keskiviikko 10. joulukuuta 2014

That time of year


Heipä hei ja tunnelmallista joulukuuta kaikille! Täällä alkavat jouluvalmistelut olla hyvällä tovilla: koristeet ja joulukuusi ovat olleet paikoillaan ja hyvän aikaa. Kuusi koristeltiin pari päivää sitten ja tänään olisi toiveissa saada siihen valotkin. Edellinen kuusi meni rikki viime vuonna, kun sitä purettiin, mutta pitkällisten etsintöjen jälkeen kelpuutimme sille vihdoin jatkajan.

Joulukalenterista on tullut meille molemmille kovin mieluisa juttu ja yleensä luukku on avattu jo heti puolen yön jälkeen ennen nukkumaanmenoa. Omista luukuistani on paljastunut lähinnä erinäköisiä kynttilöitä ja joulukoristeita, joista olen mahdollisesti saattanut O:lle kaupoilla vinkata (haha) ja O:n luukuissa on so far ollut ainakin herran lempikarkkeja, jääskrapahanska ja lukkosulaa (voisko sitä lunta jo hei tulla?), itsenäisyyspäivänä Suomi-konvehteja ja minipullo Finlandiaa, joululimu, polkkakarkki-purkkapaketti ja liitutaulunmusta sydämenmuotoinen kuusenkoriste, johon kirjoitettu romanttinen lupaus.


Viime viikko oli ns. lomaa, eli koulun puolelta ei ollut järjestettyä opetusta. Praktiikkaoikeudet pompsauttivat eläinlääkäripäivien hinnan sille tasolle, että kaikkina kolmena päivänä osallistuminen ei vielä näillä tuloilla houkutellut, eikä siellä toisaalta keskiviikkona mitään kovin mielenkiintoista olisi tapahtunutkaan. Torstaina sen sijaan olisi kyllä tapahtunut, mutta tuon hinta-asian huomioiden menin kyllä erittäin mieluusti myös töihin, kun sellainen mahdollisuus tarjoutui.

Vaan perjantaina pääsin, ihanaa kyllä, poikkeamaan eläinlääkäripäivilläkin. Pieneläinosuuden luennot käsittelivät tänä vuonna endokrinologiaa, eli esimerkiksi diabetes mellitusta, Addisonin ja Cushingin tauteja, akromegaliaa sekä kissojen primääriä hyperaldosteronismia. Ainakin perjantain luennot olivat odotetusti ihan huiput, tykkäsin kovasti! Huomasin, että luennoilta sai nyt vielä selkeästi paljon enemmän irti, kun pystyi heijastelemaan ja yhdistelemään asioita vastaan tulleisiin tapauksiin ja kirjoittelin asioita ylös kynä sauhuten.


Lauantaina olimme suunnitelleet viettävämme itsenäisyyspäivää pitkän kaavan mukaan ja hankkineet jääkaapin täyteen ruokaa. Aamupäivästä minua pyydettiin kuitenkin töihin tuuraamaan ja siellä se päivä oikein mukavasti sitten vierähtikin. Vaan pitihän ne ruuatkin syödä pois, joten juhlistimme lopulta Suomen itsenäisyyttä tänä vuonna hieman myöhässä ja vaatimattomammin puittein. Karjalanpiirakat jäivät esimerkiksi kokonaan tekemättä.


 Alkupalakeitto.


Sisäfileepaisti.


Porkkana- ja palsternakkatikkuja - älyttömän hyviä myös O:n mielestä!


Perinteinen leipäjuustosalaatti aina yhtä ihanalla puolukkakastikkeella.


 Lisukkeina sienisalaattia, lämminsavulohisalaattia ja graavilohta.


Jälkkäriksi tummasta minttusuklaasta tehty karppi suklaakohokas - vähän kuin mini- ja pikaversio mutakakusta. Nam!


Ja katsokaa: meillä on tapahtunut joulun ihme

13 kommenttia:

 1. Karppaatteko siis O:n kanssa? :) Jos saa udella niin miksi juuri tämä ruokavalio? Mitä positiivisia/negatiivisia vaikutuksia olet huomannut? Aiotko joskus palata takaisin hiilihydraattipitoiselle ruokavaliolle? Pidättekö koskaan tankkauspäiviä?
  Ihanaa joulunaikaa :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O ei karppaa, mutta syö kyllä sattuneista syistä paljon karppiruokaa hyvällä ruokahalulla ;) Tärkeimpiä vaikutuksia itselle ovat paremmin voivat vatsa ja iho. Oon karpannut pian 7 vuotta, enkä näe itseäni vetelemässä perunaa tai pastaa naamariin lähitulevaisuudessakaan :) Jos tankkauspäivällä tarkoitetaan sellaista päivää, jolloin kiskotaan hiilareita tarkoituksella ja itse annetun luvan kanssa niin en, mutta kyllä sitä valitettavasti helpommin tulee lipsuttua maistelemaan hiilarijuttujakin, kun on ei-karppaava talossa. Koen näistä kyllä huonoa omaatuntoa, sillä kyllä se pian näkyy sitten kropassa :P

   Poista
 2. Tommonen lahjaluukku on kyllä tosi kivalta vaikuttava! :) On ainakin uniikki ja tunteella tehty. Iso peukku ja ♥ ♥ ♥ viimiselle kuvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ollut kiva kyllä :) Mutta tämä tyttöjen sopu voittaa kyllä senkin 100-0! Jee!

   Poista
 3. Ihana nähdä kuvissa edistysta koirien välillä! Onneksi raportoit tästä, aikaa ja vaivaa vievää, mutta toimivia vaihtoehtoja on muitakin kun mennä siitä mistä aita on matalin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä :) Meillä ei juurikaan ollut enää toivoa tyttöjen yhteensopeutumisesta ja sitten, kas. Joskus kannattaa tehdä vähän uhrauksia, palkka voi seisoa lopussa :)

   Poista
 4. Postauksen tykkäys meni erityisesti viimeiselle kuvalle - ihanaa! <3

  VastaaPoista
 5. Kyllä on herkullisen näköisiä ruokia. Mitä tuossa puolukkakastikkeessa on jos voin udella? Kiinnostaisi kokeilla kun näyttää hyvältä. :)

  -Heidi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on 2 dl puolukoita soseutettuna, 3/4 dl ruokaöljyä, 1,5 rkl vaaleaa balsamicoa, 2,5 rkl juoksevaa hunajaa, suolaa ja mustapippuria. Me ainakin tykätään kovasti! Kiva makean ja happaman balanssi sekä kaunis, juhlava väri.

   Poista
 6. Kyllä on taas hyvännäköisiä ruokia. Mitä tuossa puolukkakastikkeessa on jos saa kysellä? Näyttää niin hyvältä että tekisi mieleni kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais olla samalta tyypiltä :) Eli vastaus yllä.

   Poista
  2. Juu mä vahingossa taisin pistää pariin kertaan ja kiitokset ohjeesta. :)

   -Heidi-

   Poista