sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Illalla iloinen, aamulla aurinkoinen


Heippa! Olisi taas perinteisen sunnuntai-iltaisen mitä-teimme-viikonloppuna -päivityksen aika. Täytyy tosin aloittaa sillä, että perjantai oli vastoin odotuksia varsin rento ja nauruntäyteinen koulupäivä. Pääsin viikonlopun viettoon oikein hyvin mielin. Koulun jälkeen kävimme ruokakaupassa, lenkillä ja katsoimme muutaman jakson Breaking Badia. Huh, en ole ollenkaan varma, tuleeko sitä sen enempää katsottuakaan, koska mikään rentouttava kokemus se ei tällaiselle lällylle ollut :D Sellainen aivojentyhjennys on ehkä enemmän mun juttuni, vaikka varsin koukuttava juoni tässä onkin.

No, se siitä sivuraiteesta. Lauantaiaamumme starttasi hiukan erilaisella, mutta aivan loistavalla aamiaisella, johon kuului aiemmin mainitsemieni tuorejuustolettujen suolaisia versioita, kermajuustoa, kasviksia ja ilmakuivattua kinkkua. Nam!


Joku kyseli lettujen ohjetta ja kaikessa yksinkertaisuudessaan se kuuluu näin: 1,5 rkl maustamatonta tuorejuustoa, 1,5 rkl leseitä ja 1 kananmuna. Leseet olivat alkuperäisessä reseptissä kai kauraa, mutta itse olen käyttänyt hyvällä menestyksellä kaapista löytyneitä vehnäleseitä. Jos letuista haluaa makeita, voi joukkoon sekoittaa hieman makeutusainetta tai sokeria. Jos niistä haluaa suolaisia, voi tuorejuustoksi valita vaikka chili-tomaattiversion, kuten me tällä kertaa teimme. Ja jos syöjiä on useampia, kannattaa tehdä suosiolla isompi satsi. Kuvan lettuläjä syntyi kolminkertaisella taikina-annoksella. Viikolla totesin, että nämä toimivat hyvin myös eväinä - karppaajalla kun välillä mielikuvitusta koetellaan, jos pitäisi kehitellä koko päivän repussa säilyvät, täyttävät eväät esimerkiksi praktiikkamatkoille.

Aamiaisen jälkeen lähdimme koirien kanssa Oulunkylään nauttimaan upeasta syyssäästä.


 Paistattelimme päivää korkean kallion päällä ja ihastelimme maisemia - oi autuutta!


Ruuaksi O:n valmistamaa broilerinfileetä ananas-kerma-juustokastikkeella, paistetulla vuohenjuustolla ja paholaisenhillolla. Pala taivasta!

Päällä jotain kesä- ja syysvaatetuksen väliltä. Kuka näistä vuodenajoista enää selvän ottaa? O on varmaan pukeutunut kohta jo viisi kuukautta samoihin vaatekertoihin :D


Iltapäivällä O värjäsi mun tyvikasvuni, joka olikin jo niin järkky, että piti oikein rajata se kuvista pois. Mulla oli kokeilussa nyt uusi väri ja hui mikä platinablondi musta tulikaan :D En tiedä paraniko yhtään vai mentiinkö vain ojasta allikkoon. Haha. Tykkäisin siis hiukan luonnollisemmasta, lähellä omaa väriäni olevasta sävystä. Onneksi lehmät ovat varmasti armollinen yleisö!

Miksi hitossa mulla on puhelin kädessä?
O lähti iltapäivällä kaverinsa synttäreille Lahteen ja mä jäin hetkeksi lueskelemaan lehmäjuttuja. Hankin tuotantoeläinasioiden kertausta varten tuollaisen isomman vihon, missä on niinikään värikoodatut sivut. Ajattelin mahduttaa tuohon myös hevospuolen jutut, mutta saapa nähdä, miten käy.

Jossain vaiheessa iltaa aloin laittautua ja lähdin kurssikaveriporukkamme drinkkibileisiin. En tokikaan voinut juoda muuta kuin omaa eväsjuomaani, mutta hauskaa oli! Tuli puitua klinikkavuoden ensitunnelmat aika tarkkaan.


Kaverini luota jatkoimme vielä keskustaan Vltavaan. Ei tullut juotua kuin yksi, sillä hintaa kyseiselle suht normaalille drinkille kertyi 9,60e! Lohduttauduin sillä, että eipä ole tullut pitkään aikaan käytyä baarissa, joten kerrankos sitä kympin juomastaan maksaa. Kotiin lähdimme joskus kolmen aikaan.

Aamulla nukuin pitkään ja lenkitin Taikkiksen. O:n kotiuduttua lähdimme pikaisesti käymään Itiksessä. Mun piti ostaa kuumemittari ja kello puhtaasti tuotantoeläin- ja hevospuolelle, mutta kumpaakaan ei kyllä löytynyt. Musta tuntuu, että Itiksen kanssa on aina sama homma - olemme monta kertaa lähteneet sieltä tyhjin käsin.


Tällä kertaa mukaan tosin tarttui jokunen uusi akvaariokasvi.


Niiden perkaaminen oli Utun mielestä huisin jännää.


Kyllä se pikkuhiljaa alkaa muistuttaa akvaariota! Poistin kannon, koska se jatkoi vain veden samentamista ja vaihdoin tilalle tummia koristekiviä. Ihan kivalta se näyttää noinkin, vaikka vesi onkin kuvassa vielä istutuksen jäljiltä sameaa. Ehkä jossakin vaiheessa voisi alkaa harkita niiden rapujen hankintaa.

Nyt palaan kuitenkin kiltisti kirjani ääreen. Palailemisiin!

2 kommenttia:

  1. haha mä oon aina luullut että sulla on luonnostaan noi platinablondit :D en yhtään tiennyt että värjäät kanssa hiuksia. mä oon kasvattanut nyt jo puolisen vuotta omaa väriä takasin ja täytyy sanoa että on aika jännä mitä sieltä juuresta paljastuu monien vuosien blondauksen jälkeen, nyt oon vielä tyytyväinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no aloin värjään siks, että saisin tasaisen väriset hiukset, kun olivat latvoista kyllä blondit, mutta päältä tummemmat. Ja väri osui kerralla niin hyväks, ettei kauheesti omasta erottanut... En sitten tiedä, miten paljon olisivat jo tässä vuosien saatossa tummunneet oikeasti, mutta tää on joka tapauksessa kyllä liian vaalee :D

      Poista