torstai 7. toukokuuta 2015

Häivähdys

Jaahas, tohtisiko sitä tännekin jotain kirjoittaa.

Blogi oli superjees juttu silloin, kun lukijoita oli 30. Tai edes 100. Ihania, tsemppaavia tyyppejä. Melkein kuin kavereita. Uskalsi kirjoittaa, mitä tykkäsi. Nykyään, kun kirjoitan työtilanteen heikentyneen ja että toivon syksyksikin riittävän töitä, tullaan syyttelemään rahanahneeksi. Jep jep.

Tuollaiset kommentithan eivät tokikaan ansaitse muuta kuin roskakoppakäsittelyn, koska tiedän, että rahanahneudesta en ole tälle alalle hakeutunut. Raha on itse asiassa vihoviimeinen asia, joka minua motivoi. Jokainen alaamme vähänkään tunteva hahmottaa tämän varmasti myös siitä, että a) en ole ikinä edes harkinnut kuntapuolta, jolla olisi mahdollisuudet kivoihin tuloihin b) en ole harkinnut myöskään mitään virka- tai elintarvikepuolen tehtäviä, joilla olisi niin ikään mahdollisuudet kivoihin tuloihin. Ja jos tuntisi minua henkilökohtaisesti, ei varmasti laukoisi tuollaista. Ehkä jotakin voi päätellä siitä, että tällä hetkellä käytän niistä kohtuullisen pienistä tuloistani valtaosan tuleviin jatkokoulutuksiin ja alan kirjallisuuteen. Sitä paitsi eläinlääkärin ammatin ohella harkitsin klinikkaeläintenhoitajaksi tai eläinkaupan myyjäksi ryhtymistä, en esimerkiksi lääkärin tai lakimiehen uraa. Tähänastisessa elämässäni en ole tehnyt päivääkään muuta kuin suoranaisesti eläimiin liittyvää työtä. Vetäköön siitä kukin johtopäätöksensä.

Turhaahan tuollaisiin paskakommentteihin vastaaminen on, mutta tämä nyt tällaisena johdantona sille, miksi blogin avaamisen sijaan olen viime aikoina mieluummin ottanut muut kommunikointiväylät käyttööni, kun on tehnyt mieli kertoa jollekulle ihanista sattumuksista, saavutuksista tai alamäistä. Silloin tiedän saavani vastineeksi ihan aitoa kanssailoa tai myötätuntoa, enkä vähättelyä tai latistamista.

Kokeilen kuitenkin kepillä jäätä ja julkaisen pääsiäiskuvat, jotka tuli jonkin hyvän flown myötä kuvattua.


Väriteemana oli vaaleanpunainen, ruohonvihreä ja valkoinen. Aitojen ruohojen hyödyntäminen on kissojen myötä käynyt lähes mahdottomaksi, mutta onneksi on nuo edesmenneen Tiimarin ruohomatot sentään vielä tallella. Saa nähdä, kyllästynkö niihin koskaan.


 Alkupalaksi oli maa-artisokkakeittoa, jonka unohdin kuvata.


 Perinteinen pääsiäisleipä ja yrttilevite.


Keväinen salaatti.


Hasselbackan perunoita.


Rosmariinijuureksia.


Pulled lamb granaattiomenalla ja mintulla - saapa nähdä, viekö perinteisen lammaspaistin roolin. Mureaa kuin mikä ja nuo granaattiomenan siemenet olivat ihania. Paistotuoksu ei kuitenkaan peitonnut perinteistä valkosipuli-yrttihuumaa.


Kani kaalimaan vartijana.


Hela setti.


Jälkkäriksi valutettu jogurttiherkku passionhedelmällä.


Kahvipöydässä Kinder-piirakka ja sitruksinen juustokakku.


Parasta tässä pääsiäisateriassa oli stressiltä välttyminen. Kaikki oli hyvissä ajoin valmista. Kiitokset vieraina toimineille vanhemmilleni, teille on ilo kokkailla!

