maanantai 20. elokuuta 2012

Vastauksia, osa III

Parisuhde
Mikä on O:n oikea etunimi? Läheisteni yksityisyyttä ja toiveita kunnioittaakseni en halua julkaista heidän nimiään täällä.

Hmmm jos tässä saa kysyä henkilökohtaisia, niin missä ja miten tapasit O:n ensimmäisen kerran, ja miten päädyitte yhteen? 
Long story short: tavattiin S:n autossa tai paremminkin hetikohta paikallisessa pubissa kotipuolessa ja mitenkö päädyttiin yhteen? Hmm, yhteisten illanviettojen, pitkällisten Facebook-keskustelujen ja läpyskän heiton sekä baari"törmäilyjen" kautta. Löydettiin yhteisissä juttutuokioissamme varsin nopeasti samoille leveleille niin huumorintajun kuin vakavempienkin aiheiden suhteen. Riittääkö tämä vai pitääkö kertoa long story longina? :D


Tää on sulle sekä O:lle; Kertokaa molemmat 3 parasta puolta toisistanne. Kertokaa myös 3 huonointa puolta. Nää on vaan jotenkin niin ihania lukea, vaikka yleensä kaikissa on sama "kiltti, huumorintajuinen, kaunis... jne." Olkaa te erilaisia ja kertokaa jotakin tajunnanräjäyttävää 

O räjäyttää tajunnan, eli minä olen:
- lämpimän rakastava
- loputtoman touhukas - aina uusia ideoita
- saa minut nauttimaan mistä tahansa asiasta

- kuuro kun dataa/katsoo televisiota
- vähän kärsimätön/äkkipikainen
<3 b="b">

(kolmatta ei muka kohteliaisuuttaan keksinyt...)Minä räjäytän tajunnan, eli O on:
- helposti innostuva ja innostettava - aina mukana kaikessa, kaukana "perässävedettävästä mallista"
- oikeasti tosi kiltti ja hyväntahtoinen niin ihmisiä kuin eläimiäkin kohtaan, konflikteja välttävä ja lehmänhermoinen - balansoi myös mua
- puhuu ja pussaa: keksii ikävistäkin asioista hyviä puolia ja keksii ratkaisuehdotuksia jo siinä vaiheessa, kun mä mieluiten vielä kiukuttelisin, osaa puhua tunteistaan ja ilmaista ne sekä tuo arkisiin tilanteisiin paljon huumoria- välillä vähän turhankin herkkis ja pahoittaa mielensä asioista, joita en ole tarkoittanut pahalla

- mieheksi todella hidas valmistautuja, jos ollaan jonnekin lähdössä: vaatekaapista ei todellakaan repäistä ensimmäisiä vaatteita, jotka käteen sattuvat :D

- joskus vähän mustis, vaikkei olisi tarvetta

Mitä O harrastaa? Ainakin kotipuolessa harrastuksiin kuuluivat lentopallo, punttien nostelu, golf ja frisbeegolf... nähtäväksi jää, mitkä näistä jatkuvat Helsingin päässä jahka jonkinlainen arkirytmi saavutetaan.


Haluatko joskus naimisiin?
Joo, enköhän. Lähinnä niiden häiden takia, haha.Muuta
Missä kaikissa maissa olet matkustanut? Ruotsi, Norja, Viro, Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Iso-Britannia, Benelux-maat läpiajaen... Syyskuussa listaa kasvatetaan vielä Liettuan verran.
Haluaisitko asua pysyvästi ulkomailla, ja jos haluaisit, missä ja miksi?  
Mahdollisesti, mutta ensin pitäisi päästä kokeilemaan väliaikaista asumista. Briteistä ollaan O:n kanssa puhuttu... ja tietysti Espanjasta! Englanninkielisestä maasta tuntuisi kuitenkin helpoimmalta aloittaa ja Keski-Euroopassa esim. noiden mua kiinnostavien eksojen hoito on hiukan toisella tolalla kuin täällä. Tietty USA olis kanssa yksi vaihtoehto, mutta sieltä ei niin helposti enää tullakaan maitojunalla kotiin, heh.

