sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Wake me up when it's all over


Tämän viikon saavutuksia:

- aika monen lehmän pyllyn kaivelu - nyt löydän rektalisoimalla reisi- ja kohtuvaltimon, vasemman munuaisen, pötsin, aortan, kohdun ja munasarjat! Opin nostamaan kohdun lantio-onteloon, arvioimaan mahdollista tiineyttä sekä etsimään munasarjoista keltarauhasia ja follikkeleita.Voin kertoa, etten ole milloinkaan ollut yhtä yltä päältä siinä itsessään kuin näiden sessioiden jälkeen. Sontaa löytyi niin naamasta kuin hiuksistakin. Lisäksi oikea käteni tuntui siltä, kuin olisin tehnyt kovemmankin hauistreenin.

virtuaalinen retki sikalan oloja arvioimaan. Tämän ei siis alunperin pitänyt olla virtuaalinen, mutta käynti peruuntui viime hetkillä, joten piti soveltaa. O oli varmaan ihan tyytyväinen, kun saavuin kerrankin kotiin ajoissa ja ilman ympärillä leijuvaa hajupilveä.

- Saaren pieneläinvastaanotolla häärääminen. Se on siitä mukava paikka, että siellä pääsee näkemään paljon sellaisia potilastapauksia, jollaisia tulee mitä luultavimmin itsekin hoitamaan. Taisin yhden päivän aikana nähdä esimerkiksi enemmän iho- ja korvavaivojen diagnostiikkaa ja hoitoa kuin edellisessä jaksossa yhteensä.


- sain vihdoin käyttööni keväällä tilaamani iiiihanan värisen EKY:n hupparin, joka nyt uutena tuntuu vielä niin pehmoiselta ihoa vasten, että olen nyt viihtynyt tässä vähän liiankin kanssa. Alkuperäisenä tarkoituksenanihan oli pyhittää tämä vain koulukäyttöön.

- motivaattoreikseni tilasin muutaman uuden pieneläinopuksen. En mitään suuria hakuteoksia, vaan sellaisia kevyempiä, opiskelijan lukuaikatauluun sopivia kirjoja, jotka toivottavasti ehdin lukaista läpi ennen ensi kesää. Edes suunnilleen. Luvassa olisi nimittäin mm. eksokirjoja ja kissakirja. En malta odottaa!


- sain vihdoinkin hankittua sen navetta-, sikala- ja tallikelpoisen hoitajakellon Itiksen Ur&Pennistä. Ei mikään maailman kaunein, mutta ajanee asiansa! Mullahan on pieneläinpuolella käytössä se koiranmuotoinen kello, mutta en halua hukata sitä mihinkään lantakasaan. Onnistuisi minulta nimittäin varmasti alta aikayksikön!

- ilmoitimme Jodan elämänsä toiseen näyttelyyn. Pitäähän sitä nyt käydä hakemassa vielä toinen mielipide pikkuäijästämme.


- kävimme pitkästä aikaa leffateatterissa. Leffa, Blue Jasmine, oli kyllä aika huono, mutta olipa silti kivaa unohtaa kaikki arkihuolet hetkeksi. Samalla tuli käytettyä viimeinen sarjalippumme.

- aloitimme halloweenin suunnittelun. Näillä näkymin tiedossa olisi tänäkin vuonna jonkinlaiset pippalot. Aloitimme reseptien kokeilun läpinäkyvistä perunalastuista, mutta vaiva-laatu-suhde ei näissä oikein kohdannut.



- löysin Lanttilasta tänään kivat halloween-korvikset kahdella eurolla. Tosin jalkojen määrästä päätellen kyseessä taitaakin olla aivan jokin muu otus, kuin miksi sen alunperin luokittelin ;)


- muihin kirppislöytöihin kuuluivat uusi varahiusharja (1e), arkilasit (0,30-0,50e/kpl), valkoinen pupumalja pääsiäistä odottelemaan (2e), 2 litran muovikannu nanon täyttämiseen (1,80e) ja neulasetti haalarimerkkien ompeluun (1e).