62 kommenttia:

  1. Omaan arvoonsa tollaset lapselliset kommentit! Jokainen aikuinen ihminen tietää, ettei kukaan valitse jotain tiettyä ammattia motiivina raha. Pikkuteinit siellä kirjottelee, älä välitä :)
    Kaunis kattaus ja herkullisen näköiset eväät, ihanaa että joku osaa ja kehtaa tehdä :)

    VastaaPoista
  2. No jo on sulla ollut pöllöjä kommentoijia. Se tässä blogimaailmassa meinaa justiinsa mättää, että lukijat turhan herkästi vetää hernettä nenään/besserwisseröi/jotain muuta älytöntä. Itselle ei onneksi ole moisia sattunut, kun on sen verran pieni lukijakunta, mutta jos kurkistaa mitä tahansa blogia, jolla on useampi kymmenen lukijaa, niin kommentit alkavat kanssa olla ihan omaa luokkaansa.

    Anyway, ihanan pirteää pääsiäismeininkiä siellä! :) Olisko tuohon Kinder-piirakkaan ohjetta heittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän :) Se on juu se kääntöpuoli, kun lukijoita löytää paikalle... Käytin pohjana Kinuskikissan ohjetta (löytynee googlaamalla) ja muokkasin siitä karpimmaksi. Pohjaan käytin blogissa aiemmin julkaisemaani mokkapalareseptiä :) Eli: sekasotku montaa reseptiä, joten mitään tarkkaa en pysty julkaisemaan :D

      Poista
  3. Ikävä kuulla että sinäkin olet joutunut blogikiusatuksi...Minä olen ainakin kaipaillut mukavia tekstejäsi, herkullisia ruokakuvia ja eläinhöpinöitä :) On niin turhauttavaa, kun muut purkaa anonyymisti omaa pahaa oloaan ja vielä kun eivät tiedä asioiden oikeaa laitaa ja toisten ihmisten valintojen taustoja... Mukavaa alkanutta kevättä ja minusta on ainakin mukava lueskella juttujasi jatkossakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, en mä blogikiusaamisesta puhuisi, kunhan nyt jotkut ovat keksineet käyttää tätä väylää pahan mielensä kaatopaikkana... Mutta ihana kuulla, että juttuni vielä kelpaavat, kiitos kommentistasi <3

      Poista
  4. Kinderpiirakka kuulostaa jännittävältä! Olisko sulla reseptiä jakaa? :D

    Ja ihana kun postasit, just aamulla (minun aamulla, puoliltapäivin) mietin että sun blogissa ei oo tapahtunu mitään hetkeen :)
    Eikä kannata roskakommentoijista välittää, eiköhän ihan jokainen toivo että työt jatkuu, jos niitä on, ja että niitä saa päinvastaisessa tilanteessa. Ja eläinlääkäreitä tarvitaan minun mielestä aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelin jo tuossa aiemmin, että resepti oli yhdistelmä useammasta, eli tarkkaa ohjetta en pysty jakamaan :) Hauska kuulla, että mun blogi pyörähtää välillä mielen vieressä :D Kiitos ymmärryksestä :)

      Poista
  5. Miten sulla voikin olla noin kaunista kaikki! Ihana kattaus ja ihanannäköiset ruuat <3
    Tosi ikävää, että oot saanut osasi tyhmistä kommenteista :( Toivottavasti niistä huolimatta jatkat postailuja just siitä aiheesta mikä kulloinkin tuntuu hyvältä :) Itse tykkään lukea just niitä blogeja, enkä niinkään sellaisia, missä joka postaus on jotenkin erityisen tarkkaan harkittu. Toisten arjesta on kiva lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, arjenmakuisuus on ollut se oma juttuni alusta asti, vaikkei se kovin in enää blogimaailmassa taida ollakaan :)