Kuinka piristät arkea ja mistä asioista nautit eniten? 
Voi, monin tavoin! Yritän ainakin! Yksi mun elämän johtavista ajatuksista on tehdä jokaisesta arkipäivästäkin jollakin tavalla merkityksellinen ja erityinen. Mua ilahduttavat tuoreet kukat, hyvät kokkailut ja leipomukset, kaunis sisustus ja sen vaihtelu, lenkkimaastojen vaihtelu, meri ja muut vesistöt, leffassa käynti tai vuokraleffan hakeminen, ulkona syöminen, road tripit ja muut retket, juhlapyhät ja niiden suunnittelu ja odottaminen (joulu, pääsiäinen, viime vuonna keksimäni halloween...)  - tuollaisista asioista ammennan sitten niitä arjen piristyksiä ja onneni on, että O on täysillä mukana


Miten kuvailisit itseäsi viidellä sanalla? 
Tää on aika paha. Voimakastahtoinen, esteetikko, perfektionisti, nautiskelija, innostuilija (:D).

Mikä on kaikkien aikojen parhain leffa jonka olet nähnyt?
Jos mietitään mun pillityskertoimia, niin varmaan 500 Days of Summer ja Avatar huitelis aika korkeella asteikolla.


Entä kirja jonka olet lukenut?
Auts. Joku Pottereista? Nelosesta tykkäsin paljon, samoin 6-7. Tiellä pysymisen taito oli taas sellainen paras pillityskirja ikinä.

Mikä on tyhmin asia, jonka olet elämässäsi tehnyt ja jota kadut? 
Loukkasin erästä minulle siihen aikaan hyvinkin merkityksellistä henkilöä typerästä mielijohteesta tavalla, jota en sen paremmin halua tässä käydä erittelemään. Onneksi asia on saatu myöhemmin puitua läpi, vaikka sitä toista osapuolta tuntuukin tapahtuma edelleen harmittavan.

Mikä on taas elämäsi kohokohta (tai yksi niistä)? Eläinlääkikseen pääseminen, ihan ehdottomasti. Ylioppilaaksi kirjoittaminen. O:n ja muiden läheisten tapaamiset. Lemmikkien laumaan liittymiset.

Onko sun elämässä koskaan ollut jotain kamalaa vaihetta/kriisiä tai muuta vai onko aina ollut helppoa ja iloista? Kun vaikutat niin pirteeltä ja onnelliselta ja koko ajan kaikki menee vaan parempaan suuntaan ;)
Heh, ei todellakaan ole ollut aina helppoa ja iloista - ei ole vieläkään. Mulle tämä blogi ei kuitenkaan ensisijaisesti ole mikään angstailupaikka, vaan haluan pitää täällä hiukan positiivisemman hengen. Oon mä siinä mielessä onnellinen, että pahoja sairauksia, läheisten menetyksiä tai muuta sellaista vakavampaa ei vielä ole tielleni heitetty, mutta eiköhän nykyihminen osaa pienemmästäkin kriisiä kehittää. Esimerkiksi se kesä, kun lähes viisivuotinen suhde ensirakkauteni kanssa kariutui, jouduin luopumaan silloisesta koirastani, mulla ei ollut tietoa töistä tai koulusta, eikä kodistakaan sen paremmin - silloin olin aika hukassa ja tuntui kuin elämälle ei olisi oikein saanut pohjaa mistään. Kun vertaan nykytilannettani siihen aikaan, on mulla kyllä syytä olla onnellinen.

Missä maissa olet käynyt / minne haluaisit matkustaa? Nähdyt maat luettelinkin jo tuossa ylempänä, mutta maita joihin tahtoisin: Thaimaa, Kroatia, Yhdysvallat, Latvia, Intia, Kreikka, Islanti, Afrikan manner ja Etelä-Amerikka. 

