sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Halloween 2013, osa I: koti ja koristeet


Halloweenimme on nyt ohi ja on aika huokaista. Sekä helpotuksesta, että haikeudesta. Kemut onnistuivat yli omien odotusteni ja antamansa palautteen perusteella vieraatkin viihtyivät mainiosti, ruokakin maittoi. Julkaisen kuvia nyt useammassa otteessa, sillä niitä tuli räpsittyä yhteensä noin 450. Hupsista keikkaa.

Tämäkin postaus sisältää melkoisen monta kuvaa, mutta toivottavasti edes joku jaksaa selata ne läpi. En jaksanut alkaa tehdä enää kollaaseja, pahoitteluni!

Aloitetaan siis joka tapauksessa kodista ja koristeista, eli bileiden puitteista. Aloitimme koristeluiden tekemisen tosiaan kolmisen viikkoa ennen H-hetkeä, sillä arki-iltojen tuntien riittävyys on aika rajallinen ja halusimme kehitellä täksi vuodeksi jälleen jotakin uutta pysytellen kuitenkin järkevässä budjetissa.

Uusille lukijoille kerrottakoon, että kyseessä olivat siis järjestyksessään kolmannet järjestämäni halloween-bileet. Kaksista aiemmista löytyy kuvia tuolta oikealta halloween-tagia klikkaamalla. Yritin kertoa koristeista niin, että siitä olisi muille halloween-bileitä järkkääville apua, mutta kysykääpä ihmeessä, jos jäi jotakin epäselvää tai toivoisitte tarkempia ohjeita johonkin!

OLOHUONEYksi aikaavievimmistä projekteistamme oli tämä haunted tree, jonka maalaaminen herätti tosiaan virkavallankin mielenkiinnon. Rakennusmateriaaleina käytimme suurta ilmaiseksi saamaamme tyhjää mattorullaa, sanomalehtiä, teippiä, tyhjää kissanhiekkalaatikkoa, eristysvaahtoa, spraymaaleja sekä luonnonoksia. Tätä väkertäessä meinasi välillä usko loppua ja olin jo tuuppaamassa koko tekelettä jätelavalle, mutta kaikki tämä huomioonottaen täytyy sanoa, että lopputulokseen olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen! Onneksi O jaksoi uskoa siihen. Kätkimme puun sisuksiin muutaman ledituikun, niin että sen silmät ja suu välkkyivät pimeässä.Telkun takaa lehahti lentoon parvi lepakoita, jotka leikkelin netistä löytämäni silhuetin avulla mustasta paperista ja taittelin sitten kolmiulotteisiksi.


Meidän oli tarkoitus valaista lepakkoparvi telkun taakse lasimaljakkoon sijoitetulla taskulampulla, mutta unohdimme lopulta järjestelykiireissämme laittaa sen päälle.


 Puun oksilla ja oviaukoissa roikkui muutama nukkuva lepakko.


Suurilta linjoiltaan olohuoneemme muistutti aika tavalla viimevuotista, sillä olin sen sisustukseen jo silloin varsin tyytyväinen. Yritimme tänäkin vuonna metsästää isompaa oranssia pyöreää mattoa kirjaimellisesti kissojen ja koirien kanssa, mutta emme onnistuneet löytämään tarpeeksi edullista yksilöä näin satunnaiseen käyttöön. No, nyt on taas vuosi aikaa pitää silmät auki ja tehdä löytöjä...

Jos mun halloween-tyyliä (gosh mitä sanoja mä jo käytän :D) tarkastelee analyyttisesti, niin saattaa huomata, että olen melkoisen ihastunut juuri oranssin ja mustan sopivaan balanssiin hopean ja valkoisen toimiessa tehosteväreinä. Ja mihinkä sitä koira karvoistaan pääsisi: eläinrakkaan halloween-kodissa vipeltää luonnollisesti suuri määrä hämähäkkejä, lepakoita ja muita teemaan sopivia otuksia. Koitan pitää markettien tuputtaman muovikrääsän määrän kohtuullisena ja suosia kierrätettyjä, muiden poisheittämiä tai luonnosta löytyviä materiaaleja. Samoin pyrin kierrättämään samoja koristeita useampana vuonna keksien niille uusia käyttötarkoituksia tai sijoituspaikkoja. Siinä riittääkin haastetta, mutta onneksi juuri senlaatuista, josta tykkään.


