maanantai 5. lokakuuta 2015

Sienirisotto


Pitkästä aikaa resepti, jonka haluan säilöä tännekin! Hyvä keino saada herkkua orakkaista, joita ei ole tähän asti tullut erikseen juuri käytettyä. Kotikotona orakkaat sekoitettiin yleensä kantarellien joukkoon tai joskus, jos löytyi isoja priimayksilöitä, saatoin tehdä niistä leivitettyjä pihvejä. Tänä vuonna sienipaikkamme tuotti kuitenkin hyvän orakassadon heinäkuulta alkaen ja nyt niitä onkin pakastimessa useampi pussillinen.

Alkuperäinen resepti ja inspiraatio täältä.


Sienirisotto
- 1 Fond du Chef -kuutio
- 4 dl vettä
- 1 pakastepussillinen vaaleita orakkaita, keltavahveroita tai tatteja
- 1 pussi Slim Rice (konjac) -riisiä
- 1 rkl sitruunamehua
- voita paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta basilikaa
- 80 g parmesaanijuustolastuja

Laita vesi kattilaan kiehumaan ja sekoita kiehuvaan veteen liemikuutio. Anna liueta, sekoita ja siirrä syrjään.  Huuhtele konjac-riisi huolellisesti ja moneen kertaan juoksevalla vedellä siivilässä. Ruskista paistinpannulla voissa sipuli ja sienet. Yhdistä kasvisliemi, sienet, sipuli ja riisi pannulla. Anna kiehua liedellä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta kiehumisvaiheessa suolalla, pippurilla, basilikalla ja sitruunamehulla. Lisää kypsennyksen loppupuolella joukkoon parmesaanijuusto ja anna sen sulaa. Herkuttele!

4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Meilläkin nautittiin suppilovahverorisotosta sunnuntai-illalla. Itse poimitut sienet maistuvat parhaimmalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ehdottomasti! :) Pitänee kokeilla suppilovahveroistakin tehtyä.

      Poista
  2. Oli tosi hyvä & helppo ohje, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, pitääpä itsekin tehdä tätä taas joskus :)

      Poista