 - ihanan arkiviikonlopun viettäminen siivoamisineen, lenkkeineen ja leffailtoineen


Naksukoira on päättänyt heivata kesäturkkinsa ja tekee sen nähtävästi kertarysäyksellä. Huomasimme eilen, että siitä lähtee tukoittain karvaa - edellispäivinä ei mitään! Oli sitten pakko ottaa perinteinen harjasin-koirani-ja-näin-paljon-siitä-lähti-karvaa -kuva. Täytyy kyllä sanoa, että siitä ei ole milloinkaan lähtenyt näin paljon karvaa kuin nyt. Toisaalta sitä ei myöskään ole koskaan aiemmin ollut näin paljon. Syytän barffausta!

Taikkis sai myös uuden hienon Hurtan hihnan kurssikaveriltani A:lta, jonka käteen se ei kuulemma sopinut. No, meille sopi, ilomielin! Musta tuo on aivan ihana ja vieläpä heijastimella varustettu. Kiitos A! :)


Näyttääpäs blurratulta :D Kamera taisi häikäistyä tosta pinkistä.


Tuli samalla otettua kunnolla etäisyyttä tähän blogiin. Välillä mietin, että jaksaako mun arkilörpöttelyt kiinnostaa ketään niin paljon, että mun kannattaa käyttää niiden kirjoittamiseen se aika, mikä niihin menee. Toisaalta nää on juuri niitä juttuja, joita haluan säilöä itseäni varten ja joita tykkään lukea muiden blogeista. 

Olis mulla toki muutama kenties mielenkiintoisempikin juttu hihassa - ajattelin julkaista esimerkiksi kissojemme viikottaisen raakaruokintakaavion, jahka tästä kerkiän. Olisi kuitenkin mukava kuulla, minkä tyylisten juttujen perässä te lukijat olette tänne eksyneet. Kissa-, koira-, opiskelu-, ruoka-, sisustus...? Kuulisin kovin mieluusti ja toiveitakin saa esittää!


Joka tapauksessa toivotan jälleen mukavaa viikon alkua kaikille! Itselläni on edessä viimeinen viikko tuotantoeläimiä - sen jälkeen siirrytäänkin takaisin Viikkiin ja hevospuolelle. Hui!

50 kommenttia:

  1. Näkymättömiä sipsejä! :D miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin: http://www.geekosystem.com/translucent-potato-chips-shards-of-glass/ :)

      Poista
  2. Moikka. Toivottavasti jaksat päivitellä blogiasi - minusta on mukava lukea kirjoittamiasi koira-, sisustus ja ruokajutuja.

    Mukavaa viikonalkua t. Erjuska

    VastaaPoista
  3. Alunperin eksyin blogiin opiskelujuttujen takia kun itseäkin kiinnosti hakea eläinlääkikseen. Edelleenkin eniten kiinnostaa opiskeluun ja eläimiin liittyvät jutut, varsinkin koiriin liittyvät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirista voisi varmaan kyllä kirjoitella enemmän... ehkä opiskelustakin? I dunno :D

      Poista
  4. Moikka, ja kiitos blogistasi! Mua ainakin viehättää nämä tällaiset perus arkipostaukset, niitä on aina kiva lukea :) Myös koirapostaukset kiinnostaa, ja eritoten opiskelupostaukset! Olisi esim tosi mielenkiintosta kuulla tuosta hevospuolesta jotain. Itse olen hakemassa eläinlääkikseen toista kertaa ensi keväänä, joten sen takia opiskelujutut kiinnostaa. :)

    Salla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mä varmasti tulen siitäkin jotain kirjoittamaan :) Tsemppiä hakuprosessiin!

      Poista
  5. Mielenkiintoista asiaa ja kivoja kuvia jälleen kerran! Itse pidän kovasti blogistasi ehkäpä juurikin sen vaihtelevan sisällön vuoksi. Olet aiemmin kertonut kuinka paljon postausten tekemiseen saattaa kulua aikaa ja se on saanut arvostamaan juttujasi ja bloggaamista yleensäkin entistä enemmän. Blogisi on erityisen hyvin kirjoitettu ja siksi sitä on mukava ja mielekäs lukea. :) Eli jatka ihmeessä kaikenlaisten juttujen kirjoittelemista. Ihmiset elävät kuitenkin hieman erilaista arkea tahoillaan, joten toisten elämästä on mielenkiintoista lukea. Ihastelen sitä, että vaikutat osaavan nauttia "normipäivistä" ja teet niistäkin tavalla tai toisella erityisiä.

