maanantai 11. helmikuuta 2013

Breakfast


Ajattelin jakaa muutaman kuvan eiliseltä sunnuntaiaamiaiseltamme. Pitkät ja leppoisat aamut ovat yksi lempiasioistani viikonlopuissa ja toisinaan on kiva oikein panostaa päivän ensimmäiseen ateriaan.

Meillä syödään  aika paljon kananmunia, jotka pitävät nälän pitkään poissa. Joskus ne iänikuiset munakkaat, munakokkelit ja muut - niin variaatiokelpoisia kuin ovatkin - alkavat kyllästyttää ja tekee mieli kokeilla jotakin uutta. Niinpä päätinkin kokeilla tällä kertaa munien paistamista paprikarenkaista muodostuvissa kehikoissa. Tuli aika hauskoja!


Päälle hiukan suolaa, pippuria, chiliä ja piirakasta yli jääneitä yrttejä. Nam nam!


Toinen juttu, mistä olen nyt innostunut, on turkkilaisen jogurtin tai rahkan tuunaaminen raejuustolla. Mausteeksi hiukan aitoa vaniljajauhetta - siis vaniljatangon siemeniä hienoksi jauhettuna. Paljon parempaa kuin mitkään esanssit ja löytyi vieläpä ihan ruokakaupan hyllyltä.


Liettuasta ostamani kermapurkin näköinen posliininekkakin pääsi nyt ensimmäistä kertaa käyttöön. Musta on kiva kattaa pöytä arkenakin sen sijaan, että heittelisi vain jääkaapista purkit ja pakkaukset esille. Se on sellaista pientä mielen piristystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti