perjantai 12. kesäkuuta 2015

290515 - If you can dream it, you can do it


30.6.2009 sain tiedon, että olin päässyt opiskelemaan eläinlääketiedettä. Muistan tuon hetken edelleen kirkkaasti. Ensimmäisen oman kotini makuuhuoneen, pöytäkoneen ja puhelun äidille. Sen puhtaan ilon siitä, että on päässyt opiskelemaan jotakin niin mielenkiintoista - jotakin, josta on niin hartaasti haaveillut, ettei oikein edes uskaltanut uskoa sen toteutumiseen. Hetkeä myöhemmin tajusin myös jotakin aivan uutta: nimeni - siis minun nimeni edessä tulee vielä jonakin päivänä lukemaan ELL.

Kuusi vuotta myöhemmin valmistujaispäiväni valkeni harmaana. Edelliset kolme päivää olin oikeastaan uhrannut leipomiselle, joten kiharakampauksen harjoitteleminen jäi taka-alalle - taas kerran. Niinpä polkaisin aamun ensitöiksi kampaajalle, joka vaikutti vilpittömän hämmästyneeltä, kun kerroin valmistuvani eläinlääkäriksi ja että opintomme ovat kestäneet kuusi vuotta.

Kun tulin kampaajalta, olivat vanhempani jo saapuneet ja kodissamme vallitsi iloisen kotoinen juhliinvalmistautumishässäkkä. Suurin vaikeus koettiin kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun vanhempani halusivat siirtyä juna-asemalle autolla, eikä vapaita parkkipaikkoja keskellä arkipäivää löytynytkään. Jollakin ihmeen kaupalla kaikki kuitenkin onnistuivat spurttaamaan 1,5 km päästä samaan junaan.

Helsingin yliopiston keskustakampuksen juhlasali löytyi helposti ja aulassa kohtasin parveilevat kanssakollegani.


Valmistuville ja läheisille oli varattu omat penkkirivinsä.


Ruusut ja todistukset odottelivat vastaanottajiaan.


Soittajat virittelivät soittimiaan.


Ja sitten mentiin. Puheita pitivät niin tiedekunnan dekaani, Eviran edustaja, eläinlääkäriliiton puheenjohtaja kuin kurssimme edustajakin. Puheiden välissä kuultiin musiikkiesityksiä. Äitini kertoi myöhemmin kolme puheista mieleen painunutta asiaa:

"Olette velkaa yhteiskunnalle - nyt on aika alkaa maksaa sitä velkaa."
"Kollegaa ei jätetä."
"Kerran eläinlääkäri, aina eläinlääkäri."


Lopulta siirryttiin todistusten ja ruusujen jakoon.


Jännitys tiivistyy, eikä näköjään käsikään pysy paikoillaan. Hirveät rusketusraidat btw, mutta mekon olkain oli niin löysä, ettei takaosaa voinut nostaa.


Sitten oli aika vannoa eläinlääkärin vala. Se tehtiin yhteen ääneen esilausujan perässä.


Lopuksi Eviran edustaja jakoi laillistamistodistukset ja toivotti tervetulleeksi kollegakuntaan.Juhlallisuudet päättyivät vieraille tarjoiltuun kuohuviiniin ja minileivoksiin.


Ja pitihän sitä vielä napata muutamat kuvat tuomiokirkon portailla. Tässä vaiheessa sen alkoi lopulta  sisäistää: this is it - minä olen nyt valmistunut.


Lopuksi kävimme ravintolassa syömässä oman perheen kesken.


Tämän jälkeen suuntasimme Vantaalle ja vanhempani lähtivät ajelemaan kotiin. Tunnelma oli väsynyt, mutta onnellinen.


“My mother drew a distinction between achievement and success.
She said that achievement is the knowledge that you have studied and worked hard and done the best that is in you. Success is being praised by others. That is nice but not as important or satisfying.  Always aim for achievement and forget about success.”


