tiistai 2. kesäkuuta 2015

Weekend Getaway


Toissaviikonloppu taisi olla koko kevään ainoa vapaaviikonloppuni. Koin asiasta lievästi huonoa omaatuntoa, joten vapaaksi jätetty viikonloppu piti tietysti käyttää hyvin ja omistaa parisuhteelle. Olimme jo pidempään puhuneet pienestä matkasta ja arvoimme lopulta Ahvenanmaan, Tukholman ja Tallinnan välillä. Kahteen edellämainittuun emme kuitenkaan olisi kunnolla viikonlopun aikana ehtineet, joten kohteeksi valikoitui jälleen Viro. O:n toiveesta emme kuitenkaan jääneet tällä kertaa maan pääkaupunkiin, vaan suuntasimme hieman pidemmälle, Pärnuun. Vanhempani tulivat meille eläinvahdeiksi, lämmin kiitos siihen suuntaan!

Ylitimme lahden Tallinkilla ja päätimme kerrankin panostaa laivan buffet-illalliseen. Ihan loistava valinta kiireisen päivän päätteeksi! Rakastan kylmiä alkupaloja, etenkin sen kalaosuutta. Mahassa kurnineen nälän vuoksi unohdin kuvata ensimmäisen lautaselliseni, joten yllä olevassa kuvassa näkyy vain satsilautaseni - varsin kalapainotteinen sellainen. Oli kyllä ihan rahan arvoista tavaraa! Pääruoka tuotti hienoisen pettymyksen, kuten usein käy, mutta ei se hyvien alkuruokien jälkeen oikeastaan haitannut. Onnistuimme kuluttamaan buffetissa 3/4 koko matka-ajasta, joten matka hurahti tällä kertaa erittäin nopeasti.

Lähdimme tosiaan varsin myöhäisellä laivalla, koska edelliseen olisi varmasti tullut kiire, mikäli työpäivä olisi yhtään venynyt. Olimme perillä Pärnuussa vasta puolen yön jälkeen, mutta vajaan parin tunnin bussimatka meni mukavasti nukkuessa. Heathrown kentältä ostamani niskatyyny osoitti jälleen arvonsa. Bussiyhteys toimi mainiosti ja bussi oli uusi sekä hieno. Samoin Tallinnan bussiterminaali. Pärnussa meitä odotti asuntomme vuokraaja, joka kyyditsi meidät citymaasturillaan asunnolle.


Asunto oli vastikään rempattu ja aivan pääkadun tuntumassa. Valtaisan korkeat huoneet, suuret ikkunat ja ihana paljaaksi jätetty tiiliseinä.


Olimme käsittäneet, että asunnossa olisi pitänyt olla poreamme, mutta siellä olikin vain sauna. Luultavasti omaa sisälukutaidottomuutta, en ole jaksanut tarkistaa. Otimme sitten saunasta ja sen noin puolen litran saunakiulusta ilon irti.


Iltalukemisena minulla oli vanhempieni mukanaan tuoma myöhästynyt joululahjakirja.


Lauantaiaamu valkeni sateisena, joten haaveet rantaelämästä sai saman tien kuopata. Lähdimme siis kävelemään kaupungille.


Lopulta päädyimme kaupungin ostoskeskuksiin, joissa vierähti tunti jos toinenkin. Shoppailurykäyksen jälkeen suuntasimme yhteen Pärnun kylpylöistä lilluttelemaan. Minusta on iän myötä tullut kovin paleleva, joten kaiken maailman saunat, porealtaat, paljut ja muut lämmikkeet ovat ihan luksusta.


Iltauinnin jälkeen kävelimme rantapuistossa ja rannalla, koska halusin O:n kuitenkin näkevän nuo paikat. Kauneinta Pärnuuta, ehdottomasti.


Määränpäänämme oli ravintola, josta olimme lukeneet suosituksia.


Pöytään tuodusta leipäkorista löytyi tuollaista pellavansiemennäkkäriä, joka oli aivan taivaallista! Tuhosimme sen viimeiseen muruun asti. Leipien kylkiäisenä oli myös paria erilaista yrttivoita, nam!


Emme tilanneet alkuruokia, mutta saimme tällaiset "pääkokin terveiset" - uppopaistettua jäkälää ja merisuolaa. Tämä herätti meissä suoranaista hilpeyttä, sillä viikko takaperin Uutelassa lenkkeillessämme O kysyi minulta, että jos eksyisi metsään, voisiko jäkälällä elää. Maistoipa vielä tuoretta jäkälää ja syljeskeli sen sitten nöyränä pois. Tätä versiota ei kyllä syljeskelty, hyvää oli! Niinkuin kai kaikki, mikä riittävässä voimäärässä kypsennetään...


Pääruokani oli keväinen kana-annos, johon kuului hernesosetta, mehevää kanaa, punajuurta ja muita kasviksia. 


Jälkiruokia emme tilanneet, mutta pöytään tuotiin silti paikan päällä itse valmistettuja makeisia. Palvelu oli siis todella hyvää ja ruokaan selvästi panostettiin. Tässä kohtaa olisi toivonut, että olisi syönyt kunnolla oikein kolmen ruokalajin illallisen.


Sunnuntaina suuntasimme suorittamaan vielä viime hetken ostokset ennen kotimatkaa. Sain päivitettyä hiukan kevät- ja kesägarderoobiani.


Lisäksi matkaan tarttui pari skumppapulloa tulevia valmistujaisia silmällä pitäen...


... sekä pakko-ostoksena pieniä muistilappuvihkosia.


Jos minulla olisi oma klinikka, siellä jaettaisiin ajanvarausmuistilappusiksi vain tällaisia, hehe.

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi, kuinkas sattuikaan, nimittäin olemme menossa kesällä kaveriporukan kanssa Pärnuun. En ole siellä itse koskaan käynyt, mutta olen kuullut, että siellä on ihan mieletön ranta. En malta odottaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hieno on :) Harmillisesti itselle ei ole sattunut vielä sellaisia kelejä, että biitsillä olisi viihtynyt, vaikka olen kaupungissa jo kahdesti käynyt.

      Poista