perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pizzaperjantai

Viime perjantain darrapäivän kunniaksi tuli väännettyä jälleen karppipitsaa Vyötärön metsästäjän pizzapohjaohjeen avulla. Itse tosin vaihdan aina maitorahkan kermaviiliin, koska se antaa pohjalle pehmeämmän maun ja ruisjauhot karpimpaan mantelijauheeseen.

Vyötärön metsästäjän pizzapohja

yksi pyöreä pizza


1/2 prk kermaviiliä
n. 70g juustoa raastettuna 
1 kananmuna 
2 rkl vehnälesettä 
2 rkl mantelijauhetta
n. 1 tl leivinjauhetta

Ainekset sekoitetaan ja levitetään ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paistetaan 200 asteessa ensin 10 min, levitetään päälle täytteet ja paistetaan vielä niiden kera 10-15 min.



Tein vain puolikkaan pohjan (ettei tule syötyä liikaa ;)) ja muotoilin sen tällä kertaa pyöreäksi. Täytteenä ananasta ja tonnikalaa, muuta ei tähän hätään kaapista löytynyt.

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida vanhaa reseptiä, kun niin tykästyin tähän! Oon aikaisemmin tehnyt aina tuota rahkaversiota, mutta en siitä ole oikein tykännyt. Nyt kokeilin kermaviilillä ja se oli tosi hyvää! Kiitos sinulle ohjeesta, nyt voi taas tehdä pizzaa :)

    VastaaPoista
  2. Voi kun kiva kuulla! :) Meillä tehdään aina tällä muunnoksella, koska mustakin se alkuperäinen on hiukan turhan tujun makuista :)

    VastaaPoista