sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Jouluaatto


Joulu sujui tänäkin vuonna rauhallisissa merkeissä kotipuolessa.


Tämänvuotinen geokätkökuusi oli yllättävän tiheä ja leveä, jopa kaunis! Koristeet päätettiinkin jättää tällä kertaa minimiin ja hopeaköynnökset saivat roikkua kerrankin painovoiman määräämässä suunnassa.


Aattopäivä toi mukanaan kunnon lumimyräkän, joka sitoi miesväkeä lumitöihin ja kissoja ikkunoiden ääreen.


Eläimet saivat joululahjansa heti aamusta: koirille supersöpö peuranlapsi ja kissoille maaorava sekä joulupalloja höyhenillä höystettynä. Lelut saivat osakseen niin kovaa höykytystä, että olivat kaikki hukassa alta aikayksikön.


Puolen päivän maissa syöty joulupuuro olisi maittanut Ledillekin.


Koirille olimme kuitenkin edellisyönä valmistaneet oman joululaatikon jauhelihasta, kananmunista ja Maukas-sarjan kasvismarjasoseesta Mustin ja Mirrin mainoslehtisen reseptin mukaisesti. Uppoili tummasta väristään huolimatta loistavasti kaikille!





Ja pitihän se kokeilla, että vieläkö mahdutaan kaikki samalle sohvalle. Ainoa vähänkään onnistunut kuva oli tämä, jossa näyttää siltä kuin O pitäisi Jodaa pakko-otteessa, vaikka todellisuudessa vain rapsuttaa leukaperistä... hehe.



Lenkki lumiseksi muuttuneissa maisemissa.


Jouluateria. Kinkkua, kalkkunaa, graavilohta, savulohta, savusiikaa, lohirullia, mätihyydykettä, silliä, lohisalaattia, silliä, sienisalaattia, maustekurkkuja, lihapullia, suppilovahverokastiketta, kantarellikastiketta, lanttu-, porkkana-, juuressose-, punajuuri- ja maksalaatikkoa. Kummipojalle makaronia.


Kummipoikani odotti kovasti joulupukkia, jollaista ei kuitenkaan kukaan ollut muistanut pyytää paikalle. Niinpä O suostui kohtaaisen vähällä suostuttelulla tuuraamaan pukkia lasten iloksi ja selviytyikin tehtävästään hämmentävän hyvin. Vaatetus nyt oli olosuhteista johtuen mitä oli, mutta ilmeet lasten kasvoilla olivat kuitenkin näkemisen arvoiset.



Lauloimme pukille parit joululaulut ja pukki jakoi lapsille osan lahjoista. Veljeni perheen siirryttyä kotiinsa joulun viettoa jatkamaan kaivelimme vielä automme esiin kinoksen alta ja lähdimme käymään hautausmailla.


Tunnelma hautausmailla oli tuohon aikaan kaunis ja hiljainen.

Hautausmaareissun jälkeen avasimme lahjat, mutta niistä ehkä vielä omassa postauksessaan. Mukavia välipäiviä kaikille!

13 kommenttia:

  1. Onpa noissa kuvissa paljon lunta! Olispa meilläkin vähän enemmän kuin 5cm..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki tuo satoi jouluaattona :) Oli kyllä tunnelmallista! Mieluusti ottaisin itsekin sitä tänne pk-seudulle vielä lisää...

      Poista
  2. Kiitos ihanasta postauksesta! :) kivaa saada luettavaa näille välipäivillekin, mutta ikävän vähän jaksaa ihmiset silloin blogata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että joku ehtii lukemaan :) Tuntuu, että jouluksi blogimaailma hiljenee myös kommentoijien puolelta, kun kaikki lienevät poissa koneidensa ääreltä. Mikä on tietysti sinänsä ihan positiivista ;)

      Poista
  3. Olipas O kiltti kun ryhtyi viime hetken pukiksi! :) Lapset on onneksi niin helppoja, etteivät tunnista läheistäkään ihmistä valeasussa kun oikein haluavat uskoa muuta. :D Tosi upea yhteiskuva ja kivat lahjat kisuilla ja koiruleilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan suorastaan hämmästyin, miten helposti hän suostui ja lapset olivat tosiaan niin pieniä, etteivät edes huomanneet O:n puuttuvan joukosta :) Kiitän!

      Poista
  4. Ihania joulukuvia! Erityisesti toi yhteiskuva on tosi kiva :) Me ostettiin kanssa kissoille noi höyhenpallot jouluksi. Paketti oli kuusen alla nelisen päivää ennen aattoa, ja sitä ne kilisytteli tuolla :D Piti sitten avata heti aattoaamuna, ja kovin oli mieluisa lahja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi <3 Me ei ees laitettu paperiin, joskin laukusta ne meinattiin kyllä napata leikkeihin jo etukäteen ;) Mikä tahansa höyhenillä varustettu lelu on kyllä varma hitti :)

      Poista
  5. Kivat kuvat ja hienoa että saitte kuvaan koko perheen, se ei taida helppoa ollakkaan ;)
    Kysyn nyt tässä uudestaan joulukoti-esittelyssä olleesta makkarin kiipeilypuusta, muistatko minkä niminen ja onko Zooplussasta vai mistä hankittu? Kuvastosta en löytänyt. Se tynnyri on tosi tyylikäs mutta taitaa olla ahdas 2-3 kissalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siihen juu muutama yritys vaadittiin, eikä siltikään saatu ihan onnistunutta ;) Pahoittelut, oli jäänyt tosiaan vastaamatta tuohon, eli kyseessä on Catherine, Zooplussalta tilattu. Aika pieni puu sekin, mutta kyllä siihen mainiosti kaksi itämaista on sopinut :) Tosin ihan ylimmäinen tolppa alkoi kallistua sisälle tuomisen jälkeen (ollut ennen parvekkeen nurkassa ja siellä ilmeisesti tukevammin). Muuten ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Tynnyriin mahtuu niin ikään kaksi itämaista - ylätaso on tietysti suosituin, mutta joskus Joda kelpuuttaa myös keskikolon. Useimmiten nukkuvat kuitenkin eri puissa, eli sikäli kolmen kissan kanssa voisi kolme pienempääkin puuta toimia vähintään yhtä hyvin kuin yksi suuri? :) Riippuu tietysti paljon myös kissojen koosta ja suhteista.

      Poista
    2. Kiitos Nea! Täytynee tyytyä nykyisiin pesäpaikkoihin ja odotella sitä kolmatta kissaa ja katsoa sitten. Nyt 2 simsku-suikeroa mutta tulossa MaineCoon joka onkin sit eri kokoluokkaa.

      Poista
    3. Voisin veikata, että coonia varten kannattaisi ehkä ostaa joku vähän jykevämpi, simskusuikeroille tuo on vielä passeli :) Veljeni kaksicooninen ja yksimaatiaiskissainen talous oli panostanut hiljattain luullakseni tähän: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/raapimispuut/suuret_puut/alle_180cm/384609 ja se näytti livenä oikein jykevältä ja hyvältä isompien kissojen käyttöön :)

      Poista
    4. Kiitos Nea ja hyvää uutta vuotta!

      Poista