    Hmm, vähän innostuin.. ;) Olisi muuten mukava kuulla kuinka lähipiiri suhtautuu bloggaamiseesi. Ovatko kaikki jo tottuneet siihen, että heilut jatkuvasti kameran kanssa (vai tekisitkö niin ilman tätä blogiakin)? Mukavaa alkavaa viikkoa koko laumalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kelpaa! Välillä tahtoo itsesensuuri iskeä ja omat jutut tuntuu vain todella typeriltä :D Lähipiirini suhtautuu varsin positiivisesti: perheeni odottaa postauksiani innolla ja saan aika äkkiä kuulla siitä, jos päivityksiä ei kuulu :P Usein myöskin livenä nähdessämme juttelemme näistä Helsingin pään tapahtumista, joihin he pääsevät aivan eri tavalla kiinni, kun ovat nähneet niistä kuvia (jotakuinkin) reaaliajassa.

      Läheisimmistä ystävistäni kovinkaan moni ei ainakaan säännöllisesti seuraa tätä, kurssikaverit ehkä epäsäännöllisen säännöllisesti. En tiedä :D En juurikaan kysele tai juttele blogistani heidän kanssaan, koska edelleen jotenkin kainostuttaa koko touhu :P

      Poista
  6. joo ehdottomasti jatkat näiden arkijuttujen kirjoittamista elukkaopintojen lomassa! pidän erityisesti sisustus- ja inspispostauksistasi, koska olet todella luova ja kekseliäs (: ja voi että haluan itsekin tuollaisen hupparin... pitäisi vaan päästä ensin elukkaan sisään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, siinä yksi motivaation lähde lisää - pinkki huppari ;) Ei mutta tsemppiä koitokseen ja kiitos! Kiva, että niistäkin joku tykkää!

      Poista
  7. Terve! Sun blogi on tosi kiva ja olen seuraillutkin varmaan yli vuoden tätä. Alunperin eksyin blogisi pariin nimenomaan eläinlääkis juttujen takia. Iso plussa myös siitä että kerrot omista eläimistä ja muusta elämästäsi, niistä on kiva kuulla. Tuli mieleen että olisi kiva kuulla mikä teidän koirien välinen tilanne on tällä hetkellä ja minkälainen sheltti on rotuna ja kuinka tutustuit rotuun ennen koirien hankkimista(ehkäpä joku kaverisi voisi kirjoittaa osan postauksesta. Saisi kuvan miltä rotu vaikuttaa erirotuisen koiranomistajan silmin)sekä miten otit yhteyttä eri kasvattajiin. Myös opiskelujutut kiinnostavat paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä postausideoita! Tuon shelttijutun voisin yrittää laittaa toteutukseen tässä lähiaikoina :)

      Poista
  8. Mun mielestä tämä blogi on ollut erittäin mukavaa seurattavaa ihan tällaisenaan :) eläin- ja opiskelujutut ovat erittäin mielenkiintoista luettavaa, mutta toisaalta tykkään todella paljon myös ihan näistä arjesta kertovista postauksista ja ihanista kuvista Helsingin seudulta... Asun nimittäin toistaiseksi ulkomailla ja nämä ihanat kuvat jollain tapaa jopa lievittävät silloin tällöin iskevää koti-ikävää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ja itse sitä välillä kaipaisi ihan muille maille! Onneksi on blogit ;)

      Poista
  9. Omat suosikkini postauksista ovat mm. juuri nämä opiskelukokemukset. Sisustus/juhlat myös ja sitten ihan vain lemmikkien touhuilut. Itse en karppaa niin ruokareseptejä en täältä hae, mutta kuvat näteistä annoksista eivät ole koskaan olleet pahitteeksi. Arkipostaukset ovat aina tervetulleita, varsinkin kun olet napsinut kuvia! Tylsempää se on tänne tulla ja huomata "ettei taaskaan mitään" (vaikka aika hyvinhän sinä kyllä päivittelet...) :--D

    Ja hetkonen... oliko tuo aortta jokin vitsi..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja joo, on varmasti tylsää, jos blogi ei päivity, mutta toisaalta en näe pointtia kirjoitella myöskään sellaisia täytejuttuja, joista kukaan (minä itsekään) en mitään saa irti :D

