nykyihmisen arjesta ja vähän syrjässä silmiltä. Kontakti syntyy kaupan lihahyllyllä..

  AI NIIN tuossa edellisessä kun puhuit parasiittien esteettisyydestä (postauksen otsikko sai nauramaan myös) niin ajattelin että ON SE VAAN OIKEASTI HYVÄ ETTÄ ihmisiä on erilaisi.
  Jotkut tykkää parasiiteista, toiset Huittisten kylän kehityksestä 1800-luvulla. ::D

  T. MOH

  VastaaPoista
 3. Siimaeläinpehmo on kyllä aika liikuttava. Tuollaisen voisi jopa tuntea tarvitsevansa. :D

  VastaaPoista
 4. Oii ihana kirppu <3
  Saatteko itse vaikuttaa tohon valintaan minne meette harjoitteluun?
  Ja semmosta mielipidettä ajattelin kysyä että kannattaako kirjoittaa pitkä vai lyhyt matikka? Eläinlääkikseen täälläkin päämääränä :)

  Ja mulla on sulle Gorgeus Blogger haaste:
  http://crazydaydream.blogspot.com/2011/03/gorkea-bloggari.html
  Siinä postauksen alareunassa :3

  VastaaPoista
 5. Marika: Haha, mä kyl odotan vähän pelonsekaisin tuntein, et mitä siitä harjoittelusta tulee :D Ei tiedä yhtään, mitä odottaa. Ja joo oli hauska huomata, että noista pöpöistä löytyi jotain eläinlääketieteeseenkin liittyvää :)

  MOH: Hävettää vähän myöntää, mutta en itse asiassa edes huomannut kysyä, paljonko tilalla on sikoja :D No, pian se selviää. Ei mikään valtava laitos kuitenkaan ymmärtääkseni.

  PS. Huittinen maailmankartalle! :D

  Chanah: Siitä sitten vain tilailemaan, kun alkaa tuntua siltä, että elämä ilman pehmosiimaeliötä on tyhjää :D

  Julia: Saadaan juu. Meillä on toki listat, joilta voi valita paikan, joka on suostunut ottamaan opiskelijoita ennenkin, mutta paikan voi hankkia myös itse.

  Jos oot matemaattisesti lahjakas, niin kirjoita ihmeessä pitkä. Pitkän matikan L:stä saa 12 lähtöpistettä pääsykokeeseen, E:stä 10 ja M:stä 8. Lyhyen matikan L:stä saman 8. Toisaalta matikan sijaan voi lähtöpisteisiin ilmoittaa myös minkä tahansa ainereaalin, josta L=12p eli yhtä arvostettu kuin pitkä matikka.

  Pitkää matikkaa ei opinnoissa eikä pääsykoelaskuissa varsinaisesti tarvita (paitsi nykyisin ilmeisesti yhden kurssin osalta niissä tilastotieteen laskuissa?), vaan lyhyelläkin pärjää, mutta kyllähän tuo pitkä matikka ylläpitää kivasti laskurutiinia ja loogisen ajattelun taitoja.

  Jos taas pitkä matikka tuottaa vaan harmaita hiuksia ja hampaiden kiristelyä, niin ei sillä kannata lukioaikaansa pilata. Lukee sitten lyhyen ja opiskelee tarvittavat tilastomatematiikat erikseen. Fysiikka ja kemia on oikeasti ne tärkeimmät.

  Ja kiitos kovasti haasteesta, apua kun tuntuu hassulta saada tällaisia! :D Vastailen tuohon luullakseni ensi viikon puolella :)

  VastaaPoista