sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Lauantai kuvin

Jeeee, S tuli ja mulla on taas kamera, lamppu sarastevaloon ja uusi peilipöytä! :) En tiedä, mistä olen iloisin, kaikkia on odotettu pitkään. Sarastevaloa ehkä kauimmin ja kyllä ovat olleet aamuherätykset tänä syksynä kamalia ilman sitä! On paljon helpompi nousta, kun käpylisäke tekee yhteistyötä muun kropan kanssa, sen sijaan että sotisi pimeään aikaan heräämistä vastaan :)

Sitseistä sen verran, että huh kun oli rankkaa! Ei siinä oikein itse päässyt nautiskelemaan, kun piti laittaa ruokaa, tarjoilla, siivota ja tiskata. Jatkobileinä toimivat ainejärjestön pikkujoulut, mutta sielläkin ehdin pyörähtää vain tunnin verran. Ei siis ollenkaan niin huippua kuin olisi voinut kuvitella, mutta onneksi noita häppeninkejä kuitenkin vielä riittää :)

Perjantaina luennoille selvittyäni Iippu - koira, joka ei ikinäkoskaanmilloinkaan ole tuhonnut yhtään mitään - oli vaivihkaa kiikuttanut yöllä lattialle jättämäni upouuden tonttulakkini petiinsä ja kylmäverisesti, sääliä tuntematta raadellut sen tupsun! Ilmeisesti neitosen mielenilmaus mokomista turhista juhlista, pitänee ottaa vihjeenä ;D

Eilen ja tänään käytiin vähän ostoksilla. Ensimmäiset joululahjat on nyt hankittu ja lisää ideoita jäi hautumaan päähän näin veronpalautuksia, tukia ja palkkaa odotellessa...


 Tulipa ostettua keittiöön myös tuollainen kynttelikkö ja pari muuta juttua...
Tämä poro on musta aika ihana :) Lievittää hiukan sitä Pentikin poron kaiherrusta...


 ... samoin kuin tämä kaveri terassilla :) Voin kertoa, että tämä söpöläinen aikaansai muutamat hymyt ihmisten kasvoilla, kun sen lokakuun alussa isossa Orionin kassissa (joka peitti siitä ehkä puolet) pyörällä kotiin raahasin :DEri puolilla kämppää on tällaisia valoviritelmiä, koska inhoan kelmeää kattolamppujen keinovaloa, mutta rakastan tunnelmavalaistusta!


 Uusi pöytä, korupuu ja lainakamera...


T:ltä saadut kristalliorava ja -siili löysivät uuden kodin :)


Hiukan on jotain järkevääkin koitettu saada aikaan, eli immunologian opiskelua S:n nukkuessa päikkäreitä. Jos joku muuten on miettinyt, että millaista tekstiä me sitten englanniksi joudutaan pänttäämään, niin tuosta saa hiukan osviittaa. Itse luen nykyisin englantia melkeinpä yhtä sujuvasti kuin suomea, enkä edes välttämättä noteeraa enää, kumpaa kieltä luen... Olin tosin tottunut englannin lukemiseen jo ennen elukkaakin.


 Halusin peilipöydän laatikoiden vetimistä valkoiset, joten ostin hiukan valkoista askartelumaalia Tiimarista ja aloitin projektin. Yksi maalikerros ainakin vielä tarvitaan.Leivoin eilen myös jo pitkään mielessä hautuneen koeversion salmiakkijuustotortusta. Karppiversiona tietysti. Onnistui odotusten mukaisesti ja oli tänään makujen tasoituttua vielä eilistäkin salmiakkisempaa! Kirjoittelen ohjeen tänne ylös joku toinen kerta...


  
Eteisen pöydällä odottelee veri- ja kakkanäytteenottovälineitä. Labrakursseilla päästään siis nyt tutkimaan oman koiran näytteitä, kivaa! Verinäytteen otto koirasta yksin kotona ensimmäistä kertaa tosin hiukan hirvittää näin etukäteen...

Olkkarista alkaa kuulua nyt sen verran vaativia käskyjä, että paras siirtyä näiden pariin::)

3 kommenttia:

 1. Aah salmiakkileivoksia. Rakastan.. tai no en ole ehtinyt vielä tehdä, mutta ei ne huonojakaan voi olla!

  Kiva kun annoit tekstinäytteen. Ei tuo mahdottomalta vaikuta, mutta tottumista kyllä tarvitsee ainakin omalta osaltani. :) Miten muuten, onko fysiikka kuinka esillä pääsykokeiden jälkeen eläinlääkiksssä? Ymmärrän kyllä kemian ja biologian, mutta mitä kaikkea fysiikalla sitten vielä tehdään.

  Onnea verinäytteen ottoon. Sheltit kun vielä ovat vähän herkempiä rotuja. Kerro sitten miten meni, niin täällä muut osaavat varautua etukäteen.

  VastaaPoista
 2. "Tottunut englanninlukija jo ennen elukkaa".. :S Miten pärjää ihminen, joka on lukenut lukion 2. mennessä vain 50sivua englanninkielisestä kirjasta, joka sekin helppoa teksiä, eikä lukenut kaikkea edes ymmärtänyt.. :( Onko suurinosa kirjoista englanniksi? Onko siellä mahiksia pärjätä huonommalla enkulla, numeroina lähinnä 7 tullu...

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1: Mäkin tein periaatteessa ekaa kertaa. Oon niin kauan sääliny itteeni, kun en voi tehä mitään turkinpippurijuttuja, mutta nyt keksin kiertotien! :)

  Puhdasta fysiikkaa ei pääsykokeen jälkeen enää ole, fysiologiaa kylläkin, eli siinä mielessä fysiikan perusteiden osaaminen on ihan perusteltua. Laskuja ei täällä ole laskettu järin montaa ja nekin enimmäkseen kemiaa. Fysiikasta vastaan on tullut lähinnä solun sähköisiä ominaisuuksia, osmoosia jne Gallen soveltavia osuuksia.

  Kiitos onnentoivotuksista! En pelkää niinkään Iipun järkyttymistä tällä kertaa, vaan että en löydä suonta ja pistelen turhaan tai että verta lentää ulos roiskuten :o


  Anonyymi2: Jos yhtään huolettaa, niin kannattaa jo nyt totutella hyvissä ajoin siihen englannin lukemiseen. Tapojahan on lukuisia: ostat vaikka englanninkielisiä naistenlehtiä, katsot leffat englanninkielisin tekstityksin tai niin kuin itse tein, luet paljon mielenkiintoisia kirjoja englanniksi :) Esim. Harry Potterit ovat tähän tarkoitukseen loistavia rikkaan kielensä vuoksi. Tai vaikka Twilightit. Siitä on paljon apua myös kirjoituksissa!

  En itsekään ymmärtänyt alkuun läheskään kaikkea juurikin Pottereista lukemaani, mutta muutaman kirjan (ja lukion kurssin) jälkeen homma alkoi sujua jo ihan uudella lailla. Kaikkia sanoja ei tarvitsekaan ymmärtää ymmärtääkseen asian. Pätee myös englanniksi opiskeluun :)

  Ja tosiaan meillähän on kaikki kirjat englanniksi, luennot ja luentomateriaali kirjojen rinnalla sitten suomeksi.

  VastaaPoista