torstai 7. lokakuuta 2010

Laatuaikaa


 Oikeasti mun pitäisi tehdä lehmän rehunlaskentatehtäviä (hullun vaikeita - propsit maajusseille morsiamineen!) tai aloitella lukemaan ensi maanantaiseen tenttiin, mutta josko kuitenkin ihan lyhyt postaus tähän väliin. En mä mitään opiskelua koita vältellä, it's all in your minds, sisters.

Perjantaina oli tosiaan N:n ratkiriemukkaat tuparit ja varsajaisten muistelot :) Taas tuli nähtyä pari uutta keskustan baaria (Motellet ja Mekka), mutta mitään lempparia tai vakkaripaikkaa ei näistäkään ehkä tullut. Kovin on nuorta porukkaa, lihatiskimeininkiä tai liian rentoa lautapelirentoilua jatkopaikaksi. The search continues...

Lauantaina raahauduin sitten kolmen tunnin yöunien voimalla koirien ja kissojen ruokintaluennolle (maksullinen, vapaaehtoinen), jolla en varsinaisesti edes oppinut mitään uutta. Saapa nähdä, osallistunko kurssin toiseen osuuteen ollenkaan vai jäänkö sitten vain pidempään kotopuoleen maatilaharjoittelun jälkeen.


Illalla porukat tuli geokätköilymiitistä poikkeen mun luona tuoden sen mun BOSCHini (jossa PIKAohjelma kestää yli 3h, BTW) ja vietettiin sellainen "family quality time" -ilta. Toisin sanoen rikottiin isän kanssa yks mun viemäriputki, jollaista sitten metsästettiin seuraavana päivänä kissojen ja koirien kanssa rautakaupasta... Käytiin tekemäs kiva iltalenkki Iipun kanssa ja myöhemmin juotiin muutama lasi viintä (anteeks lukijoille, musta on ihana käyttää tiettyjä vääriä sanoja/taivutusmuotoja, koska ne on kivempia kuin alkuperäiset) ja katseltiin ihana hömppäleffa :)


Sunnuntaina käytiin Tiksin maalaismarkkinoilla ja yllätyin, kuinka paljon myyjiä siellä olikaan! Olisi myös ollut paljon kivaa ostettavaa, jos olisi ollut yhtään ylimääräistä rahaa käytettävissä :) Tälle en kuitenkaan voinut sanoa ei:


Sen jälkeen raahauduttiin läpi uuvuttavan Bauhausin ja hankittiin viemäri-/pesukoneosien ohella myös tarvikkeet väliaikaisen sokruhäkin rakentamiseen kotipaikkakunnalle sen maatilaharjoittelun ajaksi. Eipä tullut verkko ja pohjalaatikko maksamaan kuin pari kymppiä, mutta toivottavasti loppuratkaisu on yhtä mieluisa kuin päässäni pyörivät suunnitelmat... Iltalenkki käytiin heittämässä taas Uutelassa, sieltä suurin osa kuvista. Ihanan syksyistä jo.

Agility alkoi sitten toden teolla maanantaina ja antoisaa oli niin emännällä kuin koirallakin. Ollaan kyllä koko ryhmän kokemattomimmat ja surkeimmat, mutta eipä se haittaa, kun ei meillä mitään kisa- tai muitakaan tavoitteita ole, kunhan pidetään hauskaa ja tehdään jotain yhdessä! Mun sydämeni sulaa edelleen siitä, miten tuo pikku karvakasa innostuu puomista... se voisi juosta sitä ihan loputtomiin edestakaisin, kun joku vaan välillä muistaisi heittää nakkia lankulle ;) Sääli vain, että joudumme nyt treenaamaan vain kontaktialueille pysähtymistä, kun itse puomilla juoksu sujuu niin kivasti. Täysin uutena esteenä tulivat nyt myös kepit (myöskään pussia tai keinulautaa ei olla vielä kokeiltu), joiden ohjaamisessa mulla oli itseni kanssa ongelmia, niinkuin melkein kaikessa koordinaatiokykyä vaativissa asioissa :D Otettiin myös hiukan pidempää ja mutkalle taitettua putkea, mutta etenkin tämän esteen kohdalla Iippu paineistuu helposti ja saattaa sitten kieltäytyä kokonaan menemästä putkeen. Onni siis, ettei itselläni ole mitään kilpailuviettiä koiraharrastusten suhteen :) (Sanoinko mä tosiaan, että tästä postauksesta tulisi lyhyt?) 
Tiistaina kävin zumbassa huvittamassa vähintään itseäni olemattomalla koordinaatiokyvylläni, mutta ai että mitkä endorfiiniryöpytykset ko. lajista saakaan! Zumban jälkeen tekee iltalenkinkin kuin lentäen (ainakin henkisesti) ja jaksaa iloita kaikista pikkuasioistakin. Tiistaina mulla tosin oli muutakin aihetta iloon: sain nimittäin työhaastattelukutsun eiliselle ja tulos oli kerrankin varsin ilahduttava: tänään nimittäin oli jo ensimmäinen työpäivä!

