sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Sääntömääräinen joulupostaus


Huomaa, että joululoma tai "joulunaikaiset vapaapäivät" ovat olleet rentouttavia, kun on kyennyt erkaantumaan täysin sellaisista arkisista asioista kuin blogi. Vasta nyt tuli mieleen edes käydä kuvasatoa läpi. Kuvasatoa, joka tosin jäi aika laihaksi. Tuntuu, että nämä samat kuvat on nähty blogissa jo kuutena aiempanakin vuonna.


Tätä tosin ei. Veljeni perhe hankki tänä vuonna asuntovaunun ja aloitti karavanaarielämän, joten kun tällaiset piparkakkumuotit osuivat sattumalta käsiin, ei tilaisuutta voinut jättää hyödyntämättä.

Olin aatonaattona sen verran myöhään töissä, että olimme kotipuolessa vasta puoli yhden maissa yöllä. Askartelimme silloin mm. tuon piparkakkuluomuksen ja muutaman muunkin lahjan valmiiksi ja pääsimme nukkumaan vasta aika myöhään. Samasta syystä herääminen viivästyi aika pitkään. Perinteiset puuronkorvikkeet tuli kuitenkin syötyä ja joulurauhan julistus nähtyä. Sitten joulusaunaan ja sieltä piparkakkuautoa ja -vaunua toimittamaan. Lyhyt hautausmaapyrähdys ja jouluaterialle.


Omasta joulumenustamme kylmäsavulohitartar, mäti, punajuurilaatikko, yksi sillilaatu ja katkarapu Skagen päätyivät myös kotikodin joulupöytään.


O toimi tänäkin vuonna joulupukkina veljeni lapsille. Tänä vuonna oli aavistuksen panostetumpi ulkomuoto pukilla kuin viime vuonna. Täytyy nostaa hattua, sillä tyypillä on kyllä luontainen kyky viihdyttää lapsia.


Ja kissoja. Molemmat kissamme ovat aivan rakastuneita O:hon. Ja kyllä, Nuuna on aivan itse kiivennyt tuohon olalle keikkumaan ja kehrää sekä leipoo silmät sirrillään.


Vaikka kyllä yllä näkyvä kaksikko taitaa tästä laumasta enemmän minuun olla leimaantuneita. Karmivan realistinen kuva sekaisine hiuksineen ja silmäpusseineen, mutta kuvasi hyvin joulupäivän tunnelmia.


Itsehän palasin töihin heti maanantaina, mutta väliviikolle sattui kuitenkin mukavasti pari arkivapaata, joiden aikana saattoi nauttia vielä joululoman illuusiosta kotona.


Joululimppua, glögiä ja turkkilaista jugurttia piparkakkumausteella - hyvä iltapalasetti.Vapaapäivinä oli myös aikaa tutkailla saatuja joululahjoja. Kuvasin niistä vain pienen osan, koska suurin osa otettiin käyttöön tai sijoitettiin paikoilleen heti sunnuntai-iltana. Yllä olevassa kuvassa ihanan jouluiselta tuoksuvia hemmottelutuotteita Yves Rocherilta. 


Uudet työkengät. Crazy Cat Lady, eh?


Lemmikkien joulu -sarjaa <3 br="">


Savonian alkupalalusikoita ja voiveitsiä. Saa kattauksia vähän yhtenäisemmäksi.


 Luin kirjaa koskevan blogitekstin joulun alla ja kiinnostuin. Olisi hyvä opetella luopumaan turhasta tavarasta etenkin näin vähäisellä säilytystilalla varustellussa asunnossa. Kirjan pääideana on käydä koko maallinen omaisuutensa läpi ja kysyä jokaiselta esineeltä, tuottaako se itselle iloa. Jos ei, tulee siitä luopua kevyemmän elämäntyylin saavuttaakseen. Kirja oli erityisen kevytlukuinen ja muutamassa tunnissa luettu. Sen inspiroimina olemme "konmaroineet" joulun jälkeen jo seitsemän kaappia läpi.


Tässä yksi heti paikkansa löytäneistä joululahjoista: muhkea punainen neulepeitto.


Ja tässä toinen: uusi saunajakkara.


Innostuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa sisustamaan myös kylpyhuoneen jouluisaksi ja samalla tuli huomattua, miten huonoon kuntoon edellinen, muovinen saunajakkaramme oli joutunut. Oli siis aika toivoa uutta ja tällä kertaa puista.


Kaiken kaikkiaan takana on siis jälleen aivan ihana joulunalus- ja -jälkeisaika. Harmillista on vain se, miten nopeasti se aina vilahtaa ohi.

5 kommenttia:

 1. Oi ihanaa joulutunnelmaa!

  Mullakin on ollut listalla tuo konmari-kirja, mutten ole uskaltanut tarttua, kun en jaksaisi/muka ehtisi/muita tekosyitä aloittaa tavaroiden läpikäymistä. Mutta jonain päivänä luen ja laitan paikat järjestykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. Oli tosiaan myös yllättävän mukava lukukokemus. Ei meilläkään ole mahdollisuutta käydä kaikkia paikkoja läpi ihan yhteen syssyyn, mutta hiljaa hyvä (parempi?) tulee kuin ei ollenkaan :)

   Poista
  2. Minäkin aloitin kodin konmaroimisen tässä joululomalla. Tosin hitaasti kyseinen projekti etenee; satunnaisesti esikoisen kielipesäpäivinä, jos virtaa sattuu olemaan (eli muutamana päivänä kuussa). Tähän mennessä olen konmaroinut omat ja lasten vaatteet, mutta oli siinäkin sopivasti pään vaivaa (Tarvitsenko enää raskausvaatteita? Mahdunkohan ensi kesänä / edes joskus näihin kesävaatteisiin..?) Luulenpa, että mun tarvii käydä vielä kertaalleen läpi tavarat ja harjoitella lisää konmaroimista, kunhan ajatukset ovat selkiytyneet. Tämän hetkinen saldo: palttirallaa kymmenen vaatesäkkiä toimitettu pelastusarmeijalle.

   Teillä oli kyl Nea tosi hyvä startti tässä projektissa :).

   Poista
 2. Teillä näyttää olleen upea joulu! :)

  VastaaPoista