tiistai 2. helmikuuta 2016

Yskänlääke


Heissan! Aika harvoin kai tulee nykyään hehkutettua täällä mitään tuotetta, mutta nyt on kyllä ihan pakko. Ilmankostutin - mikä ihana lisä suomalaiseen talvikotiin. Saatiin omamme viime jouluna lahjaksi ja ahkerassa käytössä on ollut. Päällä oikeastaan aina, kun olemme kotona. Iho ja huulet kuivuvat merkittävästi vähemmän ja mikä parasta: astmayskään taipuvaiset kissamme eivät ole yskineet koko talvena ollenkaan - eivät edes pahimpien pakkasten aikaan. Suosittelen siis lämpimästi kaikkien astmakissojen omistajille.  Ei nimittäin ole sattumaa, että astmayskä pahenee tyypillisesti juuri syys- ja talviaikaan sään kylmetessä ja ilmankosteuden laskiessa.


Tänä vuonna hankimme laitteen rinnalle ilmankosteusmittarin, jonka avulla on helppo seurata laitteen todellista vaikutusta ja pitää ilmankosteus riittävissä lukemissa. Alunperin olin katsellut ilmankostuttimen kanssa samaa merkkiä olevaa mittaria, mutta ylläoleva, Ellokselta tilattu malli vei lopulta voiton paremmalla hinta-laatusuhteellaan. Sitä paitsi se näyttää hymynaamalla, milloin ilmankosteus on kohdillaan.

Hymynaama minulta sekä ilmankostuttimelle että mittarille!

PS. Osaisiko kukaan suositella minijärkkäriä? Alkaa mennä kärsivällisyys tuon nykyisen kanssa...

8 kommenttia:

 1. Hih, tämäpä sattui, juuri niiden kovimpien pakkasten aikaan harkitsin vakavasti ilmankostuttimen hankintaa. :D Enimmäkseen itseni vuoksi, sillä käsieni atopia paheni työolosuhteidenkin vuoksi eikä rasvaamisesta ollut kuin hetkellinen apu. Yhäkin kämmenet ovat kuin hiekkapaperia, vaikka pakkasta ei enää niin paljoa ole. Eniten kostutin mietityttää kissojen osalta, mutta kostuttimenhan saa aina suljettua yöksi ja poissaolojen ajaksi, ettei vahinkoja satu. :) Pitää vielä seurailla käsien tilannetta missä vaiheessa kostutin olisi hyvä hankkia vai meneekö sinnittelemällä ilman. :D On ne kuitenkin nyt paremmassa kunnossa pakkasten lauhduttua. Mikä kostutin teillä on käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stadler Form Anton on mallin nimi. On etenkin täytenä niin raskas, että ei kaadu hevillä kissojen töytäisyistä, eivätkä ainakaan meidän kissamme ole tuosta olleet erityisen kiinnostuneita. Varsin kissaturvalliseksi siis väittäisin :)

   Poista
 2. Ooh onpas kivan näköinen haihdutin! Kuinkas isolle alalle tuo on tarkoitettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stadler Formilta löytyy monia silmänmukaisia ilmankostuttimia - tämän kyseisen mallin maksimihuone-ala on 60 m³/25 m² :)

   Poista
 3. Järkkäriä ostaessa kannattaa mun mielestä turvautua vain tuttuun kameramerkkiin jota on aiemminkin käyttänyt, sekä yksinkertaisesti testata mikä malli sopii omaan käteen(ja budjettiin). Tietty voisi tehdä lyhyen check -listan mitä ominaisuuksia välttämättä tarvii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, no riskillä päädyin toiseen merkkiin. En tiedä, oonko ihan supertyytyväinen, mutta näilä mennään :P

   Poista
 4. Pitää neuvoa tytölle tosta ilmankostuttimesta, sen toisella kissalla on astma. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin, Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihjaa ihmeessä :) Tervetuloa, pitääpä tulla vastavierailulle!

   Poista