Korppi kuuluu tämän vuoden uusiin hankintoihin ja tykkään siitä kovasti. Olen ihastellut erilaisia korppien ympärille koottuja asetelmia useissa jenkkikuvissa joka vuosi, mutta vasta tänä vuonna päätin raaskia ostaa sellaisen itsellenikin. Tämä kaveri kotiutui Pilailupuodista. Harmillisesti en ollut ainoa, joka siihen tykästyi. Utu teki myös erittäin läheistä tuttavuutta linnun kanssa, joten kovin montaa päivää en sitä esillä voi pitää.

Korpin kanssa samaan asetelmaan päätyi tällä kertaa varastoistani löytynyt peili, kirppikseltä kotiutettu aito koristekurpitsa, käkkyräisiä luonnonoksia ja koulun kirjastosta poistettu ja pois jaettu vanha paksu kirja.


Tänä vuonna meillä ei ollut juurikaan snackseja, eli sipsejä, popcornia tai muuta sellaista, koska halusin edellisvuodesta oppineena rajoittaa erilaisten tarjottavien lukumäärää ja rajata ne tarkemmin halloweeniin liittyviksi. Niinpä sivutasolta löytyivätkin nyt vain ruokailuvälineet, eli viime vuonna Ikeasta kotiuttamamme mustat lautaset, Tiimarista löytyneet teemaan sopivat lautasliinat sekä haarukat, veitset ja pikkulusikat.

Kissahyllyille ja lokerohyllykön lokeroihin asettelin erilaisia mustia, oransseja, valkoisia ja hopeanvärisiä esineitä.

Mäykykissu ja styroksinen koristekurpitsa, kirppis

Keraaminen kurpitsa Kärkkäiseltä, hämähäkki ensimmäisen vuoden hankintoja
Yksi O:n ensimmäisistä kirppislöydöistä

ETEINEN


Eteisen laskutasolta löytyi toinen ilmaiseksi saatu kirja, kirppikseltä pari vuotta sitten kotiutettu musta valotorni ja Kärkkäiseltä ostettuja leikkikäärmeitä mustaksi sprayattuina.


 Katossa leijui jo aiemmin nähtyjä lepakoita ja peili oli tuunattu teemaan sopivaksi tekoveren avulla.


Sähkökaapin oveen askartelimme yksinkertaisen, edullisesti toteutetun valokoristeen kahdesta maskista. Tuo musta yksilö on sekin alunperin kirppikseltä ja mustaksi sprayattu. Valkoinen tarttui mukaan Buttericksista. Maskien sisään sijoitettiin ledituikut, joten pimeällä ne välkkyivät spookysti valkoista taustaa vasten. Mustan tekstin leikkelin kartongista netistä löytämääni fonttia apuna käyttäen.

MAKUUHUONE


Makuuhuoneesta suuren osan lohkaisivat tieltä pois siirretyt kiipeilypuut, kissanvessa ja koirien pesä, mutta olohuoneeseen näkyneessä osassa häämötti hautausmaa, jota vartioi toinen suurimmista askarteluprojekteistamme, tuttavien kesken Olijo. Uusia hankintoja tätä projektia varten olivat pääkallo ja hautakivet - molemmat Buttericksista. Aidan askartelin mustasta paperista ja luiksi pilkoin yhden vanhan luurangon. Ledikynttilät, oksat, ruskea pyyhe, Olijon huntu, kaapu, helminauha ja kädet löytyivät varastosta. Vartalon muodostivat suuri pahviputki ja sanomalehdet.

KEITTIÖ


Keittiön koristeet pidimme aika maltillisina, sillä sinne riitti aika vähän valoa. Pojat askartelivat lattiaan maalarinteipillä ruumiin rajat, Kärkkäiseltä löytynyt sumukone korvasi viimevuotisen kuivajäällä leikkimisen ja boolimaljan vieressä retkotti hiilloksen päällä kärventyvä luuranko. Hiilloksen askartelimme ylläripylläri itse ja siihen multa löytyisi muutama vaihekuvakin, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan.

KYLPYHUONE


Kylpyhuoneessa yhdistyi mad scientist ja veriroiske-teema. Ylimmäisessä kuvassa verinen lakana on väärinpäin, mutta tajusimme sentään kääntää sen oikein päin ennen bileitä :D Ruumis sisältää naulakosta tyhjennetyt takkimme. Veripussit toimme viime vuonna Liettuasta ja letku on akvaarion pohjalaposta. Mikroskooppi on peräisin lapsuusajoiltani. Uusina hankintoina siis lähinnä muutama kelluva silmä, katkennut sormi, Draculan tekohampaat ja kaksi hiirtä, joiden aikaisemmassa elämässä tuikkukippona toimineen häkin maalasimme valkoisesta likaisenharmaaksi. Ja jippona tietysti jälleen UV-lamppu, jonka valaisemana kaikki näyttää astetta jännittävämmältä.