Pääsin siis vastaanottovirkailijaksi eläinsairaalaan ja saan tehdä tuntitöitä sen verran, kun tarvetta on ja omat aikataulut antavat myöten. 3-5 vuoroa per kuukausi oli alkuperäinen arvio, mutta näitä (palkallisia) harjoitteluvuoroja on nyt alkuun ainakin useammin. Ja tuonnekin saa ottaa koiran mukaan! Olen aika innoissani, koska rakastan klinikkaympäristöä työpaikkana ja edellisestä pidemmästä visiitistä siihen maailmaan on kuitenkin jo kolme vuotta. Tästä saa niin mukavaa käytännönläheistä harjoitusta ja kokemusta teoreettisten opintojen ohelle :) 

Eilisen kruunasi vielä tämän vuoden ensimmäisestä kurssista opintosuoritusrekisteriin täytenä yllätyksenä pompsahtanut vitonen (kurssisuorituksena ryhmätyö+muiden arvio)! Kuinka pitkään tällainen hyvä putki voi jatkua? Kohta tapahtuu varmasti jotain katastrofaalista... :F Vaan eipä parane vaipua perussuomalaiseen pessimismiin, vaan olla nyt iloinen, kun aihetta kerrankin on. Ihanaa viikon jatkoa ja erityisterkut teille uusille lukijoille, jotka olette tämänhetkisestä harvasta postaustahdistani huolimatta jostakin ilmestyneet!

12 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Täällä yksi eläinlääkiksestä unelmoiva innostui blogistasi. Mulla olisi todella paljon kysyttävää ja mieltä askarruttavia asioita opiskeluun liittyen. Olisiko mitenkään mahdollista saada sun sähköposti ja laittaa sulle vähän meiliä? Jos ei ole liikaa vaivaksi :D

  VastaaPoista
 3. Heis!

  Mieluiten ottaisin kysymykset vastaan suoraan tänne blogiin mm. seuraavista syistä:

  a) en halua julkaista täällä varsinaisia sähköpostiosoitteitani enkä perustaa vain blogin takia vielä yhtä lisää (en kuitenkaan ehtisi sitä seuraamaan)

  b) jos kysymykset löytyvät täältä kommenttiboksista, niin niistä on hyötyä myös muille, eikä minun tarvitse vastailla koko ajan samoihin tiedusteluihin

  c) täällä pystyn vastailemaan kysymyksiin silloin kun itselläni on aikaa - sähköpostia luen usein, mutta ne viestit, joihin en juuri silloin ehdi vastata, hautautuvat nopeasti uudempien alle :/

  Eli kysymyksiä saa toki aivan vapaasti esittää ja mielelläni niihin vastaankin, mutta mieluummin täällä kuin mailissa. Jos on kuitenkin jostain ihan henkilökohtaisesta jutusta kyse, niin voit toki jättää oman mailiosoitteesi, niin voin ottaa yhteyttä aikataululla x... :)

  VastaaPoista
 4. JEe ihailtavaa että ehdit kirjoittaa tänne opiskelun ja muun ohessa. Tuntuu tämä fuksi olevan niin opiskelualun tekemisen virrassa että hyvä jos blogeja ehtii lukea..8)

  Onnea työpaikasta ja kurssimenestyksestä. Vitonen kyllä kieltämättä on aika piristys kaiken peruspuurtamisen väliin..