      Poista
  6. Mulla oli ainakin jo ikävä! Toivottavasti bloggaamisen ilo löytyisi uudestaan, koska muuuten varmaan joutuu (taas) hyvästelemään mainion blogin.. (Kivan itsekäs asenne, eikös! :P) Kovin montaa blogia ei tule säännöllisesti seurattua, mutta tämä on kyllä niistä lempparini. Oikein hyvää kevään jatkoa teidän mainiolle laumalle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla :) Kyllähän se lopettaminenkin on tässä mielen päällä pyörinyt, mutta katsotaan nyt. Hyvää kevään jatkoa sinnekin ja kiitos, kun jätit kommenttia! :)

      Poista
  7. Olipas kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Ilkeät kommentit voi todellakin jättää huomiotta. Yleensä ne on innokkaimpia arvostelijoita, jotka ei tiedä asiasta mitään. Aurinkoista kesän odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se taitaa olla. Aurinkoa sillekin suunnalle! :)

      Poista
  8. No voi höh miten tyhmiä ihmiset on :(

    Toivottavasti tulet taas useammin kirjoittelemaan teidän elämästä! Tsemppiä ja hyvää loppukevättä!

    T. Uskollinen lukija

    VastaaPoista
  9. Toi (juusto? rahka?) kakku!!!! :P

    Ja joo, tollaset kommentit kannattaa nyt vaan jättää omaan arvoonsa. Eli ei niin yhtään minkäänlaiseen.

    t. Kissis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se pitäisi, harmillisesti ne hiukan pääsee joskus vaikuttamaan bloggauksen yleisfiilikseen :)

      Poista
  10. Onpa hienot kattaukset! Ihailen kyllä sitä miten jaksat aina koristella kotianne kauden ja juhlapyhien mukaan :) Kinderpiirakka näyttää herkulta, munkin on jo pitkään pitänyt kokeilla tehdä sitä. Äläkä välitä ikävistä kommenteista, jos on vähänkään blogiasi lukenut niin tietää kyllä ettet ole rahan takia alalle hakeutunut. Hyvää keväänjatkoa sulle ja koko laumalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että oikeat motiivini välittyvät ruudun sillekin puolelle. Sehän tuossa kommentissa eniten tökki. Hyvää kevään jatkoa sinnekin! :)

      Poista
  11. Ihanaa saada taas pirteitä kuvia! Tästä blogista saan niin paljon inspiraatiota oman kodin sisustamiseen ja kokkaamiseen! Tosin ala jota opiskelet on myös lähellä sydäntä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että linjoilla on samanhenkisiä ihmisiä :)

      Poista
  12. Siis joku väittänyt rahanahneeksi, koska toivot töiden jatkuvan? Mitä helvettiä! Suomen työmarkkinat ovat heikossa jamassa ja tottakai sitä toivoo töitä olevan. Kai tämä kirjoittaja itse nyt sitten on työttömänä kotona, koska olisihan töissäkäyminen vain ahnetta touhua. Syö varmaan kynsiään ja selviytyy päivästä toiseen pyhällä hengellä - vai olisiko sossun tuilla... Kyllä minäkin toivoisin valmistumisen jälkeen, että töitä riittää, siinähän menee koulutuskin hukkaan, jos ei oman alan töihin pääse. Ihme porukkaa liikkuu, älä välitä noista urpoista, ovat vain kateellisia tai yrittävät provosoida ja ärsyttää!

    Ja sitten pääsiäiseen: ihana kattaus! Tuo pulled lamb saa veden kielelle, nam! Teillä on aina niin hyvän näköisiä ruokia ja kaunis kattaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja olihan siinä paljon muutakin. Ettei pitäisi kuvitella heti löytävänsä hyvää ja pysyvää työtä ja ettei pitäisi valittaa, kun monella muulla alalla menee paljon huonommin... En tiedä, jonkun pahan olon purkaus. Mutta kiitos, pulled lamb oli kyllä hyvää, suosittelen! :)

      Poista
  13. Olipa epätyypillinen postaus blogissasi. Mutta ymmärrän hyvin sen lähtökohdan vaikken ihan tiedä mihin kommentteihin viittaat. Minusta blogisi on ihanan aito ja piristävä. Sinulla on oma tyylisi ja hirmu paljon ideoita ja intoa kokkailuun,sisustukseen ja eri juhliin. Teidän halloween,pääsiäinen ym ovat jo melkein oma käsitteensä. En tunne sinua mutta en ole kyllä koskaan saanut bloginkaan kautta sinusta ahnetta kuvaa. Sinusta paistaa kyllä läpi miten suhtaudut intohimolla työhösi ja opiskelet ns pakollisten lisäksi ihan vain koska haluat tietää lisää ja olla mahdollisimman hyvä. Ihan kadehtien olen lukenut eri muistiinpano/muistikorteistasi jne. Minusta on muuten naurettavaa että tekemästään työstä ei olisi oikeutta saada arvoistaan palkkaa. Ei pelkällä kutsumuksella elä. Ja esim eläinlääkärien kouluttaminen yli tarpeen on älytöntä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon tyyppiset kommentit eivät näe päivänvaloa, koskeivät mielestäni ansaitse sitä. Harmillista, koska lähtökohtaisesti julkaisen kaikki kommentit, myös asiallisesti kirjoitetut kriittiset kannanotot. Yleensä en jää miettimään niitä yhtä klikkausta pidemmäksi aikaa, mutta viime aikoina bloggausinto koki näistä kyllä kolauksen.

      Hyvä kuitenkin kuulla, ettei tuo ole vallitseva näkemys edesottamuksistani. Kiitos, että olet ymmärtänyt, mitä olen halunnut ilmaista ja tulit sen jakamaan <3

      Poista
  14. If you have nothing nice to say, don't say anything at all. Toivottavasti nämä ilkeät kommentoijatkin tajuaisivat ottaa tuosta lauseesta onkeensa.. Sillä tämä blogi on ollut minulle jo pidemmän aikaa oikea inspiraation lähde kun pakerran pääsykoeurakan kanssa ja haaveilen elämästä eläinlääketieteen parissa. Tsemppiä ja kiitos kun pidät tätä bogia, toivottavasti jatkat vielä pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän :) Tsemppiä kovasti, toivottavasti ovet avautuvat! :)

      Poista
  15. Minäkin jätän puujäljen! Ihan vain koska haluan sanoa että olen kaipaillut postauksiasi. :) Toki kukin tekee tätä juuri itselleen sopivalla tahdilla, eikä blogista pidä ottaa mitään paineita, mutta halusin hyvänä ja tsemppaavana asiana todeta, että "sua on kaivattu". En tunne henkilökohtaisesti sinua, eikä se mua haittaa - jotenkin silti haluaisi myötäelää blogin kautta sinun ja teidän lauman elämää. Ja kaiken lisäksi, minulle blogi toimii myös hyvänä tietolähteenä sekä motivaattorina pääsykoepakerteluissa! Kiitos, jatkoakin toivoen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun jätit ja kerroit :) Means a lot. Tsemppiä sisään pääsyyn! :)

      Poista
  16. Höh, onpa inhottavaa kuulla, että olet saanut noin töykeitä kommentteja. Ihmisten on niin kovin helppoa huudella ja arvostella ruudun takaa, tietämättä itse asioiden oikeaa laitaa. Minä olen seurannut blogiasi jo viiden vuoden ajan, juttusi ovat olleet alusta asti mielenkiintoisia ja piristäviä, on ollut ihana seurailla eläinystävien kuulumisia myös. :) Toivottavasti et lopeta bloggaamista, vaan jatkossakin olet päivien piristyksenä!

    VastaaPoista
  17. Erikoinen logiikka raha-ahneeksi syyttäjällä. :o Rahaa tarvitaan elämiseen, sen jokainen vanhempiensa luota muuttanut tietää kun kaikki kulut pitää maksaa itse. Kun on töissä, ei tarvitse jokaista euroa miettiä tarkkaan ja rahaa jää myös "turhiin" ostoksiin. Tosi kurjaa kun tuollaisia viestejä tulee, mutta niistä ei kannata välittää, sie itse tiedät (ja me tiedetään) miten asiat oikeasti on. :) Toivottavasti jatkat bloggailua, sinun juttuja on aina mukava lukea! Ja vau miten olet taas jaksanut panostaa teemasisustukseen ja ruokiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piivi <3 Rahaa tarvitaan juu, mutta se ei todellakaan ole itselleni ollut mikään juttu koskaan. Tuli vain vähän harmillinen fiilis siitä, jos se ei välity blogin kautta. Toivottavasti tästä vielä noustaan ;)

      Poista
  18. Tosi kurjaa kun kommentointi on muuttunut ikäväksi :(
    Sun kuulumisia on ollut aina niin kiva lukea ja seurailla, kun niistä tosissaan välittyy sun palava intosi ja rakkauttesi "lajiin".

    Kivaa kevättä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi suurin osa on kuitenkin vielä kaltaistesi ihanien lukijoiden kommentteja, kiitos siitä <3 Huojentavaa kuulla, että intohimoni välittyy ruudun sille puolen :)

      Poista
  19. Kiitos, että postasit taas. Joka on seurannut blogiasi pari vuotta, ei ikinä kirjoittaisi typeriä kommentteja.
    Olen pitänyt shelttiesi kuvista, ne ovat niin ihania positiivisia kavereita.
    Olisi niin kiva lukea kokemuksistasi uudessa työssä, toivon, ettet lopeta.

    VastaaPoista
  20. Jes! Kiva nähdä uutta postausta. Itelleni on ainakin kiva lukea totuudenomaista tekstiä, sillä itse alalle haluan. Ilkeät kommentoijat eivät ehkä itse ymmärrä, että jos töitä ei ole, se on hankala tilanne, eikä liity välttämättä rahanahneuteen mitenkään. Toivottavasti sä jatkat kirjottamista, kun on niin kiva lukea sun kokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Omalla kohdallani ei ainakaa rahanahneudesta ole kyse, mutta toimeen pitäisi kuitenkin tulla...

      Poista
  21. Olinpa hämmentynyt lukiessani että olet saanut noin ikäviä kommentteja. Itse olen seurannut sun blogiasi jo pitkään, enkä koskaan ikinä ole saanut susta sellaista kuvaa että tekisit työtäsi vain rahan takia! Päinvastoin, sinusta huokuu rakkaus ja ylpeys ammattiasi kohtaan. Unohda negatiiviset kommentit, niiden antajia vie elämässään eteenpäin vain kateus ja tietämättömyys.

    Kaikkea hyvää sulle ja katraallesi, toivottavasti jaksat jatkaa blogin pitämistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas ihana kommentti <3 Juuri sitä jäin pohtimaan, että mikäli minusta saa blogin kautta jotenkin rahanahneen ja eläimistä piittaamattoman kuvan, niin onko tässä pointtia... Joten nöyrä kiitos, kaikkea hyvää sinnekin!

      Poista
  22. Olen useamman vuoden ajan seurannut blogiasi ja alunperin kiinnostuinkin juuri matka eläinlääkäriksi- aiheesta. Mutta muitakin aiheita on ollut mielenkiintoista ja mukavaa seurata. Kirjoitustesi perusteella koen itse ainakin lukijana sinut positiiviseksi ja hyvällä tavalla kunnianhimoiseksi ihmiseksi.
    Mutta niin, eläintenhoitajaksi kouluttautuneena olen kyllä huomannut, että työtä eläinalalla tehdään juuri niiden eläinten vuoksi ja kutsumuksesta. Ajasta, henkilökohtaisesta elämästä, rahasta ja muusta viis. Valitettavasti työtä alalla ei todellakaan ole tyrkyllä tarjolla, joten täytyy olla ehdottoman kiitollinen siitäkin pienestä mitä saa tehdä.

