maanantai 2. marraskuuta 2015

I for Italy, part II


Reissun toisena päivänä matkasimme Garda-järvelle. Como olisi ollut toinen varteenotettava vaihtoehto, mutta koska minä olin käynyt siellä jo kertaalleen, valikoitui kohteeksemme lopulta pieni kaupunki nimeltä Peschiera del Garda. Junamatka sinne kesti ehkä tunnin luokkaa ja maksoi noin 7 euroa.


Italiassa on vielä monia paikkoja, joissa käteinen on ainoa mahdollinen maksutapa. Niinpä emme saaneet ostettua kaupungin turistikarttaa asemalta, vaan harhailimme ensin turhan syrjään, turistisatamaan. 


O halusi kokeilla, miten kylmää vesi oli ja lähistöllä uiskennelleet joutsenet tulivat tervehtimään. Odottivat kai pullatarjoilua.


Vesi oli täkäläiseen järviveteen verrattuna todella kirkasta ja kalojen sekä sukeltavien vesilintujen liikkeitä oli helppo seurata. Jotenkin tuo kirkas vesi ja järven laajuus toi ennemminkin mieleen meren, mutta simpukat olivat kyllä varsin vaatimattomia.Lopulta kytkimme hetkeksi puhelimeen mobiilidatan päälle, niin että saimme tolkkua siitä, missä olimme ja missä meidän pitäisi olla. Onneksi kaupungin viihtyisä pieni keskusta ei ollut kaukana. Pyörimme siellä aikamme, teimme ostoksia ja kävimme syömässä.


Matkan varrelta bongasimme tällaisen autonromun, joka oli jäänyt jäljelle mafiaa vastustaneen virkamiehen surmanneesta pommi-iskusta joskus 90-luvulla.


Kahdeksan aikaan palasimme Bergamoon ja kävimme vielä haukkaamassa iltapalaksi juusto- ja kinkkulajitelman. Siihen oli kerätty alueen  herkullisimpia tuotteita ja ravintola oli täynnä paikallisia illanistujia.


Perisuomalaiseen tyyliin tuhosimme herkut vähän turhankin nopeasti ja jatkoimme kohti majoituspaikkaamme. Jos jotakin haluaisin italialaisilta oppia, olisi se tuo kiirettömyys ja olemisen taito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti