maanantai 4. helmikuuta 2013

Back to the 90's

Viime perjantaina EKY järjesti ysäribileet täällä Viikissä. Itse en ole ilmeisesti vielä tarpeeksi vanha fiilistelläkseni 90-lukua millään suurella tunteen palolla, mutta koska bilepaikka sijaitsi kerrankin niin lähellä ja päiväksikin oli valikoitunut opiskelijapippaloille harvinainen perjantai, niin pitihän sitä kuitenkin lähteä ja riipaista.

Järjestimme etkot täällä meillä - asiaankuuluvin 90-luvun tarjottavin.


Sipsien ja karkkien lisäksi tekaisimme syötäviksi karpin mutakakun (jep, taas), porkkanapiirakan, ja kanasalaattia. Lisäksi pöydästä löytyi asiaankuuluvat dipit ja pähkinöitä. Paikalle saatiin lopulta houkuteltua neljä mun kaveria ja pari O:n kaveria aloittelemaan. Hauskaa oli - ainakin allekirjoittaneella! Muistelimme 90-luvun biisejä, bändejä ja ilmiöitä. Itse kapinoin pienenä niin Spice Girls - kuin Backstreet Boys -villitystä vastaan, mutta Britney ja Pandora onnistuivat herättämään muistoja minussakin kehvelissä. Muisteltiin slämäreitä, goosheja, superpalloja, tuttikoruja, raitaverkkareita, geelikyniä, trolleja, jojoja, vietereitä, virtuaalilemmikeitä ja muita kovia juttuja. Kaikesta huomasi, että ollaan oltu aika junnuja tuolloin! Kreppailtiin hiuksia ja ihasteltiin muutaman asuihinsa panostaneiden vaatetuksia.Kävimme O:n kanssa viikolla kirppiksellä ja UFF:lla etsimässä karmeita 90-luvun kolttuja, mutta ei onnistuttu löytämään mitään sopuhintaista tai muuten järkevää. Tai no, ostin mä neonkeltaisen hameen, mutta se ei ollut kyllä aitoa ysäriä. Vetäisin sen sitten normien baarivaatteiden päälle, kreppasin hiukset ja siinä se panostus! O kehtasi irrotella hiukan reteemmin:


Farkut kainaloihin, tukka piikeille, vaarinpaita päälle ja vamonos. Ihan järkky! :D


Itse bileet eivät jaksaneet houkutella paikalle mitään väentungosta, mutta hauskaa oli, kun oli hyvä porukka kasassa. Bilepaikalta siirryimme kahden jälkeen vielä jatkoille Kuopioon, eli ainejärjestömme tiloihin Viikissä. Siellä tulikin sitten rupateltua ja naurettua aamukuuteen asti: toiset bussia, toiset unijukkaa odotellen. Jatkojen hiljentyessä mekin kipittelimme lopulta jalkaisin kotiin.

Lauantaina vanhempani poikkesivat Helsingissä luonamme ja hengailivat täällä hetkisen. Tilattiin pizzat/kebabit netin kautta kotiin (uusi asia noille pikkupaikkakuntalaisille) ja käytiin koirien kanssa kävelemässä. Ei mitään sen ihmeellisempää, mutta kiva oli nähdä. O:kin totesi jälkeenpäin, että vanhempiani on aina kiva nähdä. Ei tunnu yhtään pakkopullalta tai siltä, että olisi kiire päästä pois.

Muuta jännittävää tässä ei sitten olekaan tapahtunut. Pelkkää tylsää opiskelua. Muistelen kaiholla prekliinisiä opintoja, jolloin ehti välillä vieraantua viikkokausiksi tenttiin lukemisestä. Nyt ei ole sitä vaaraa. Puuh.
Undo jakaa kanssani kollektiivisen tunteen tästä lisääntymisopin tankkaamisesta:9 kommenttia:

 1. hmm mun on jotenkin tosi vaikea hahmotaa, mikä oli 90 lukua. Mutta nyt kun listasit niin kyllä esim. Neopetsit, habbo hotel ja geelikynät ovat tuttuja. Mutta en sitä muista että pelasinko noita kahta ennen vai jälkeen 2000-luvun. Hubba bubbakin tuntuu todella vanhalta jutulta, mutta en tiedä onko se yli 13 vuotta vanha juttu..
  noh, pääasia kaiketi, että bileissä oli hauskaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no en mäkään kyllä mikään ekspertti ole :D Noi oli vaan tuollaisia omasta lapsuudesta tuttuja juttuja, koska käytännössä koko lapsuuteni olen 90-luvulla elänyt :) Veikkaisinpa Hubba Bubbaakin ko. vuosikymmenen tuotteeksi!

   Poista
 2. Hah, Utua ei kiinnosta lisääntymisoppi kun se ei itse sitä voi enää harrastaa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se peittää silmänsä, kun luen naaraiden kiimakierrosta! :D "En halua tietää!"

   Poista
 3. Kai laitoit hiukset keskijakauksesta sellaiselle kireälle ponnarille ja jätit edestä ohuet suirot kasvojen viereen? :D

  En nyt sanoisi ihan että ysärin loppupuoli oli ihmiskunnan karmeatyylisintä aikaa. Just nuo kaiken maailman geelipiikkikampaukset, superkäytännölliset paksupohjakengät ja niin muovisen näköiset vaatteet. Luonnollisuus ei tainnut olla huudossa ollenkaan, kun hiuksissa piti olla sininen raita ja huulet aikuisten naisten rajata näkyvästi ja nuorempien taas maalata jollain hohtavalla ufovaalealla. :D Noh, Roswellit ja muut ufojutut oli muutenkin huudossa.

  Mutta mä taidan oikeasti vanheta kun kasari maistuu.
  nim. spotifyssa soi Alphaville. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ois pitänyt! :D Ja hiusmascaraakin tyttöjen kanssa kaivattiin, ois voinut vetää vähän raitoja! :D Kotikotoa ois löytynyt vaikka mitä rekvisiittaa - varmaan tatuointikorujakin, mutta eipä ollut nyt sinne asiaa ennen bileitä, niin jäi vähän heikoksi panostus.

   Mutta oih ja voih, kasarimusiikki iskee kyllä täälläkin <3 Paljon paremmin kuin ysäri itse asiassa!

   Poista
 4. Hahhah nauroin tuolle Marikan kommentille ja puna nousi poskille :D oliko ne sellaiset farkut joissa oli kaiken maailman kuvioita myös ysäriä? Ne vähän sellaista stretsiä olevat.. Muistan että niitä sai ostaa ainakin joiltain markkinoilta tms!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset, missä oli kaiken maailman brodeerauksia taisi ainakin olla... :D

   Poista
 5. Kommentoin sun tonne taco laatikko juttuunki jo, että mistä oot ostanu ne semmoset neliö lautaset. oon ettiny kaikkialta niitä!! :D

  VastaaPoista