perjantai 9. maaliskuuta 2012

Hameväki koolla


Meillä(kin) on vietetty tänään - oikeastaan nyt jo eilen - naistenpäivää. Ensimmäiset toivotukset kajahtivat ilmoille jo puolenyön jälkeen, eikä päivää ollut unohdettu teurastamollakaan.

... lisäksi harjoittelusta kotiutuessani pöydällä odotti tällainen yllätys!

Pari viimeistä päivää ovat harjoittelun ohella pitäneet sisällään leipomista ja flunssaisen O:n passaamista. Illalla vieraiksemme saapui pari ihanaista naista keväisen keltaiseksi katetun pöydän ääreen nauramaan ja jutustelemaan.

Perinteinen persikka-sitruuna-juustokakku pajunkissakoristein

Itse olen ainakin alitajuntaisesti tainnut pikku hiljaa alkaa valmistautua pääsiäiseen:

... vaikka voivathan tuollaiset pikkuiset suklaamunat symboloida myös kevättä? ;) Munien alustana toimivat karppisuklaamuffinsit, joista suurimman osan sisään kätkin Pätkiksen paloja ja pariin 70% minttusuklaata. Pursotin kaakaojauheella värjätystä kermavaahto-tuorejuustoseoksesta muffinsien päälle pikkuiset "linnunpesät", ripottelin päälle hieman Marianne-rouhetta ja upotin pesien keskellä muutaman suklaamunan. Ainakin minttusuklaan ystävät tykkäsivät!


Huomenna olisi luvassa viimeinen harjoittelupäivä siipikarjapuolella - siispä tämän pidemmittä puheitta unia!

PS. Meillä Taikkiskin on nyt vihdoin päättänyt siirtyä tyttöjen sarjasta naisten sarjaan - toisin sanoen meillä juostaan vihdoin!

10 kommenttia:

  1. Aivan ihana kakku! Ja nammm kun näyttää kaikki herkut niin hyviltä (: Itsekin olen jo alkanut ajatella pääsiäistä kohti, Ikeasta olen hamstrannut jo muutamia pääsiäisenvärisiä kynttilöitä ja koristehiekkaa. Mutta varoitus, ei kannata käydä kiertelemässä Tiimarissa ainakaan lompakon kanssa, sillä hyvin äkkiä saattaa huomata rahojensa huvenneen... siellä on nyt aivan ihania pääsiäiskoristeita pastelliväreissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks :) Ja apua, aivan varmasti pakko mennä :D Mulla alkaa kyllä jo pikku hiljaa olla ihan hyvä pääsiäiskoristekokoelma, mutta ehkä jotain iiiihan pientä... ;)

      Poista
  2. Näyttääpä herkut hyviltä! Iski ihan kamala makeanhimo! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Noilla kyllä lähti makeannälkä aika äkäseen :D

      Poista
  3. Apuva, mää joudun jättää huomenna lukuhommat nurkkaan, että pääseen kokeilemaan noitten linnunpesä-muffinien tekoa! :D Uusi yo-koe -eväsidea (kavereilla valuu varmasti kuola suupielistä yo-kokeen aikana, jos minä tommosia muffineita otan koe-evääksi mukkaan), minä kiitän tästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eipä kestä - enjoy ;) Ja hurjasti tsemppiä kirjoituksiin!!! :)

      Poista
  4. Voi ah ja oh, noi muffinssit on ihan käsittämättömän hienot! Mulla alko sylki valua heti ku vaan vilkasenkin niihin päin... Miten musta tuntuu, et just nyt ku haluisin yrittää tiputtaa vähän elopainoa pois, niin jokaikisessä blogissa jota luen on jollain tavalla ruoka päässyt etusivulle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kiitti! Se on joku Karman laki ;) Plus että kyllä sitä pääsiäiseen pieni määrä herkkuja kuuluu - ehtiihän sitä sitten senkin jälkeen ;)

      Poista
  5. Voi vitsi noista sun kuvista tulee aina iloiselle mielelle! Ja tekee mieli laittaa itsekin kotia vähän nätimmäksi.

    Ja kohtahan se pääsiäinenkin on. Mulla tosin ainoa pääsiäiskoriste, eli lasitipu, on roikkunut viime pääsiäisestä lähtien ruokapöydän lampusta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Sehän se blogien parasta antia onkin - inspiraation jakaminen! Meidän porukoilla roikkuu myös monesti joulukoristeet pitkälle kesään, jos kukaan ei keksi huomauttaa ja pääsiäiskoristeet vastaavasti :D Tosin on mulla itselläkin vielä jokusia hopeisia joulukoristeita kotona Vantaalla esillä, krhm :D

      Poista