    Tsemppiä ja hyvää kesän odotusta! Toivottavasti jatkat blogin pitämistä jatkossakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä. Omaa henkilökohtaista elämää ja aikaa tulee välillä uhrattua pelottavankin paljon, mutta kun se palo... Tiedät varmasti, mistä puhun :) Hyvää kesän odotusta myös sinnekin ja kiitos kommentistasi!

      Poista
  23. Älä anna ilkeiden kommenttien lannistaa! Jokainen vähänkään alaa seuraava ymmärtää huolesi koulutettavien eläinlääkäreiden määrästä, töiden riittävyydestä ja omasta toimeentulostasi! On hienoa, että kirjoitat myös alan näistä puolista!

    Olen seurannut blogiasi jo muutaman vuoden ja odotan aina innolla uusia kiinnostavia postauksiasi. Toivon todella, että saan lukea ajatuksiasi ja kuulumisiasi jatkossakin! Aurinkoista kevättä ja paljon tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että kirjoitukseni pointti on ymmärretty :) Aurinkoista kevättä myös sinne!

      Poista
  24. Mulla olikin jo ikävä sun tekstejäs! Varmasti suurin osa sun blogin lukijoista ymmärtää, ettet tietenkää oo rahanahne, harmi että tollasia ajattelemattomia kommentteja on sulle tullu. Olisi kiva kuulla enemmän siitä, mitä aiot käytännössä tehä sen erikoistumisen suhteen, jos jotain vinkkejä sais omaakin tulevaisuutta varten :) Erikoistumisesta on kauheen hankala löytää tietoa(tai sitten en osaa etsiä) varsinkin kun eksoottiset eläimet kiinnostaa. Oletko ajatellut missään vaiheessa ulkomailla erikoistumista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Erikoistumisesta ei tosiaan hirveästi liene tietoa saatavilla, joitain peruasioita löytynee tiedekunnan sivuilta. Itselläni on monia suuriakin haaveita, mutta koen, että niistä on parempi pitää vielä matalaa profiilia, kun ei tiedä, mihin elämä kuljettaa :)

      Poista
  25. Mistä näitä ankeuttajia oikein sikiää... :/ Ensinnäkin, vaikka ihminen olisi kutsumusammatissaan, hän ansaitsee silti palkkioksi kovasta työstään ja kouluttautumisestaan muutakin kuin taputuksen päälaelle. Suomessa kateus tuntuu luovan sellaisen ajattelutavan, että kun kerran olet unelma-ammatissasi, et saa enää haluta siitä rahallista palkkiota. Ihan kumma logiikka, ja nimenomaan sen kateuden aikaan saama. Näiden kritisoijien mielestä sellaista ihmistä ei saa olla olemassa, joka sekä nauttii työstään että saa siitä kohtuullisen korvauksen. Toiseksi, olen sitä mieltä, että eläinlääkärien palkkaustaso laahaa jäljessä, jos verrataan muihin lääketieteen asiantuntijoihin. Eläinlääkärien kohdalla rahanahneus ei ole ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen. Kolmanneksi, sinun kirjoituksistasi paistaa läpi vain ja ainoastaan intohimo omaa alaa kohtaan sekä syvä kiinnostus eläinten hyvinvointia kohtaan. Sinulla on myös jotain sellaista, mikä monelta nuorelta eläinlääkäriltä tuntuu usein puuttuvan, eli ihmissuhdetaidot :) Juuri tuollaisia eläinlääkäreitä tarvitaan tähän maahan. Ja lemmikinomistajana olen valmis maksamaan hyvästä ja asiantuntevasta palvelusta vaikka nykyistäkin enemmän, mikäli se turvaa asiantuntemuksen tason. Tsemppiä loppukevääseen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli aivan ihana kommentti <3 Intohimo minua todella ajaa, ei raha. Jos se ei välity, ei bloggaamisessakaan oikeastaan olisi pointtia - tämä oli se minun pääajatukseni tauon aikana. En halua antaa itsestäni huonoa, vääränlaista kuvaa. Ei siinä ole pointtia. Joten hyvä kuulla, että se ei suinkaan ole kaikkien näkemys :) Hyvää loppukevättä sinnekin!