Kirkasta nestesaippuaa sisältävän saippuapullon ja Draculan tekohammaslasin sai hehkumaan, kun lorautti sekaan hiukan Toniccia. Pullojen sisältämien nesteiden väri on liuotettu vanhoista kuivahtaneista yliviivaustusseista, joita opiskelijataloudesta löytyi runsaasti. Koeputket ja niiden teline ovat viimevuotisia löytöjä Heurekan myymälästä. Iloisin olen silti edelleen noista Vantaan kodin jätelavojen vierestä löytyneistä erlenmeyeristä ja kolmesta vanhanaikaisesta pullosta, joiden etiketit ovat Bake&Partysta.

Meillä oli kyllä hurjan hauskaa kaikkea tätä väkertäessämme!

Toivon, että jotakin siitä välittyi myös vieraillemme.

50 kommenttia:

 1. WOU! :oo näyttää todella upealta! miten edes jaksoitte.... :`D Pitäis itsekkin joskus järkätä vastaavat (8
  mitä teitte bileissänne? oliko jotain erityistä toimintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei ollut mitään erityistä toimintaa, en ole itse mikään erikoinen leikkien vetäjä tai niihin osallistuja, vaikka mietinkin, että olisiko jotain pitänyt keksiä :P Ehkä tämän ikäisillä kuitenkin pelkkä juttelu ja mukava yhdessäolo riittävät aika pitkälle :)

   Poista
 2. Vautsi! Ei voi vaan kun ihailla luovaa kättenne jälkeä :)

  VastaaPoista
 3. Vau, tosi hienot koristeet! On kyllä nähty paljon aikaa ja vaivaa (ja rahaa)! :)

  VastaaPoista
 4. wow, ei voi kun todeta että olet(te) kyllä onnistuneet tänäkin vuonna loihtimaan ihan mielettömän halloween-tunnelman kotiinne! eritoten tuo haunted tree on ihan uskomattoman hieno, varmasti on ollut aikamoinen katseenkääntäjä :D lisäksi viime vuoden kuvista muistan tuon oksentelevan kurpitsan, ihan huippu! tuo korppi tuo myös halloween-tunnelmaa. omassa kämpässäni on tänä vuonna vain pieni ripaus halloweenia (lilat tuoksukynttilät, lepakoita roikkumassa katossa, kurpitsakoristeita ja muuta pientä) joten on aika hienoa nähdä miten jotkut ovat oikeasti panostaneet koristeluihin näin paljon! odottelen innokkaana ruokakuvia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä - luultavasti meilläkin olisi jotakin tuon sorttista, jos ei kutsuttaisi vieraita :)

   Poista
 5. Ei vitsi miten hienot koristelut! Tosi tyylikästä, ja ihanaa kun niin paljon on muutettu Halloweenimaiseksi :) Ja noi kylppärin jutut!
  Upea kokonaisuus <3

  VastaaPoista
 6. Todella upeita kuvia! :D Varmasti oli hauskaa ja upeat koristelut! :)

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtavia koristeita te ootte taas värkänny! Olis ihan mahtava päästä tommosiin bileisiin joskus :D

  VastaaPoista
 8. Vau, teillä on ollut todellakin upeat koristelut!!
  Ihanaa, että joku jaksaa panostaa kunnolla :)

  VastaaPoista
 9. Ei voi olla totta! Toihan on ihan törkeen hieno! (ilmaus sallittakoon näin halloweenina :) Ja vieläpä joka huoneessa!!! Varmasti on vieraat ollu enemmän kuin ihmeissään :)))
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 10. Siis oon ihan sanaton <3 Mulle tuli näistä uskomattoman hyvä fiilis. :) Todella upeita juttuja ihan henkeäni haukon täällä. Tuo puu voi vaude miten upea ! :)