      Aortta ei ollut vitsi, kyllä sen tosiaan siellä vatsaontelon katossa tuntee ja se opetettiin tunnistamaan siksi, ettei vahingossakaan sekottaisi sitä esim. virinäsuoneen :P Ehkä tämä kuva auttaa hahmottamaan tilannetta: http://www.drostproject.org/en_bovrep/7-29/itemtop46.html

      Poista
  10. Itse eläinlääkäriksi opiskelevana on kaikista mukavin lukea opiskelujuttuja, kun tulen sua hieman jäljessä. On ollut tosi mielenkiintoista lukea sun mietteitä, kuvauksia ja tuntemuksia näiltä vuosilta. Toki itsekin sisustushulluna tykkään myös sun sisustusaiheista, ja ihailen sun mielikuvitusta, kun saat loihdittua mitä hienompia juttuja esimerkiksi juuri halloweenia varten :) Toivottavasti jaksat edelleen päivitellä, mua erityisesti kiinnostaa juuri tuo 5. vuosi ja siihen liittyvät kirjoitukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jea, koitan kertoilla vitosvuodesta niissä rajoissa, kuin siitä on mahdollista kertoa :) Jos toivot jotain tiettyä aihepiiriä tai näkökulmaa tarkemmin, niin kerro ihmeessä!

      Poista
  11. Oi Marjaniemi! <3 Mä asuin siellä ekan opiskeluvuoteni, ja noita maisemia kyllä välillä kaipaa.

    Älä missään nimessä jätä arkilörpötyksiä pois blogista -ne on musta kaikkein mielenkiintoisimpia ja ihanimpia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me käytiin ekaa kertaa vasta tuollapäin ja oli kyllä kivanoloista seutua :) Kiitos!

      Poista
  12. Moikka! Mä pidän sun blogista just sen takia, että jutut on ihanan tavallisia, arkisia pikkuasioita ja niitä on tosi kiva lukea. Kaikki eläinjutut uppoaa itsekin koiranomistajana ja on mukava huomata, että ihan samanlaista elämää ne muutkin viettää lemmikkien kanssa :) Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Jotenkin noin olin itsekin tämän asian ajatellut, mutta sitten sitä vain alkaa epäillä omia juttujaan :D

      Poista
  13. Ihan sellasta arkihöpinää on kiva lukea, saat sen kuulostamaan mielenkiintoiselta :) eläinlääkisjutut kyllä kiinnostaa myös. Oikeastaan siis en muuttaisi mitään, tää blogi on ihana sekamelska kaikkea!

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekamelska on kyllä osuva kuvaus :D Kiitos :) Yritetään jatkaa samalla linjalla.

      Poista
  14. Jään innolla odottamaan teidän kissojen viikoittaista raakaruokintakaaviota! Musta tuntuu vielä vähän epävarmalta tää meidän barffaus, niin ois kiva kuulla miten muut barffausta toteuttaa.. :)

    Mä ainakin tykkään lukea ihan arkihöpötyspostauksiakin, vaikka arvattavasti kissapostaukset on niitä suosikkeja.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo, ei sekään mikään autuaaksitekevä totuus ole, hiukan hakusessa meilläkin vielä :D Mutta kyllä mä sen varmaan uskaltaudun julkaisemaan silti :P

      Poista
  15. Koulujutut on erittäin tervetulleita, sen lisäksi että ne ovat erittäin mukavaa luettavaa muutenkin, ne antavat (yllättävän paljonkin) motivaatiota pääsykokeisiin lukemiseen:) Sen lisäksi sun ruokajutut on h.e.r.k.u.l.l.i.s.i.a!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tsemppiä sinne pääsykoelukuihin! Kiva kuulla, että jutuistani on motivaattoreiksi ja ruokajutuistakin jotain iloa :)

      Poista
  16. Voi älä muuta mitään! Osaat kirjoittaa niin hyvin, että ihan vieraan ihmisen ihan tavallinen arki kuulostaa mielenkiintoiselta! Eläinlääkiksestä unelmoivana toki opiskelu- ja eläinjutut on niitä kiinnostavimpia, mutta olen tykännyt muistakin paljon, erityisesti ihan tavallisista arkijutuista. Koska en karppaa, niin ruokaohjeet olen jokseenkin sivuuttanut, vaikka kuvat olenkin kuolannut ;) Tykkään siitä, että kerralla postaukset ovat pidempiä sen sijaan, että joka päivä tulisi jokin pieni juttu. Joka tapauksessa sun postauksista välittyy jotenkin valtavasti energiaa ja siitä haluaisin kovasti kiittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kommentti tuli juuri kun olin suunnittelemassa päivän "pientä juttua" :D Kiitos kuitenkin ihanasta kommentista, aika hauskaa, jos mun arkeni kuulostaa mielenkiintoiselta! :)