      Poista
  26. Hei, täällä yksi rahanahne ihminen ilmoittautuu. Äitini kun oli yksinhuoltaja, lastentarhanopettaja (= palkka olisi voinut olla isompikin), eikä hän nyt muutenkaan ollut hyvä suunnittelemaan taloutta, joten lapsuus elettiin aika p.a. En koe olevani mikään talousnero, mutta omasta mielestäni rahaa ja rahankäyttöä on hyvä suunnitella ja seurata.

    Minusta tuntuu, että rahasta ja toimeentulosta puhuminen on Suomessa ylipäänsäkin tabu? Eihän täällä uskalleta kysyä, kuinka paljon itse kukin tienaa, mutta esim. elämänkatsomuksesta, uskonnosta / uskonnottomuudesta / seksuaalisista suuntautumisesta kyllä puhutaan. Ja jos on ns. kutsumusalalla, niin onko silloin oikeutta saada työstä palkkaa? Esimerkiksi äitini ala olisi minulle liian raskasta, ja mielestäni lastentarhanopettajat ansaitsisivat suuremman palkan kuin mitä he nyt saavat.

    Jätin nyt väliin pitkällisen pohdinnan jälkeen eläinlääketieteelliseen hakemisen. Jos eläköityvien ja valmistuvien määrät olisivat paremmin balanssissa, niin olisin uskaltanut hakea unelmieni alalle. Mutta näin vanhempana henkilönä, jolla on lapsi ja toinen tulossa, on pakko ajatella toimeentuloa. Lapsille olisi hyvä säästää. Ja eläkettäkin pitää kartuttaa + säästää, sillä oma eläke tulee olemaan pieni. Kuuden vuoden opinnot ovat liian kova riski tällä hetkellä; ymmärrät varmaan..

    Tunnelmat ovat olleet sen takia hyvin haikeat. Toivottavasti saat jatkossa hyvin töitä & sopivasti rahaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tuntuu, että monien lemmikinomistajien mielestä eläinlääkäreillä ei kuulu olla vapaa-aikaa ja töitä pitää tehdä tarvittaessa ilman palkkaakin :) Tavallaan harmi, että päädyit nyt luopumaan haaveestasi, mutta toisaalta kun työtilanne on nyt näin epävarma, niin ehkä tuo on tavallaan kaukaa viisasta kuitenkin. Eli ymmärrän siinä mielessä kyllä täysin, myös tuon haikeuden. Kiitos kommentistasi ja että tulit kertomaan, mihin lopulta päädyit!

      Poista
    2. Tällä kertaa kakkosvaihtoehdoksi mulle kuoriutui hammas, sillä haluaisin saada aikaiseksi jotain näkyvää ja tehdä jotain operaatioita. Ja hampaan sivuilla markkinointiin, notta kivun poistaminen on eheyttävä kokemus työn tekijällekin. Huono puoli tuossa on se, että pari ekaa vuotta lienevät aika teoreettiset, ennen kuin pääsee käytännön tekemiseen käsiksi.

      Lisäksi vielä mielenpohjassa on, jos joskus esim työn ohessa pitäisi vapaata ja lukisi klinikkaeläinhoitajaksi. Sitten voisi tehdä pääasiallisesti tehdä töitä hampaalla ja esim yhtenä päivänä viikossa jos voisi tehdä muita hommia. Mikäli jostain jokin sivubisnesidea yritykselle kuoriutuisi esiin. Aika pitkässä juoksussa siis on omat tuumaukset ja paljon jossittelua mielen päällä. Mutta olisi minusta kyllä hauska, jos olisi oma yritys, joka voisi olla vaikka sivuluontoinenkin, mikäli pääelinkeino tulisi jostain muualta.

