sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Animal Inside Out


Muutama viikko sitten teimme pienen retken Heurekaan. 


Siellä on parhaillaan menossa näyttely plastinoiduista eläinten ruumiista jatkona muutaman vuoden takaiselle ihmisversiolle. Plastinoinnissa on siis lyhyesti muotoiltuna kyse siitä, että ruumiin nesteet ja rasvat on korvattu muovilla, jolloin ruumis säilyy, eikä ala hajota. Jos joku tämän tekstin lukija kokee olevansa kovin herkkä, ei alla olevia kuvia ehkä kannata katsoa. Anatomiasta kiinnostuneille niitä sen sijaan suosittelen.


 Näin pieneläinlääkärin näkökulmasta oli hienoinen pettymys, että kokonaisia koiria oli esillä vain yksi ja kissoja ei ollenkaan.


Kanit olivat hieman runsaslukuisemmin edustettuina, tässä kanin hermosto, aivot ja silmät.


Kissan aivot ja silmät.


Hevosen pään verisuonisto muovilla täytettynä.


Kani avattuna.


Suuri osa ruumiista oli eläintarhaeläinten. Tässä gorilla.


Siis tuo vasemmanpuoleinen. Eh-heh.


Nauta. Eläinlääkärin silmin havainnollistava kuva ns. "naula"-diagnoosin syntymekanismista. Kyseessä on siis tila, jossa nauta syö rehun mukana vahingossa terävän vierasesineen, kuten naulan, joka jää verkkomahaan ja voi sieltä pistää mm. sydänpussiin.


Kirahvi ja norsu. Norsu vaikutti mittasuhteiltaan ihan mammuttimaiselta, kun ruumiin osat oli eroteltu kauas toisistaan.


Ilta huipennettiin pieneen luksukseen eli racletteen.


Mukavaa alkavaa viikkoa!

3 kommenttia:

 1. Olipa erikoinen, mutta varmasti etenkin ammatillisesta näkökulmasta mielenkiintoinen näyttely! :) Sääli kun ei ollut kissaa esillä. Hassu tuo kanin hermostokuva!

  VastaaPoista
 2. Pitää kyllä päästä käymään tuolla eläinversiossa, näyttää tosi mielenkiintoiselta! Kävin silloin Human Body Worldsissä ja sekin oli todella mielenkiintoinen näyttely ja etsinkin sen jälkeen lisätietoa tästä plastinoinnista ja luin, että ulkomailla on ollut juuri tämmöinen eläinnäyttelykin. Siitä asti olen toivonut sitä Suomeen ja viimein se saapui! Vähän kyllä harmillista, jos koiria ja kissoja ei oikeastaan ole, itsekin mieluummin niitä katselisin, vaikka onhan tuollaisen norsun ja kirahvinkin näkeminen aika huikeaa. :)

  VastaaPoista
 3. Oli pakko käydä kattomassa tuo näyttely, kun se vaikutti niin mielenkiintoiselta! Sitä se tosiaan oli, mutta jostain eläimistä olisi kaivannut nähdä vähän enemmän jne, mutta kannatti kyllä käydä. Ja se norsu oli tosiaan ihan valtava :D Tuota lehmän mahaa tutkailin myös tarkasti, kun mietin miten ruuansulatus toimii sillä, mutta nauladiagnoosia en tajunnut bongata. Miten se oikein näkyi siis tuossa plastinoinnissa?

  Ja hei pakko kommentoida myös yleisesti tästä blogista, tää on ihan paras motivaation lähde! Luen sun vahoja postauksia välillä uudestaan kun ne on niin hyviä ja siitä saa vaan lisää varmuutta, että on niin hakemassa oikealle alalle. Kohta mulla on kirjotukset ohi ja sitten alkaa pääsykokeeseenluku-urakka..

  VastaaPoista