maanantai 18. joulukuuta 2017

Syksy pähkinänkuoressa


Syysreissujen vuoro. Ensimmäisenä esittelyssä yksi lemppareistani - SFC Sääksi Rajamäellä. Saavuimme sinne auringon laskiessa syyskuisena perjantai-iltana. Käynnissä olivat treffit eli karavaanarien tapaaminen, jonne alueen ulkopuolisetkin yleensä toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi.


Näin lämpimästi tervetulleita emme kuitenkaan olleet koskaan aiemmin kokeneet olevamme. Meille osoitettiin terassilla varustettu rantapaikka ja alueen miehet opastivat peruutuksessa ja jopa tuuppasivat vaunun lopulta tarkkaan sijantiinsa sekä tasapainottivat sen lankunpätkien avulla. Kiittelin vuolaasti, koska ei ollut mikään itsestään selvyys tämä - etenkään laskeutuvassa hämärässä kiireisenä iltana.


Tämä terassillinen paikka oli siis jonkun nyt matkoilla olevan kausipaikka, jota saimme lainata viikonlopun ajaksi. Miten ihana tuo olikaan koirien kanssa, kun neulaset jäivät automaattisesti vaunun ulkopuolelle! Ja olihan siinä mukava istuskella ja grillailla.


Lauantai oli tapansa mukaan pilvinen.


Harmi, sillä jälleen kerran - upea biitsi. Silmänkantamattomiin asti...


Ja komea auringonlasku koettiin lauantainakin. Vakkarit olivat ihania, kävivät juttelemassa ja varmistamassa, että meillä on kaikki hyvin.


Lauantailenkin heitimme muistaakseni Hyvinkään Sveitsissä, josta mukaan tarttui nuoria madottomia lampaankääpiä.


Ne jalostuivat jälleen leivitetyiksi pihveiksi, joita grillailimme uudella kokoontaittuvalla kaasugrillillämme illan hämärtyessä.


Sunnuntaiaamu herätti meidät hämmentävään valoilmiöön.


Yksi vuoden hienoimmista päivistä. Kävimme tutustumassa lähitienoon lenkkireitteihin.


Seuraavan reissun kohteena oli Riihimäen Lempivaara - jälleen yksityinen alue, jota parhaillaan kunnostetaan uuden omistajan toimesta.


Täällä korkkasimme uuden teltanalusmaton, joskin todellisuudessa se toimitti vain hiekkastopparin virkaa.


Kausipaikkalaisilla oli siellä melkoisen hienoja tontteja käytettävissään.


Vaunuilijoiden lisäksi alueelta löytyi runsaasti vuokramökkejä.


Uusia viihdykkeitä nousee etenkin lapsille.


Lammen keskellä olevalle saarelle johti hieno, joskin osin uppoamassa oleva silta. Saarella oli alueen perustajan hauta, mikä vähän yllätti...


Sunnuntaina lenkkeilimme Nukarinkosken maisemissa.


Seuraavan syysreissun kohde oli Järvenpään Uusi Vanhis. Kävimme siis syksyllä paljon näitä lähialueita läpi pohdiskellen, veisimmekö joskus vaunumme kausipaikalle jollekin niistä - kuten ehkä kohteista huomaa.


Täällä Mauka innostui lenkkeilemään koirien kanssa. Käytiin tutustumassa laituriin ja rantaan.


Sekä hiukan metsäänkin.

Ei olla yleensä kauhean helposti häiriintyvää väkeä, mutta tuolla joku soitti bassobiisejä aamusta iltaan niin kovalla, että astiat helisivät hyllyillä. Se oli vähän raskasta.


Mutta kissoille oli paljon nähtävää aina kuumailmapalloista hevosiin.


Emme onnistuneet saamaan tilaussaunaa lauantaiksi, joten kävimme testaamassa Best Caravan -karavaaniliikkeen saunan, joka on ilmaiseksi käytettävissä jäsenkortilla. Aivan ihanan mahtava palvelu ja hieno paikka! Uskomatonta, että joku järjestää asiakkailleen tällaista. Liikkeen pihassa on myös ilmainen matkaparkki, mutta harmillisesti emme ole koskaan mahtuneet sinne, kun olemme yrittäneet.


Sunnuntaiaamu alkoi Uuden Vanhiksen brunssilla, joka oli varsin hyvä.


Sunnuntain lenkki sijoittui alueen ympäristöön ja Mauka marssi hienosti mukana koko matkan.


Viimeisin varsinainen reissu tällä erää kohdistui SFC Vihti Parkiin.


Alue sijaitsee hyvin lähellä SFC Sääksiä, mutta ei aivan pärjää sen hiekkarannalle.


Pienen ajomatkan päästä löytyi kuitenkin komeita lenkkimaastoja.


Lisäksi paikassa oli kiva uikkarisauna, jonne pääsimme kerrankin yleisellä vuorolla yhdessä saunaan.


Vihoviimeisenä reissuna esiteltäköön tällä kertaa muutama kuva odotetuilta Lahden Caravan-messuilta.Siellä oli esillä hienoja retrokulkineita...


... ja vastaavasti vähän uudempiakin. O ihastui tähän yksilöön täysin ja täytyy sanoa, että kyllä tämä minullekin kävisi...


Ainahan sitä pitää haaveita olla vai mitä?

2 kommenttia:

  1. On näillä kulkeminen niin omanlaisensa elämys varmasti. ♥ Jo pelkkä kuvien katsominen saa haluamaan itsekin kokea ainakin reissun tai pari. Siellä oli joku true karavaanikin kuvissa kun oli hankkinut katollisen terassin, mikä on onkin varmasti superkätevä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) Harmillisesti vuokrahinnat ovat vähän suolaisia, mutta on se sen arvoista. Näkee ainakin, onko oma juttu ;) Meinaatko noita etutelttoja? Niitä löytyy kausipaikkalaisilta lähes poikkeuksetta - tuovat yhden lisähuoneen :) Meilläkin on ollut tarkoituksena ostaa etuteltta tai markiisi, mutta emme saaneet tehtyä päätöstä (yksi teltta kävi kokeilussa kyllä...) ja sitten kausi jo loppuikin. Tänä keväänä ehkä uusi yritys :P

      Poista