      Poista
  17. Tosi kiva toi kello! Pitänee käydä itsekin vilkaisemassa, vaikka onkin vähän enemmän matkaa tonne Itikseen. Clas Ohlsonilla on myös hoitajan kelloja, mutta ne on semmoisia rimpulan näköisiä metallisia :/. ur&penn:in sivuilta en löytäny tota kelloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakaan tällä hetkellä siellä ei ollut muita kuin tuo, mutta varmasti on tulossa lisää ja vielä sellaista nätimpää mallia ja myös muissa väreissä :) Näin sanoi ainakin myyjä.

      Poista
    2. mitä se kustansi?

      Poista
  18. Monien muiden tavoin odotan innolla opiskelupostauksiasi. Haen elukkaan ensi keväänä toista kertaa ja on ihanaa käydä lukemassa täällä, mitä se opiskelu siellä konkreettisesti on. Jos on ollut huono viikko lukemisten kanssa, ja tuntuu ettei jaksaisi, niin tämä blogi muistuttaa, miksi vain pitää jaksaa. Täältä saa niin paljon draivia taas yrittää ja sitten sitä taas muistaa, että mikä se suurin unelma on, kun sen täällä blogissa oikein omin silmin näkee :-)

    Pidän myös muista postauksistasi toki, mutta nuo opiskelupostaukset ovat niitä, mitä varten pitää melkein tehdä popcornit :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ois kiva kirjoittaa enempikin opiskeluista, mutten oikein tiedä, mistä kirjoittaisin. Omasta näkökulmastani kun päivät ovat aika samanlaisia. Eli saapi heitellä toiveita kehiin! :)

      Poista
    2. No kunhan päivittelet aina silloin tällöin mitä olette tehneet, on niin mielenkiintoista lukea juuri siitä, mikä on sinulle tavallista. Heppatyttönä tietenkin kiinnostaa, miten pärjäät heppojen kanssa :-) Oikein innolla odotan! Muuten, jos sulla on hevostelevia kavereita, niin varmasti kannattaa joskus lähteä heidän matkaan tallille, ihan vain tarkkailemaan hevosen käyttäytymistä, harjaamaan ja taluttamaan heppaa. Ehkä siitä voisi olla jotain apua ennen kuin siirryt "tositoimiin".

      Poista
    3. Joo, niin varmasti kannattaisi, mutta harmillisesti nyt taitaa olla jo liian myöhäistä, kun huomenna alkaa jo tositoimet :D

      Poista
  19. blogi on juuri täydellinen :) Alun perin löysin blogin ja aloin sitä seuraamaan eläinlääkiksen takia, mutta myös yleensäkin eläinihmisenä. Opiskelusta, arjesta, lemmikeistä, sinusta... kaikesta on mukava lukea :) nyt muuten sellainen kysymys, että ootkos tutkinut viime kevään pääsykoetta? Miten erosi edellisistä kokeista jne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Antaa motivaatiota kirjoitella :) Valitettavasti en ole nähnyt paria viimeisintä koetta, joten en oikein osaa auttaa :(

      Poista
  20. Kissojen perässä tänne eksyin ja löysin :) paljon mielenkiintoista tietoa kissoista ja kiva lukea muustakin! Eläinlääkärin ammatti oli tyypillisesti lapsuuden toiveammattini mutten vieläkään ole siihen alaan ehtinyt, kahteen muuhun kylläkin. Tuo kissojen raakaruokinta kaavio kiinnostaa ehdottomasti, kannatetaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä koitan saada sitä ilmoille, jahka saan napsittua siihen hiukan kuvitusta :)

      Poista
  21. Kissat, koirat, elukat yleensä ja sun opiskelut ja touhuilut kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  22. Koirien barffaus kiinnostaisi myös, jonkinlainen ns. esimerkkiviikko, miten teillä syödään viikon aikana. Itsekin arvon hieman alkaisiko barffaamaan tai edes puolibarffaamaan, kun koira tulee täysi-ikäiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, voisin koirien osalta tehdä tuollaisen myös :)

      Poista