lauantai 3. elokuuta 2013

Kissat hyllylle!


Kissahylly-projektimme nytkähti viikon aikana myös liikkeelle, eli tuumasta toimeen. Poran kanssa oli alkuun hankaluuksia, mutta kiitos kotipuolen neuvonantajan saimme lopulta hyllyt seinälle. Hyllyjen sisältö vaihtelee vielä aika ajoin paikkaa, mutta muuten alan olla lopputulokseen tyytyväinen. Mikäli hyllyrypästä ei olisi asennettu nimenomaan kissoja silmällä pitäen, olisin varmasti tehnyt siitä tiiviimmän, mutta tuli siitä mielestäni ihan kiva näinkin."Täältä sinne mennään!"

Hyllysetti löytyi Bauhausista ja kustansi luokkaa 55 euroa. Juuri tällaisia samanlaisia olin aiemmin kuolaillut ebaysta, mutta kaksi kertaa kovempaan hintaan. Hyllyt ovat korkeakiiltoista MDF-levyä ja niiden syvyys on noin 20 cm. Settiin kuului vielä neljäskin, pienempi laatikko, mutta sitä emme ainakaan toistaiseksi sijoittaneet seinälle.


"Täältä tullaan alas!"

 Hyllyiltä poistuminen tapahtuu useimmiten vasemmanpuoleisen hyllyn päältä sohvalle.


Vielä on harkinnassa, pitäisikö hyllyihin asentaa jonkinlaiset liukuesteet tai pehmusteet, jotta niistä saisi vielä kissaystävällisemmät. Lisäisi ehkä myös hyllyjen käyttöastetta. Materiaalit ovat kuitenkin vielä pohdinnan alla.Samaan syssyyn keksin näyttelyä varten hankitulle pesälle passelin sijoituspaikan. Joda onkin jo ottanut tämän omakseen.


Kokonaisuudesta puuttuu vielä yksi tärkeä komponentti, mutta postailen varmasti siitäkin, jos ja kun suunnitelmamme toteutuvat.

Miltäs näyttää?

26 kommenttia:

 1. Aivan mahtava idea! Kissat näyttää selvästi tykkäävän hyllyistä ja ne sopivat täydellisesti muuhun ympäristöön. Sun luovuuttaa on mukavaa seurata :)

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää! Munkin on pakko saada kissat hyllylle sitten kun muutetaan pois HOASin kämpästä, ne kun ei taida hyväksyä mitään seinäviritelmiä.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosta syystä HOAS:lla oli tylsä asua :<

   Poista
 3. Voi aivan ihania sun kissat. <3 Burman omistajana en siamilaista itselleni uskaltaisi ottaa, enkä burmaakaan enää toiste, mutta tykkään HURJASTI. <3 ja ihan mahtavia kiipeilyhyllyjä! Pitäis itekin tarttua toimeen tän hyllyhomman suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, itämaiset on kyllä omanlaisiaan otuksia :) Mikäs burmissa on alkanut epäilyttää? :o

   Poista
 4. Voi apua miten upea, yksinkertaisesti vau! Sitten kunhan jossain vaiheessa hommaan katin, niin kämppään kyllä tulee ihan ehdottomasti tuollainen viritelmä, loistava sisustuselementti ja loistava "kiipeilyteline" kissoille, kiitokset mahtavasta ideasta! :-)
  p.s. mistä tuo toisiksi ylimmässä kuvassa oleva vasara on hommattu? :D Hahah, yksinkertaisesti ihana, paljon parempi kuin perus metallinvärinen mötikkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar! :) Kannustan ehdottomasti vastaavien värkkäämiseen... ja oikeastaan kaikkeen, millä kotikissojen aktiivisuustasoa voi nostaa! :D Itse asiassa olen saanut vasaran lahjaksi, joten en osaa kertoa tarkemmin sen alkuperästä :)

   Poista
 5. Onpa tyylikästä! Sulla näyttää olevan silmää tämmöselle :)

  VastaaPoista
 6. Todella hyvältä näyttää! :) Sopivat loistavasti muuhun sisustukseen. Ja mikä parasta, kissat näyttävät ottaneen hyllyt heti omakseen.

  T.tolleri-Susu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jea, nuo ovat melkoisia kiipeilijöitä - Utu varsinkin :) Kiitos!

   Poista
 7. Tosi kivat ! Meillä on kanssa 4 katille seinään laitettu elintilaa, liukuesteillä ;) Tässä vielä remppa muutenkin vaiheessa ja ympäristä kovin ei viimeistelty ;)

  http://triomiumau.blogspot.fi/2012/07/stairway-to-heaven.html

  Tervetuloa visiteeraamaan meidän versiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkkivinkistä, pitääpä tulla vilaisemaan :)

   Poista
 8. Hyllyt näyttää tosi hyvältä. Hauska idea tuo, että niiden sisällä voi pitää tavaroita ilman (kovin suurta) putoamisvaaraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joku ulkopuolinen voisi vaikka luulla, että niillä on jokin säilytysfunktio ;)

   Poista
 9. Upealta näyttää! Ja kissat näyttävän viihtyvän :)

  VastaaPoista
 10. Hauskat hyllyt! Niin ja onnittelut näyttelyvoitosta!

  Olen tässä jo jonkin aikaa haaveillut eläinlääkärin urasta ja puhunut siitä tosissaan lähipiirille. Olen siis menossa lukion ensimmäiselle, mutta yksi kysymys mietityttää. Äiti nimittäin sanoi, että "mitäs sitten teet, kun joku tuo sulle jonkun lemmikkihämähäkin ja sun pitäisi tehdä sille jotain?" ja aloin miettiä, että oliko Suomessa muka mahdollisuutta erikoistua sen enempää eksoottisiin eläimiin kuin jollain luennolla? Ja mietin myös, että eikö eläinlääkäri saa itse kieltäytyä hoitamisesta, mikäli ei ole varma mitä pitäisi tehdä/ei ole erikoistunut?

  Minulla on nimittäin pieni araknofobia, mutta olen ainakin jostain lukenut jotain "jos eläinlääkäri suostuu hoitamaan" lauseita, joten ajattelin, että saahan ell kieltäytyä hoitamasta? Eihän siinä ainakaan minusta olisi järkeä, että alkaa hoitamaan jotain eksoottista eläintä ilman sen enempää erikoistumista ja tietotaitoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, sanoisin että tuo on aika heikko peruste eläinlääkärin uran hylkäämiseen :)) Ensinnäkin lemmikkihämähäkit ovat eläinlääkärin näkökulmasta aika harvinaisia potilaita (itse en ole koskaan nähnyt hämyä klinikalla enkä vastannut niitä koskeviin tiedusteluihin) ja useimmat herppiharrastajat osaavat kyllä itse hakeutua eksoottisiin eläimiin erikoistuneille klinikoille. Jos eivät, heidät voi ystävällisesti ohjata sinne kertomalla, ettei itse ole perehtynyt ko. eläinlajiin. Joku perusteos eksoista kannattaa toki hankkia kirjahyllyyn, niin että osaa tarvittaessa esimerkiksi lopettaa vakavasti sairaan ekson.

   Suomessa on kovin hankala erikoistua eksoihin (tai saada niistä edes perusoppeja). Luentoja on kyllä, mutta yleensä eksoja koskeva materiaali ei edes tule tentteihin... Oman kiinnostuksen varaan se siis pitkälti jää. Harmillisesti (näin eksoista kiinnostuneen lemmikinomistajan ja myös tulevan ell:n näkökulmasta).

   Poista
 11. Oi mikä ihana blogi ja ennenkaikkea ihanat kissat! :) Ja onnea jälkikäteen BIS-voitosta. Olin seuraamassa voittoa Kaapelitehtaalla meidän Stelliksen kanssa. Liityn lukijaksi, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos! :) Ai meidän Jodan? Aika hurjaa!

   Poista
 12. Mageeet!!! :) Siis hitsi, kuten muutkin on sanonut, niin sulla on kyllä silmää! Noista liukuesteistä tuli mieleen, et saiskohan jostain jotain läpinäkyvää pehmeetä muovia noihin sun valkoisiin tasoihin, olisi ainakin huomaamattomampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :) Mustakin nuo oli kivat. Joku läpinäkyvä matsku oiskin varmasti paras, mutta mistä sellaista löytää?

   Poista
 13. Kiva blogi sulla! Ja aivan upea keksintö laittaa tuollaiset hyllyt seinille, silmäniloa ja kissoille kivaa kiipeily tilaa.

  VastaaPoista