– Helen Hayes
“My mother drew a distinction between achievement and success. She said that achievement is the knowledge that you have  studied and worked hard and done the best that is in you. Success is being praised by others. That is nice but not as important or satisfying. Always aim for achievement and forget about success.”
          – Helen Hayes - See more at: http://blog.kevineikenberry.com/leadership-supervisory-skills/achievement-vs-success/#sthash.haMW0Qtg.dpuf


53 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Hurjan paljon onnea vastavalmistuneelle ja onnea matkaan myöhempiä koitoksia varten :)

  VastaaPoista
 2. Onnea valmistumisen johdosta! Hieno saavutus! :)

  VastaaPoista
 3. Vau..aivan hurjasti onnea! Varmasti ihana tunne :) toivottavasti jatkat vielä tätä blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onhan tässä puolensa, vaikka haikeus kyllä painaa edelleen.

   Poista
 4. Hurjan paljon onnea valmistumisesta! On ollut mielenkiintoista seurata blogia useamman vuoden ajan ja nähdä sivusta mitä kaikkea eläinlääkärin pitää opiskella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kettu, kauan oot sinäkin mukana pysynyt :)

   Poista
 5. Hurjasti onnea valmistuneelle!! <3

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea valmistumisen johdosta! Olet kyllä mielenkiintoisen alan valinnut. Onko sulla jo työpaikkaa/muuta jatkoa tiedossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Työkuviot on harmillisesti aika auki :(

   Poista
 7. Onneksi olkoon! On ollut ollut mahtavaa seurata opintojesi etenemistä blogin kautta☺

  VastaaPoista
 8. Oijoijoijoijoi, onnea!!! ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
 9. Onnea unelman saavuttamisesta!:) Itsestä ei moiseen rutistukseen olisi koskaan siis iso hatun nosto sinulle!:) ja vau! Hieno teksti!

  VastaaPoista
 10. Sydämelliset onnittelut valmistumisen johdosta!!!

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea valmistuneelle! Hienon suorituksen teit. Kylmät väreet meni kertomuksesta ja kuvista, oli varmasti hieno tilaisuus.

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea valmistumisen johdosta! :)

  VastaaPoista
 13. Hirveästi onnea! Me ollaan täällä jo pitkään luettu sun blogia ja seurattu kuulumisia. :) tämä on loistava blogi, toivottavasti jaksat jakaa kuulumisia vielä pitkään. Hieno saavutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja onnitteluista! :) Ei oo tarkoituksena lopettaa, mutta katsotaan, mihin elämä vie :)

   Poista
 14. En edes tiedä mitä kirjoittaa. Olen ihan liikutuksen vallassa. Muistan yhä elävästi kun jostain löysin blogisi silloin kauan sitten. En voi uskoa että täällä olen lukenut ja seurannut matkaasi eläinlääkäriksi sen noin 6 vuotta. En tiedä mihin aika on kulunut... Luin aikanaan kyyneleet silmissä kertomustasi pääsykokeista ja siitä kun sinut hyväksyttiin opiskelijaksi. Oli todella koskettavaa lukea sitä kaikkea. Nyt samalla tavalla kyynelhanat aukesivat kun luin tätä ja katselin kaikkia kuvia valmistujaisistasi. Haluan kiittää sinua tästä blogista ja kaikesta sen sisällöstä. Ihanin ja mielenkiintoisin blogi ikinä jonka seuraamisesta on tullut osa mun elämää. :) Toivon että jatkat blogisi pitämistä vielä jatkossakin. Viimeisenä haluan lämpimästi onnitella sinua valmistumisen johdosta. Upea saavutus ! :) <3

  Terveisin: Heidi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi <3 Kiitos itsellesi ihanasta kommentista! Ei oo ainakaan vielä tarkoitus lopettaa :)