  T. MOH

  VastaaPoista
 5. Tämä selvä, eipä minulla mitään henkilökohtaista ole, joten täältä pesee :D :

  - Täytyykö ennen valmennuskursseja käydä puuttuvat kemian ja fysiikan kurssit (es. iltalukiossa?) vai käydäänkö asiat valmennuskursseilla? Itseltäni on suorittamatta kaksi kemian ja kaksi fysiikan kurssia.

  - Kuinka suuri osuus englannilla on eläinlääkärin opinnoissa? (Onko paljon kirjoja/ kursseja/tehtäviä englanniksi?)Ymmärrän englantia hyvin joten englanninkieliset kirjat eivät ole niin suuri ongelma kuin englannin kieliset tehtävät ja tutkielmat (englantia en osaa kirjoittaa sitten yhtään)
  - Ehtiikö elukkaopintojen aikana harrastamaan/elämään? (tästä erityisen huolissani)

  - Kuinka suuri osa päsykokeen tehtävistä on laskuja? Matikka ei ole mulla se vahvin juttu. Ymmärrän kyllä että pitää osata laskea, enkä yhtään ihmettele vaikka laskuja olisi suurin osa tehtävistä mutta kysyn nyt kuitenkin.

  - En tiedä osaatko tähän vastata, mutta tiedätkö vaihtuuko Galenos vuosittain? Ajattelin että voisin sen jo nyt ostaa vaikka pääsen vasta vuonna 2012 hakemaan (asepalvelus lykkää hakua, enkä hae nyt abivuotena). Mietin vain, onko sitä turha ostaa nyt, jos se ehtii mennä "vanhaksi".

  - Ehtiikö valmennuskurssien aikana käymään töissä? En tiedä millaisella v-kurssilla sinä olit mutta itse ajattelin mennä Pro gradu- kurssille joka kestää syksystä aina sinne pääsykokeisiin asti. En vaan mistään löydä tietoa, onko kurssi aivan täyspäiväistä opiskelua vai mitä...

  - Osaatko antaa suuntaa tuosta valintakokeiden pisteytyksistä. Kuinka tehtävät pisteytetään? Luin jostain että raja on yleensä kieppunut siinä 80-86/ 120 ja niillä, jotka valitaan pelkästään kokeen perusteella pisteet ovat olleet suurin piirtein 40-45/ 72. Tuo ei kuulosta mitenkään suurelta pistemäärältä abin korvaan mutta palautapa mut maan pinnalle.

  Nyt kyllä varmasti unohtui vaikka mitä mutta tuossa nyt tärkeimmät :D Kiitos jos jaksat jollain tapaa vastata!

  VastaaPoista
 6. MOH: Jep, silläpä mäkin olen viime aikoina ollut tosi huono bloggaaja :D Ja kiitoooos onnetuksista :) Nauti fukseilusta!

  Ellutskha: No niinpä näköjään pesikin :D Tässä hiukan vastauksia.

  1. Riippuu täysin valmennuskurssista. Omani kesti 9kk, enkä ollut ennen sitä lukenut kuin ne yhdet pakolliset kurssit kemiaa ja fysiikkaa :P Varmistin ennen kurssin alkua sen järjestäjiltä, että tämä oli ok ja olihan se, kun kaikki kurssit käytiin sitten siellä läpi. Jouduin itse tosin tekemään tupladuunin, esim. laskemaan paljon muita enemmän ja samoja tehtäviä pariinkin kertaan, kun ehti jo kevääseen mennessä unohtua...

  2. Lähestulkoon kaikki kirjat ovat englanniksi. Luennot ovat suomeksi (harvat ruotsiksi) ja luentomateriaalit suomeksi, mikä helpottaa hommaa paljon. Englantia ei tarvitse kirjoittaa kuin englannin kurssilla tai jos valitsee tehdä esim. lisurintyön enkuksi.

  3. Suurin osa nykyään. Sanallisia tehtäviä on hyvin vähän ja niistä tulee vain murto-osa pisteistä. Lukemalla ei pääse sisään, vaan laskemalla. Pääsykoelaskut ovat fysiikkaa ja kemiaa, harvemmin matikkaa ja yleensä simppeleitä laskutoimituksiltaan, kun vain hoksaa, mistä kyse.

