sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Itämerellinen viikonloppu


Toissaviikonlopun näkymiä.


Lauantai-iltana lenkillä Uutelassa, pitkästä aikaa. Jossakin vaiheessa kävimme tuolla niin usein, että ehdin vähän kyllästyä. Etenkin siihen punkkien määrään. Nyt oli kuitenkin kiva käydä pitkästä aikaa.


Illalla grillasimme ruuaksi kurkku-lohivartaita Yhteishyvän ruokaliitteen ohjeella. Ei mitään maailman kauneinta tai makurikkainta ruokaa, mutta kivan kevyttä ja raikasta vaihtelua normigrillattaviimme verrattuna kuitenkin.


Nykyään tulee väännettyä lähes jokaisen kalaruuan kylkeen joku itse sovellettu kastike. Pohjaksi turkkilaista tai kermaviiliä, mausteiksi hunajaa tai muuta makeutusta, suolaa, tilliä, sinappia, musta- tai sitruunapippuria, sinappia, sitruuna- tai limemehua... Helppoa ja tuo kuitenkin rutkasti lisämakua ruualle.


Herne-fetalisuke.


Kevätkaali-kevätsipulilisuke. Herkkua!


Raikas grillisalaatti - tämäkin sen ruokaliitteen ohjeella.


Jälkkäriksi juustokakku-kakku. Tämän resepti taisi olla muunnelma Vantaan Sanomien reseptistä.


Ja jottei ruokailoittelu olisi loppunut liian lyhyeen, oli meillä jälleen varattuna pöytä Treffipubin brunssille sunnuntaiaamulle. Tällä kertaa teemana oli tapas-brunssi.


Alkupalat ovat ehdottomasti se paras osuus. Aina. Tässä setissä ei oikein heikkoa lenkkiä tainnut ollakaan - kaikki hyvää.


Jälkkäriksi hedelmiä ja juustoa. O:lle hiukan tuhdimpia herkkuja. Brunssilta jatkoimme kesän ensimmäiselle kaupunkiretkelle. Kohteeksi valikoitui karttaa tutkailemalla Loviisa. Sopivan matkan päässä ja rannikolla. Ei sen suurempia suunnitelmia tai ennakko-odotuksia. 


Varsin kivaksi kesäkaupungiksi se kuitenkin osoittautui. Pieneksi, mutta viihtyisäksi.

Ajelimme ympäriinsä ja päädyimme vanhan linnoituksen raunioille. Linnoitukselta lähti opastettu luontopolku, jonka kävimme kiertämässä.Lopuksi kävimme pyörimässä satama-alueella.


Viikonloppu kiteytettynä:

2 kommenttia:

  1. Moi! Ensimmäistä kertaa kommentoin, vaikka olenkin blogisi lukemisen aloittanut jo viitisen vuotta sitten kun olin eläinlääkiksestä haaveileva lukiolainen... Oma tie vei ihan muualle kuin elukalle, mutta blogi jäi lukulistalle. Kiitos kivoista, samaan aikaan erilaisista ja ihan tavallisista postauksista! Huomasin, että et ole aikoihin kirjoitellut akvaarion (vai akvaarioiden) kuulumisia. Mikäli joskus ehdit taas postaamaan aiheesta, lukisin niitä juttuja vielä ihan erityisen mielelläni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja toiveestasi - päätyi heti toteutukseen ;)

      Poista