   Poista
 15. En edes tiedä mitä kirjoittaa. Olen ihan liikutuksen vallassa. Muistan yhä elävästi kun jostain löysin blogisi silloin kauan sitten. En voi uskoa että täällä olen lukenut ja seurannut matkaasi eläinlääkäriksi sen noin 6 vuotta. En tiedä mihin aika on kulunut... Luin aikanaan kyyneleet silmissä kertomustasi pääsykokeista ja siitä kun sinut hyväksyttiin opiskelijaksi. Oli todella koskettavaa lukea sitä kaikkea. Nyt samalla tavalla kyynelhanat aukesivat kun luin tätä ja katselin kaikkia kuvia valmistujaisistasi. Haluan kiittää sinua tästä blogista ja kaikesta sen sisällöstä. Ihanin ja mielenkiintoisin blogi ikinä jonka seuraamisesta on tullut osa mun elämää. :) Toivon että jatkat blogisi pitämistä vielä jatkossakin. Viimeisenä haluan lämpimästi onnitella sinua valmistumisen johdosta. Upea saavutus ! :) <3

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea! Ihana on ollut lukea blogiasi!

  VastaaPoista
 17. Onneksi olkoon pitkän urakan päättymisestä! Täytyy myöskin sanoa että kaunis valmistuja! Ehkäpä onnellisuus ja tyytyväisyys kukoistavat vielä tavallista enemmän :)
  Pidän paljon tuosta mietelauseesta minkä olit sujauttanut tekstiin. Omat saavutukset ovat niitä joiden vuoksi pakerran, en muiden ajatusten, arvojen tms mukaan. Tuossa oli mukavasti sanottu asia englanniksi :)
  Lämpöä ja onnen hetkiä kesäänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Tuntuu, että noissa kuvissa ei oikein hymy irronnu :D Niinku en yleensäkään oo mikään kovin hyvä poseeraaja. Ja juu, tuo sopi niin hyvin omaan ajatusmaailmaan, että oli pakko tyrkätä se sinne ;) Mukavaa kesää!

   Poista
 18. Tuhannesti onnea! Tulee ihan kylmät väreet kun lukee tätä, oon tosi iloinen sun puolesta :)

  VastaaPoista
 19. ONNEA! Vilpittömästi ja aidosti MILJOONASTI ONNEA! Kentällä tavataan :) -A

  VastaaPoista
 20. Apua, nytkö se jo tapahtui? Paljon onnea täältäkin! Seuraavaksi päästään siis lukemaan oikean eläinlääkärin elämästä? :)

  Ihana kampaus sinulla juhlissa. ^_^

  VastaaPoista
 21. Vilpittömät onnittelut, vaikka olenkin niin kateellinen että pää irtoaa. Olen seuraillut blogiasi ainakin muutaman vuoden ajan. Valmistuin itse turhaksi ja työttömäksi maisteriksi (ja sinne meni opintotuet) ja olen liian tyhmä lääkikseen, vaikka eläimet kuuluvat elämäni tärkeimpiin asioihin ja olen aina pitänyt todella tärkeänä sitä, että työ on mielekästä. Ehkä minusta ei kuitenkaan olisi noin vaativaan työhön. Olen yrittänyt klinikkaeläinhoitajan opintoihin mutten pääse sinnekään...
  Teit kyllä mielettömän työn, ja olet ansainnut kaiken kunnian. Antoisaa uraa unelma-ammatissa!
  -ira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mutta älä vielä noin masennu, useampaa yritystä vain kehiin, niin eiköhän ne ovet avaudu! Eläintenhoitajaksi voi kouluttautua myös oppisopimuksella :) Häntä pystyyn vain ja unelmia kohden!

   Poista
  2. Kiitos Nea, kiitos paljon
   -ira

   Poista
 22. Paljon onnea, olen todella iloinen puolestasi!

  VastaaPoista
 23. Paljon onnea valmistuneelle ja leppoisaa juhannusta!

  VastaaPoista
 24. Suuret onnittelut! Itse valmistuin viime syksynä (en tosin eläinlääkäriksi) ja ymmärrän hyvin tuon haikeuden. Valmistumista odottaa niin kovin monen vuoden ajan, mutta kun se viimein koittaa, niin toivoisi että voisi edes vielä hetken olla opiskelija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, oli se opiskelu niin mukavaa :) Kiitän!

   Poista
 25. Aivan mielettömän paljon onnea valmistumisen johdosta! Ihan hullulta tuntuu, varsinkin kun olen itsekin aivan alusta lähtien blogiasi seuraillut!

  VastaaPoista