  -Heidi-

  VastaaPoista
 11. Ei voi muuta sanoa kuin WAU! Olette kyllä melkoisia väkertäjiä ja ideanikkareta. Henkilökohtaiset suosikit: ruumis säkissä ja korppi! Tätä päivitystä on odotettu :) -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla että mun halloween-hömpötykset jaksaa kiinnostaa! Välillä pohdin, jaksaako tää mun innostus kerätä ymmärrystä :D

   Poista
 12. Vau, hienon näköstä :) Olin kyllä tyytyväinen omiinkin aikaansaannoksiini mut teillä on ollu hurjan paljon kaikkea mahdollista :) Mulla tosin nyt vasta ensimmäinen vuosi kun sillain innostuin kotia enemmän koristelemaan, eikä meillä ollut nyt kuin yksi päivällisvieras taloudellisista syistä mutta ehkä ensi vuonna sitten :) Vessa on ollu kyllä supersiisti :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä meilläkin tää homma on aika paljon paisunut ensimmäiseen vuoteen verrattuna ja paljonhan se auttaa, jos on jo edellisvuosilta tarvikkeita hankittuna :)

   Poista
 13. Huikeeta panostusta, wautsi wau!

  VastaaPoista
 14. En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Täytyy vaan ihmetellä mistä ammennatte ideanne! Aivan mahtavan karmivaa! :D Sain hyviä ideoita ensi halloweeniksi, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla! Inspiraatio kiertämään :)

   Poista
 15. Ihan mielettömät koristeet !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässähän menee ihan hämilleen :D

   Poista
 16. Tässä on toteutettu upeaa panostusta ja hyvää mielikuvitusta :) Mun mielestä teidän kylppäri oli karmein paikka ja se ruumis siellä niin pelottava etten olisi oikeasti varmaan uskaltanut mennä edes sisään! Mä oon muutenkin ihan pelkuri jos kauhuleffoista puhutaan, ei niiden katselusta tule mitään, enemmän näkee omia sormiaan silmien edessä kuin itse leffaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskintahan tässä on se, että mäkin pelkään kauhua - en tiedä millä ihmeellä mä oon tähän halloweeniin näin hurahtanut :D

   Poista
 17. Siis ihan käsittömättömän upeaa, en ymmärrä miten joku on noin keksiäliäs ja taitava toteuttamaan ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) En tiedä, miten näihin ylistyksiin oikein suhtautua :D

   Poista
 18. W-A-U. Oon blogisi satunnainen seuraaja, ja ensimmäisiä asioita joita muistan oli sun hieno poro-kattaus. Oispa hienoo jos joskus itsekin jaksais panostaa teemajuhliin yhtä paljon. Aivan uskomattoman upeita ideoita teillä. Miten voisin saada kutsun sun seuraaviin juhliin? :)

  T. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poro-kattaus? Oho! Jouduin oikein itsekin miettimään, että mikäs se sellainen on oikein ollutkaan :) Kiitän. Mun tarvii varmaan järkätä jotkut blogi-halloweenit seuraavaksi! :D

   Poista
 19. En olisi uskaltanut tulla koko juhliinne, pelottavaa :D (Eli todella onnistunutta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se vasta jotain oliskin, kun vieraat eivät uskaltaisi tulla :D

   Poista
 20. Aivan upeat koristelut jälleen kerran! Joku jo kommentoikin, että olis hienoa päästä tuomoisiin puitteisiin juhlimaan ja samaa mietin itsekin. Ei voi kuin ihailla kuinka toiset jaksavat panostaa ja ideoida toinen toistaan hienompia juttuja. :) Itseä kyllä jäi kovasti kiinnostamaan luurankoparkaa käristävän hiilloksen tarkempi toteutus, joten mukava olisi jos jossain vaiheessa ehtisit siitäkin kertoa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :) Kiva olisi kutsua kaikki teidät innostuneet :) Voisin tehdä jonkun "behind the scenes" -postauksen, johon tulis jotain vaihekuvia...

   Poista
 21. AIVAN mieletöntä :o !

  VastaaPoista
 22. Aivan ihana blogi! Tätä on ruvettava seuraamaan :3

  VastaaPoista
 23. Mä olen sanaton. Miten ihmeessä sä/te keksitte kaikkea noin hyytävää ja jaksatte vielä toteuttaa ne? Aivan mieletöntä! Respect!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Jokin vinksahdus vissii päässä, kun tykätään tällaisesta :D

   Poista
 24. Aivan mahtavia koristeita. Ja mistäs tuollaisia uv valoja saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni Clas Ohlsonilta pari vuotta sitten :)

   Poista