  4. Galenos on perinteisesti vaihtunut joka toinen vuosi tähän asti. Nyt kevääksi 2010 tuli uusi painos, joten ainakin ensi kevät mennään luultavasti samalla. Itse luin yhden painoksen verran liian vanhaa Gallea pääsykokeisiin, mutta tein siihen vaadittavat korjaukset ja kopioin uuden painoksen uudet sivut sinne väliin, eikä haitanut tahtia ollenkaan :)

  5. En tiedä myöskään ko. kurssista mitään. Kannattaa laittaa asiasta mailia/soittaa järjestäjille ja kysellä lisää! Itse en käynyt, enkä lähtisikään käymään töissä samalla, vaan panostaisin pääsykokeeseen täysillä, ettei tarvitse monena vuonna päntätä ;) Toki muutamia vuoroja ehtii varmasti tehdä, jos rahasta on tiukkaa. Itse sain omasta kurssistani opintotukea, jolla sitten mennä kitkuteltiin.

  6. 36,6-66% maksimipisteistä on vv. 2006-2009 pitänyt saada (https://epione.fi/alyvuoto/index.php/topic,5891.0.html). Ei kuulosta ehkä paljolta, mutta matalat prosentit kertovat vaikeasta kokeesta ja tiukasta arvostelusta. Lisäksi erot hakijoiden pisteissä ovat usein vain desimaaleista kiinni. Mutta juu, ei tänne mitenkään mahdotonta ole päästä, mä olen siitä elävä esimerkki :)

  VastaaPoista
 7. Ellutshka... ja typosin sun nickis, sorry! :(

  VastaaPoista
 8. Onnea uudesta työpaikasta! Sellainen työ, johon voisi ottaa koiran mukaan, olisi mustakin kyl ihanin! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kun jaksoit vastata! Oon useamman vuoden etsinyt vastausta noihin kysymyksiin eli autoit mua todella paljon!
  Eipä tässä sitten tarvitse enää muuta kuin toivoa, että "hoksaan" laskut :D. Fysiikan ja kemian laskut on mulla aina menny matikanlaskuja paremmin, joten toivoa varmaankin vielä on... mut sen näkee sitten

  VastaaPoista
 10. Jotkut muutkin näköjään kaipaisivat jonkinlaista kysymyspalstaa tai vastaavaa :D
  Olisi kyllä hyvä jos asiat löytyisivät samasta paikasta. Mutta jos sellaisen saat tehtyä, niin joka kerta kun tulet tänne, vastassa varmaan olisi iso kasa kysymyksiä.

  VastaaPoista
 11. äääää nykyään käyn joka päivä kattoon täällä et ootko kirjottanu jotain uutta:D oon niin onnessaa et oon vihdoin löytäny eläinlääkisblogin:D

  VastaaPoista
 12. Janita & Nana: Kiitos :) Joo se on mahtia, etenkin näin sinkulle, jolla ei ole sitä toista puoliskoa koiraa tarpeen tullen viihdyttämässä :)

  Ellutshka: Eipä kestä, kiva että oli hyötyä :) Ihan varmasti on toivoa ja valmennuskurssista on pääsykoetyyppisiin laskuihin yleensä huimasti apua! Täällä mun blogissa on pääsykokeeseen vinkkejä otsikon "pääsykoe" (tavallaan loogista :D) alla, jos et ole vielä lukaissut ;)

  Anonyymi#1: Joo, ei musta oikein kysymyspalstan pitäjäksi ole, mutta sellaisista isommista kokonaisuuksista olen vähän koittanut tehdä postauksia tuonne "pääsykoe"-otsikon alle, niinkuin edellä jo mainitsinkin :) Jos on jotain laajempia aihetoiveita (muita kuin päivä elukassa, sen koitan joskus toteuttaa...), niin saapi esittää tai jos on tarvetta esim. kysymyspostaukselle, niin voin sellaisenkin tehtailla ehkä joskus :)

  Anonyymi#2: Aaaw, olipas suloisesti sanottu, oikein päivän piristyskommentti :D Ja samalla pikku puukko vihlaisi, kun en juuri nyt ehdi päivitellä niin usein kuin haluaisin :(

  VastaaPoista