      Poista
    3. Niin, ja varmaan eläinlääkäreillä vapaa-aikanakin tulee monesti harrastettua eläinten parissa agilitya, tokoa, ratsastusta jne, jolloin altistuu asiakkaiden kohtaamisille.

      Olen kyllä minäkin joskus hyödyntänyt lääkäriystävääni, mutta koitan tehdä sitä äärimmäisen harvoin, sillä se tuntuu aika nololta.

      Poista
    4. Hammas ei kuulosta ollenkaan huonolta. Aiotko hakea vai vastako suunnittelet?

      Poista
    5. Juu, menen kokeeseen nyt keskiviikkona. Vielä on hiukan ristiriitaiset fiilikset, kun se ei ole mun ykkösvaihtoehto.

      Saas nähdä, kuinka koe menee, kun viime aikoina on (ehkä koivusta johtuen) väsymys vaivannut. Ja tänäänkin pyörähdettiin lastenlääkärillä silmä- ja korvatulehduksen takia. Tulisipa keskiviikko, niin olisi koe sitten tehty.

      Poista
  27. Heippa! Olen jo pitkän aikaan käynyt lukemassa blogiasi, ehdottomasti yksi lemppareistani! :) Jätä ihmeesä moiset kommentit ihan omaan arvoonsa, ainakin tällaiselle pitempiaikaiselle lukijalle on ihan selvää, ettet eläinlääkäriksi ole lukemassa rahan takia jne. moskaa :) Tsemppiä! Toivottavasti kirjoittet vielä jatkossakin meidän iloksi!
    - Ellu

    VastaaPoista
  28. Itse olen seurannut sinun blogiasi monta vuotta. Neuvosi sisustukseen, pääsykokeisiin valmistautumiseen yms. ovat olleet korvaamattomia. Etkä todellakaan tee ammattiasia rahan ahneudesta. Kyllähän sen nyt järkevä ihminen joka on yhtään lukenut blogiasi huomannut, että teet työtäsi rakkaudella ja sydämellä. On aina ihana lukea blogiasi ja toivottavasti kirjotat lisää!

    VastaaPoista
  29. Olen monta vuotta blogiasi lukenut ja nyt oli pakko tulla kommentoimaan ensimmäistä kertaa - kurjaa, että olet saanut noin negatiivisia kommentteja, täysin aiheetta! Jos rahanahneeksi syytellään siksi, että toivoo töitä vielä olevan, jossain viiraa ja pahasti! Ei voi käsittää...

    Odotan jokaista uutta postausta innolla ja blogisi on ehdoton suosikkini juuri sen takia, että kirjoituksistasi paistaa läpi eläinrakkaus, elämänmyönteisyys ja aitous, sekä aito kutsumus alaa kohtaan! Kirjoitat ihanasti teidän arjesta sekä realistisesti opinnoista sekä työtilanteesta. Blogiasi on ilo lukea :)
    Itse omistan balineesin, jolla on terveysongelmia - ja voi, kuinka monta kertaa olisin toivonut, että eläinlääkärissä olisi vastassa joku sinunlainen alalleen omistautunut ihana tyyppi jolla riittää kiinnostusta ja paloa saada kissu kuntoon! Sekään nimittäin ei ole sanottua, että kaikilla välttämättä on se intohimo alaa kohtaan - sinulla on, pidä siis unelmistasi kiinni! :)
    Tsemppiä hirmuisesti sinne jatkoon ja onnea valmistumisen johdosta! :)

    Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Kurja kuulla, että balisi sairastaa. Itse tunnen lähinnä vain intohimoisesti työhönsä suhtautuvia eläinlääkäreitä, mutta netistä saa aina lukea jotakin ihan muuta. Varmasti molempia löytyy. Tsemppiä myöskin kissallesi, toivottavasti saatte sen kuntoon!

      Poista