perjantai 15. helmikuuta 2013

Roses, hearts and reality


Myöhästyneet ystävänpäivätoivotukset kaikille ihanille lukijoille! Meidän päivämme sujui varsin perinteisissä ystävänpäivän tunnelmissa: olin leiponut O:lle yllätykseksi Pätkis-kakun - ihan täysihiilarisena kaloripommina - kun herra oli siitä jo pidempään haaveillut. Pätkis-kakun murupohja koostuu mintunmakuisista Dominoista ja voista, täyte vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta, kermavaahdosta, Philadelphia-juustosta, liivatteista ja sulatetuista sekä rouhituista Pätkiksistä.

Lisäksi askartelin joululta ylijääneistä karkkikepeistä valkosuklaasydämiä. O puolestaan ilahdutti mua pinkeillä ruusuilla!



Pätkiskakku (alkuperäinen ohje)

Pohja:
1 pkt minttutäytteisiä Dominoita
75 g voita
1 tl ruokaöljyä vuoan öljyämiseen

Täyte:
8 liivatelehteä
3 Pätkis Bites -pussia
400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kuumaa kaakaota (keitetty vesi+kaakaojauhe+maito/kerma)

Öljyä irtopohjavuoka talouspaperin avulla. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Murskaa Pätkikset (halutessasi suklaisemman kakun voit myös sulattaa osan). Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Valmista kuuma kaakao. Sulata lionneet, kuiviksi puristetut liivatelehdet siihen ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä vaniljakastikevaahto, tuorejuusto ja Pätkikset. Kaada liivatelehti-kaakaoseos joukkoon ohuena nauhana, jatkuvasti sekoittaen ja mielellään siivilän läpi. Sekoita täyte tasaiseksi, kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään. Koristele halutessasi teesiivilän läpi sihdatulla kaakaojauheella.



Aamulla oli pakko kaivaa vaatekaapista se ainoa omistamani sydäntoppi päälle ja illalla suuntasimme O:n kanssa leffaan katsomaan "Koskemattomat". Oltiin jo pidempään haluttu nähdä kyseinen pätkä, koska oltiin kuultu siitä paljon kehuja. Ei silti osattu aavistakaan, miten paljon siitä itsekin tykkäisimme. Ihan mahtava leffa, yksi parhaimpia piiiiiiitkään aikaan. Ihana ranskalainen tositapahtumiin perustuva hyvän mielen elokuva, joka herkisti juuri sopivasti. Täydellinen valinta ystävänpäivään! Käykääpä ihmeessä katsomassa, jos ette ole sitä jo tehneet. Pienen ikuisuudenhan tuo on jo saleissa pyörinyt. Leffan jälleen poikkesimme vielä Amarillossa syömässä. Ihanat, rentouttavat pikku treffit!


Lämpimiä ystävyyden tekoja on viime päivinä saatu todistaa myös noiden meidän kissujemme taholta. Toivottavasti kukaan ei nyt pahoita mieltään pienestä eritetarinasta - nämähän ovat lemmikinomistajan arkipäivää.

Nimittäin jos pikkujätkä sattuu vahingossa kuskaamaan pöksykarvoissaan jotakin ylimääräistä hiekkalaatikosta lattialle, on isoveli heti valmiina auttamaan.

[Eritevaroitus karaistumattomille]



Aika velikultia!

8 kommenttia:

  1. Olisiko mahdollista saada ohjetta pätkiskakkuun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toki :) Ohje on tämä: http://chocomum.vuodatus.net/lue/2007/03/minttudomino-patkiskakku Tuplasin vain täytteen määrän, kun muuten olisi tullut aika littana :)

      Poista
  2. Heh, suloista! Meillä kävi kerran Pusulla kakkavahinko ja kukas muukaan kuin Piiperö yritti sinnikkäästi sitä jättiläjää siivota. En tiennyt, olisko itkenyt sitä läjää vai nauranut kissalle. :D

    Muistaakseni syötitte kissoille ainakin osan ruuasta teollista? Meillä noita kakkavahinkoja sattui aiemmin usein, kunnes tajuttiin lopettaa Bozitan syöttäminen. Animondalla ja Miamorilla ei tuota ole ollut ja hyvä niin, sillä noiden kissojen tuuheakarvaisiin pöksyihin jäi joskus pallero niin hyvin kiinni, ettei auttanut kuin leikata se irti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä, miten noilla kissoilla tulee tuo peittelyliike jotenkin selkärangasta :D Joo, paljon mahdollista, että tuokin johtui jostain tietystä ruuasta (tai oli massu vähän löysällä), kun tapahtui pari kertaa peräkkäin saman vuorokauden aikana, muttei sitä ennen, eikä sen jälkeen :)

      Poista
  3. Siis toi Koskemattomat on aivan MAHTAVA leffa! Miten osasittekaan valita just ystävänpäivälle! Ei varmaan sopivampaa leffaa olekaan.

    Ja hyvää ystävänpäivää (myöhässä) sinnekin. ;)

    VastaaPoista
  4. Tiedätkö, onko eläinlääkäriasemille mahdollista päästä kesätöihin lukiolaisena? Missä muuten itse käyt töissä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mahdollista, mutta varmasti aika vaikeaa. Meitä eläinklinikoille hakevia eläinlääkis-/eläintenhoitajaopiskelijoita kun on jo aika paljon, eikä useimmille klinikoille tarvita montaa kesätyönhakijaa... Kannattaa kuitenkin hakea, voihan sitä päästäkin! Etenkin pikkupaikkakunnilla lienee helpompaa :)

      Poista