lauantai 3. lokakuuta 2015

Hiljaa virtaa Vantaa


Teen nyt henkilökohtaista blogihistoriaa laittamalla postauksen nimeksi jo kertaalleen, kaiketi ensimmäisenä syksynä, käyttämäni biisin nimen. Vaan ei voi mitään, tuo vain alkaa soida päässä, kun katson näitä kuvia. Taisimme nimittäin sattumalta osua biisin musiikkivideon kuvauspaikoille Vantaanjoen varrelle.


Kävelin mä hitain askelin ja katsoin vastarantaa
Siihen istuin ja mä kuuntelin, kun hiljaa virtaa Vantaa


Taivas pölyinen, on tähdet sen
Valoja lentokoneiden
Täällä päällä maan taivastaan
Tarvii jokainen


Hiljaa virtaa VantaaKun tämän reissun jälkeen kuuntelimme kyseisen biisin, tajusimme O:n kanssa samaan aikaan lyriikoista vielä yhden koukun:
"Vauhti junien ja ihmisten
On koko ajan nopeampi
Kehää kiertää melkein jokainen,
kun hiljaa virtaa Vantaa "

Niinpä, Kehää kiertämällähän me tuonnekin alunperin päädyimme.Syy uusien lenkkimaastojen etsimiselle oli kuitenkin tällä kertaa astetta juhlavampi:


Rakas Iina- eli Iippu- eli Lippu-koiramme täytti kymmenen vuotta. Samalla minulla ja Iinalla tuli täyteen seitsemän vuotta tätä maallista taivallusta.


Mummokoira näyttää kuvassa hieman resuiselta, mutta todellisuudessa siitä ei iän karttumista huomaa oikeastaan muusta kuin hampaista. Olen kyllä jo pidempään seurannut sen silmien linssejä nukleaariskleroosin (vanhojen koirien linssien samentuminen) varalta, mutta kyllä ne vielä varsin kirkkaat ovat. Turkki on hyvässä kunnossa, vauhti saattaa joskus pidemmillä lenkeillä hiukan nuorisoon verrattuna hiipua. Nivellisäravinnetta on syöty jo pitkään. Mieli on kuitenkin nuori ja mummo on kuluneen kesän ja syksyn aikana leikkinyt Taikkiksen kanssa varmaan vähintään yhtä paljon kuin silloin, kun Sähikäinen oli vasta pentu.


Niin se vuosi vain etenee ja kaikki vuotta 2015 etukäteen määritelleet virstanpylväät on nyt saavutettu: oma valmistumiseni, Kehäradan valmistuminen (mikä itse asiassa hankaloitti elämää, ennemmin kuin helpotti) ja Lippu-koiran 10-vuotissynttärit. 

Mitäs seuraavaksi?

20 kommenttia:

 1. Noinko hyvin tyttöjen yhteiselo nykyään menee? :) Että ihan vieri vieressä pystyvät posertelemaan, wau!

  VastaaPoista
 2. Onnittelurapsutukset "Lipulle" :D Muistan kyl hyvin sen, kun lukijoille selvisi, että Iipun nimen vähän joka toinen seuraaja oli lukenut väärin. Mukaan lukien myös minä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja siitä asti Lippu on ollut Lippu :D Etenkin O:n suusta. Että kiitokset vain teille! :D

   Poista
 3. Eksyin pienen tauon jälkeen taas blogiisi ja vau, tytöt tulevat toimeen jo ilman koppia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aina ei nähtävästi kannata menettää toivoaan :)

   Poista
 4. Piti kysymäni vielä tuosta silmien samentumisesta. Vanhemmillani on 11-vuotias kääpiösnautseri, jolla on selvästi sameat pilkut molemmissa silmissä, mutta ell oli sanonut sen olevan "aivan tavallista vanhoilla koirilla" se enempiä selittelemättä mikä mahtaa olla kyseessä. Onko tuosta sinun kertomastasi samentumasta haittaa näölle tai muuten koiralle? Kannattaako mennä tutkituttamaan silmät toiselle lääkärille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukleaariskleroosissa tyypillisesti koko linssi samenee, eli ei varsinaisesti pitäisi erottua mitään pilkkuja. Googlaamalla löytyy varmaan kuvia (nuclear sclerosis dog). Nukleaariskleroosi ei yleensä juurikaan haittaa näköä tai ainakin koirat sopeutuvat muutokseen hyvin. Jos epäilyttää, ettei välttämättä ole tuosta johtuvaa, niin suosittelen näyttämään silmälääkärille, niin saa ainakin varmuuden :)

   Poista
 5. Moi! Mitä kokemuksia/tietoa sulla on rotukissojen odotetusta eliniästä verrattuna maatiaisiin? Olin nimittäin pöllämystynyt, kun kuulin, että esim. maine cooneilla 10 vuotta on jo aika harvinaisen pitkä elinikä - normaali tuntui olevan vielä monta vuotta vähemmän. Osaatko sanoa, että onko kissaroduissa jotain erityisen terveitä/pitkäikäisiä rotuja, vai onko viisaampaa ottaa lemmikiksi perus maatiainen, johon ei ihminen ole jalostuksellaan erityisemmin vaikuttanut ja elinajanodote näin ollen voisi olla parempi? Kissojen kohdalla tästä ei löydy yhtään niin paljon tietoa kuin koirista. Ja ymmärrän toki, että sairauksia voi tulla muutenkin, mutta tarkoitan lähinnä eri kissaroduille tyypillisiä ominaisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se valitettavasti joidenkin rotujen kohdalla on ihan totta. Toisaalta maatiaisten keski-ikää painaa alas vapaana pitäminen. Vapaana ulkoilevien kissojen keski-ikä kun taitaa olla viitisen vuotta tai niin muistelen lukeneeni. Jos erityisen pitkäikäistä kissaa etsii, niin kannattaa varmasti kääntyä sellaisen rodun puoleen, jota ei ole vielä kovin pitkälle jalostettu tai jonka kirjat ovat edelleen tulokkaille auki, esimerkkinä eurooppalainen. Niillä on laaja geenipooli :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Kissa tulisi itselläni joka tapauksessa ihan sisäkissaksi vaikka olisikin maatiainen, sen verran vielä selvennän. Mutta pitääpä tutkailla mainitsemiasi vaihtoehtoja. :)

   Poista
  3. Pikaisella googletuksella löytyi myös tällainen: http://www.petcarerx.com/article/the-average-lifespan-of-a-cat-breed-by-breed-chart/1698 Ei varmasti ihan eksakti, kun ei kerro lähteitäkään, mutta ehkä siitä jotain viitettä saa :)

   Poista
 6. Onnea Lipulle! Pirtsakkaan näköinen se on noissa kuvissa. :) Pystyttekö pitämään tytöt nyt yhdessä ilman kuonokoppia/porttia myös silloin, kun olette pois kotoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lippu kiittää :) Ei olla nähty tarpeelliseksi ottaa sitä riskiä.

   Poista
 7. Paljon onnea mummukalle!! :) Kylläpäs olette saaneet hienot poseerauskuvat koirista! Ainakaan omien kokemuksien mukaan se ei ole ihan helppoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummukka kiittää :) Ei se tosiaan aina helppoa ole, mutta tuollainen alusta kyllä helpottaa :P

   Poista
 8. Onpa siellä kaunista! :) Suuret onnittelut 10-vuotiaalle! Ei ulkonäöstä ja kuulumisista uskoisi niin vanhaksi! Ihana(t) yhteiskuva(t)! :)

  VastaaPoista