perjantai 22. joulukuuta 2017

Lokaista


Ennen jouluisempia aiheita - vihoviimeinen karavaanipostaus lokakuulta. Tuolloin totesin, että nykyinen kamerani ei palvele toivotusti - ei ole ehkä koskaan palvellut, niin nätti kun onkin. Niinpä päätin palata sitä edelliseen kameraani ja testailla vähän sen kykyjä. Paikoitellen toimi aika kivasti - etenkin runsaassa luonnonvalossa lähikuvia otettaessa. Sittemmin olen käyttänytkin vain sitä.


Syksyn viimeisellä reissulle lähdettiin perinteiseksi muodostuneessa säässä. Kohteena oli SFC Hämeenhelmi, joka on käytännössä vanhalle maatilalle, keskelle peltoa perustettu leirintäalue.


Pikku kurat niskassa ajomatkan jäljiltä.


Paikkamme oli aika tylsästi soralla, mutta iltaisin päärakennus oli valaistu aika kivasti ja vaunu- sekä autonaapureilla oli hienoja ulkovalaistuksia sekä lyhtyjä. Täytyy itsekin ryhdistäytyä tässä ensi vuonna!


Lauantain suhrukelissä oli hyvä nukkua pitkään ja heräillä hitaan kaavan mukaan.


... sekä testailla kameraa. Kun totesimme, että päivä ei ole kirkastumassa, ei auttanut muu kuin vetää vedenkestävää kampetta päälle ja suunnata lenkille.


Löysimme kivan lammen, jonka pääsi kiertämään. Bonuksena lähiseuduilta löytyi kiva iltapalasatsi sieniä. Varsinaiseen Vantaan sienipaikkaamme emme tänä vuonna sitten kunnolla oikein ehtineetkään. Illalla kävimme testaamassa paikan saunan. Tämän harrastuksen myötä on kyllä tullut saunottua niin monessa paikassa, etten aiemmin olisi kuvitellut mahdolliseksikaan. Sauna kun on karavaanareille essentiaalisen tärkeä juttu vaunujen rajallisista peseytymismahdollisuuksista johtuen sekä tietysti ihan ajanvietteenä.


Sunnuntain lenkki suuntautui läheisen luonnonsuojelualueen ja vanhan mäkihyppymäen ympäristöön.


Ei lenkkiä ilman sienilöytöä.
Takaisin tullessa poikkesimme matkan varrelle sattuneen caravan-liikkeen pesukujalle ja laitoimme vaunun talvisäilökuntoon.


Good as new!


Muutamaa viikkoa myöhemmin vaunu pääsi veljeni tarjoamaan lämpimään hallitilaan säilytykseen, koska emme osanneet oikein innostua talvivaunuilusta. Pitäisi olla hyvä kausipaikka ja koirien kuivattelufasiliteetit kunnossa. Ei sillä, että tämänhetkinen ilma juuri syksystä poikkeaisi... mutta näin nyt ainakin tämä vuosi.

Pakko myöntää, että aika kova ikävä tuota kakkoskodiksi muodostunutta koppia jo on... En ole koskaan odottanut kevättä näin kovasti. Onneksi joulutouhotus on ainakin hetkellisesti kääntänyt ajatuksia muualle.

Ihania joulunaluspäiviä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kiitos taas kaikista postauksista. Yhä seuraan näitä :) Aina yhtä mukavia juttuja ja kuvia <3

    -Heidi-

    VastaaPoista