sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Syyskokkailuja

Blogi on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle, kun on ollut niin kovasti puuhaa ja menoja tässä. Ruokaa on kuitenkin laitettu, tässä jotain viime aikaisia kokkailuja.

Hedelmäinen kanakastike



Valmistus:


1 pkt hunajamarinoituja broilerisuikaleita
1 tlk ananaspaloja
1 tlk säilykepersikoita
kermaa
(suurustukseen soijajauhoja tai Psyllium-jauhetta)

Ruskista broilerisuikaleet ja hedelmänpalat pannulla. Lisää jauhot, jos haluat käyttää niitä suurustukseen ja lopuksi kerma. Hauduta kypsäksi.

Tarjoa esim. kasvismuusin kera.

Kasvismuusi

1 ps pakastejuureksia
kermaa, tuore- tai sulatejuustoa
voita
yrttisuolaa tai muita mausteita maun mukaan

Valmistus

Keitä juurespalat kypsiksi. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.



Nakkipataa eli sarjassamme tyhjän jääkaapin taikoja



nakkeja
pakastekasvispussi
tomaattipyreetä (ketsuppi tai tomaattisosekin käy paremman puutteessa)
pizzamaustetta

Valmistus:
Kuullota sulatetut kasvikset voissa ja lisää pannulle nakin palat. Ruskista, lisää tomaattipyree ja mausta pizzamausteella.

Tosi hyvää!


Pannuleipä karppityyliin (paras karppileipä!)




1 muna
2 rkl kookoshiutaleita (tai -jauhetta)
2 rkl mantelijauhetta tai muuta jauhoa/lesettä
1/2 tl leivinjauhetta

Valmistus:

Laita levy kuutoselle ja paistinpannu (jossa rasvanokare)levylle. Vatkaa jauhot rikotun munan joukkoon haarukalla ja kaada seos kuumalle pannulle, n. 10 cm kokoiseksi ympyräksi. Käännä levy heti kolmoselle ja paista tällä miedolla lämmöllä kypsäksi molemmilta puolilta, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Nautiskele runsain täyttein!

Todella hyvää, ihan paras kokeilemistani karppileivistä. Kiitos T:lle, joka oli reseptin jostain bongannut ja teki näitä meille aamiaiseksi, kun olin Turussa viime viikonloppuna :)




Karpimpi omenapaistos



3 omenaa
vettä
n. 50 g rasvaa
1-2 dl jauhoja tms. (kookosjauhe tai -hiutaleet, soijajauho, vehnälese, mantelijauhe - oman maun mukaan)
(makeutusjauhetta tai hunajaa)
kanelia


Valmistus
:
Lohko omenat piirasvuokaan ja kaada päälle vettä sen verran, että omenat juuri peittyvät. Kypsennä 225 asteessa noin 20-30 min, tai niin kauan, että omenat pehmenevät. Valmista tällä välin kuorrutus nyppimällä rasvan joukkoon jauhot (ja hiutaleet) sekä makeutusjauhe, jos sitä haluat käyttää (kookoksen kanssa ei ainakaan omasta mielestäni välttämätöntä). Ripottele muroseos omenien päälle ja paista vielä niin kauan, että kuorrutus saa hieman väriä.

Nautiskele vaniljakastikkeen, kerman tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti