lauantai 10. elokuuta 2013

Grass Garden


Blogini tuntuu livahtaneen täysin kissa-aiheiseksi, mutta koittakaa kestää. Eiköhän viimeistään koulun alku tuo mieleeni muutakin fiilisteltävää kuin nuo korvaotukset. Pitäisikin muuten kirjoitella postaus vielä nelosen kevätpuoliskosta. Ehkä ensi viikolla...

Tällä kertaa ajattelin kuitenkin esitellä erään jo keväällä tekemäni löydön, joka on pienoisten vastoinkäymisten seurauksena päässyt vasta hiljattain toimittamaan tehtäväänsä. Puhun siis tuotteesta, joka kulkee mahtipontisella nimellä Catit Design Senses Gras Garden. 

Kyseessä on siis kissanruohon istutusastia, jonka pääasiallisena tarkoituksena lienee ratkaista seuraava ongelma:


Pääsiäisen aikaan istuttelin kissoille ohraa, mutta menetin varsin nopeasti hermoni istutusastian ympärillä vallinneeseen sotkuun: juurineen ylös revittyjä ruohoja, multahiukkasia ja ruohonpätkiä ympäriinsä. Tilasin Catit-astian jo tuolloin, mutta en saanut paketin mukana tulleita siemeniä itämään. En tiedä oliko vika niissä, valmistajan pohjamateriaaliksi tarjoamassa vermikuliitissa vai viljelijässä. Luultavasti ainakin viimeisimmässä. Yritin pari kertaa ja lannistuin.

Nyt kesällä löysin Tarjoustalon eläinosastolta pääsiäisruohoksi myytäviä ohranjyväpusseja, ostin niitä ja idätin kuin rairuohoa konsanaan - mullassa ja tuorekelmun alla. Instant success!

Ruohovati kiipeilypuussa puhtaasti kuvausteknisistä syistä.


Ruoho tarjoaa raakaruokailevalle kissalle luonnollisen kuidun lähteen, edistää ruuansulatusta ja on kovasti kissojen mieleen. Meillä olisikin nyt tavoitteena pitää ruohoa aina saatavilla. Tuntuu nimittäin olevan aika herkässä tuo kissojen vihreän järsimistarve, kun tekokasvitkin kelpaavat...

Ja se lopputulos?


Ei multapaakkuja tai juurineen irti revittyjä ruohonkorsia. Varresta katkottuja toki senkin edestä, mutta niitä siivoaa paljon mieluummin. Pääasia, että kissoilla on tekemistä ja pääsevät toteuttamaan itseään. Tästä yhdestä ruohosatsista on riittänyt iloa reiluksi viikoksi ja uutta kortta nousee edelleen.

Olen muutenkin viime aikoina yrittänyt miettiä kovasti uusia keinoja viihdyttää sisätiloissa helposti tylsistyviä kissaystäviämme. Jatkan kehitysideoideni jakamista sitä mukaa, kun saan niitä toteutettua.

Mitenkäs muut kissataloudet? Idätättekö kissoillenne ruohoa ympäri vuoden, satunnaisesti vai skippaatteko kokonaan?

11 kommenttia:

 1. Näin kesällä heinän syönti onnistuu valjastelun yhteydessä, talvella sitten kasvatellaan (satunnaisesti) jossain astiassa, ja juurikin tuo sotkuongelma ärsyttää silloin. Ja se, kun tosiaan repivät juurineen irti koko kasvualustan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, koko alustan? :D Ai kauhia :D Meillä valjastelu on sen verran satunnaista, että päätin istuttaa ruohoa nyt keskellä kesääkin :)

   Poista
  2. Juu se multapohja nousee mukana kun niin kovaa kiskovat :p

   Poista
 2. TAHTOO!!!!!!!!!!!!!!!!! Mistä näitä saa????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa! :D Sama iänikuinen tavarataivas eli http://www.zooplus.fi/shop/kissat/taydennys/kissanruoho/321485 ;)

   Poista
  2. Höh! Mä etsin tuolta mutta en hakusanalla löytäny!? Mut kiitti!

   Poista
 3. Itse kasvatan ruohot syvässä ruukussa, toki itäminen kestää kauemmin, mutta eipä ole multapaakkuja missään! Meillä tosin ruohot kesällä partsilla. Oksennuskasoja sit tosin löytyykin vähän väliä, yök! >_<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista syvää en tullut ajatelleeksikaan. Toimisi varmasti myös! :)

   Poista