Mikä on sun hauskin lapsuusmuisto?
Eniten meidän perheessä kerrattu tarina on ainakin se, kun kiipesin parivuotiaana talomme katolle, jolla oli remppa kesken. Olin reippaana tyttönä kyllä ilmoittanut äidilleni, että lähden nyt sinne, mutta äitini oli kuvitellut minun tarkoittavan mattotelinettämme. Ei ollut mattoteline, ei, ja sain kyllä nopean kiidätyksen alas. Muutenkin olin kuulemma aika villi ja kunnostauduin mm. pihasta karkailussa. Niin iso maailma ja niin paljon nähtävää!

Mistä koiraroduista pidät eniten? Sheltti tietysti. Lk ja pk colliet, saksanpystykorvat, schipperket. Noista lähtisin ensimmäisenä omiani valitsemaan, toki tykkään monista muistakin.Mitä kieliä osaat? 
Englantia ja ruotsia, suomen lisäksi. Saksaa luin A2-kielenä, kirjoitin tosin B2:na, mutta sitä en puhu kovinkaan mielelläni. Lukion jälkeen selviydyin sillä ainakin sähköpostikirjeenvaihdon verran, mutta enää en olisi niin varma siitäkään :D

Ranskaa itseopiskelin pikkuisen ennen Pariisin matkaamme, Viroa olen itseopiskellut alkeiden verran ja Espanjaa lukiossa kaksi kurssia. Munhan tosiaan piti jossakin vaiheessa lähteä lukemaan kieliä, ne ovat aina olleet mulle helppoja ja mieluisia.
Onko Sulla hyvä itsetunto?
Varmaan aika normaali: useimmiten olen ihan kohtalaisen tyytyväinen itseeni ja saavutuksiini, mutta välillä kyllä ottaa omat mokailut ja vastoinkäymiset rankasti päähän. 

Tykkäätkö nimestäsi?
Tykkään etunimestäni, sukunimeni voisin laittaa vaihtoon ihan anytime, se on liian peruskauraa.7 kommenttia:

 1. hmm.. O:lla alkavia miehen nimiä ei taida hirveästi edes olla... Olli, Ossi, Oliver, Olavi, Oskari, Otto..

  *pällistelee O:n kuvaa* jos mä jonkun noista valitsisin niin... varmaankin Olli. Mutta musta Oliver olisi myös aika hauska nimi ;)
  (Voin kuvitella miltä O:sta tuntuu kun joku arvailee kuvan perusteella hänen nimeään.. varsinkin jos menee pahasti väärin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O:n kommentti aiheeseen: "Unohdit Oswaldin!" :D

   Poista
 2. täytyy kyllä todeta tohon ylempään että erittäin pölöä (hölmöä) lähteä arvailujen täällä nimeä, jonka halutaan pysyvän salassa ja yksityisenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en tunne kaskikkoa henkilökohtaisesti lainkaan, enkä voi olla varma että "O" on edes etunimestä, voihan se olla sukunimestä tai sillä voi olla jokin muu linkki henkilöön.. Joten en pysty antamaan julki yhtään sen enempää kuin mitä blogin pitäjä itse on päättänyt annettavaksi.
   Kommentti pohjautui lähinnä siihen, mikä (O:lla alkava) nimi voisi sopia kuvassa olevalle henkilölle -omasta mielestäni-. Arvaukseni ei siis tuo julki mitään itse ihmisestä, eikä ole tarkoituskaan :)


   Pyydän kuitenkin O:lta anteeksi, jos arvailu tai suomalaisten O:lla alkavien nimien listaaminen oli epäsoveliasta.

   Poista
  2. No joo, ei me tästä pahastuttu :) Se ois eri juttu, jos joku meidät tunteva tulis täällä huutelemaan jotain yksityiskohtaisia tietoja meistä... mutta then again, jättäisin nekin sitten vain julkaisematta :D

   Poista
 3. Kiitos tästä!
  Sun blogia on mahtavaa lukea, olet niin avoin ja rehellinen. Osaat kuitenkin pitää henkilökohtaiset asiat omina asioina etkä puhu liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kelepaa :) Jotain varmaan ärsyttää, kun en suostu ihan kaikkeen vastaamaan, mutta kukapa mun yksityisyydestä huolehtisi, jos en minä itse :)

   Poista