sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Joulutunnelmaa terassilla


Olipa kiva huomata, että vielä siellä ollaan! Kiitos siis kommenteista ja tykkäyksistä edelliseen! Olikin pakko tulla vilauttamaan kuvia meidän uudesta terassista, kun sain sen vihdoin jonkinlaiseen kuosiin ja viikonloppu toi tullessaan kauniin valkoisen kuorrutuksen myös pieneen pihaamme.


Suurin osa terassin elementeistä löytyi vanhoista varastoistani, mutta tuo patterikäyttöinen pieni ledikuusi, havukranssi ja alla olevat talviset kasvit (jotka etsiskelevät vielä paikkaansa) ovat varta vasten hankittuja.


Ripustin pihapuuhumme viikolla kokeeksi talipallon ja muutaman kerran siinä on jo joku talitiainen killunut - huikeita riemunkiljahduksia aiheuttaen. En ole varma, ovatko kissat vielä hoksanneet lintutelkkariaan - sehän tässä nyt on tausta-ajatuksena, kuinkas muutenkaan. Ei sillä, etteikö lintujen talviruokinta muutenkin ajatuksena kiinnostaisi. Ei vain ole aiemmin ollut oikein mahdollisuuksia.


Muuten hyvä, mutta tassut jäätyy!


Luru-norppanen.


On sillä korvatkin.


Pieni rakkauseläin


Iltatunnelmaa. Hämärässä tuo tila on mielestäni parhaimmillaan - jouluvalojen ja kynttilöiden tuiketta ja lämpöiset taljat, jotka houkuttelevat istuskelemaan saunomisen lomassa. Korkea aita antaa hyvin näkösuojaa.


Sellainen se. Aika tavalla pienempi kuin edellinen, mutta ollaan kyllä tykätty! Vanha grillaillessa käytetty pöytä ja tuolit saivat nekin vielä jäädä pihamme kulmaan, mutta saapa nähdä, miten selviävät talvesta. Piti suojata ne pressulla, mutta eipä vielä keritty kuin vasta ajatuksen tasolle... Saisiko pressuja vielä jostakin halvalla?

Itse asiassa tämä terassiratkaisu vaikutti aika paljonkin asunnonvalintaamme. Kun lähdimme etsimään uutta kotia, oli minulla ajatuksena, että oma pieni piha ja ulko-ovi olisivat koirien kannalta huisin kivat - olinhan tottunut omaan sisäänkäyntiin jo edellisessä Vantaan kodissani. Kissoille voisi sitten rakentaa tarhan sinne pihalle.Samoin toivoin, että kissoilla riittäisi ikkunoiden kautta enemmän seurattavaa kuin entisen kotimme varsin hiljainen sisäpiha. O:n mielestä lasitettuun parvekkeeseen tottuneiden kissojen piti kuitenkin ehdottomasti saada myös lasitettu parveke, sillä kissatarhasta riittäisi iloa vain kesäkaudeksi.

Toistaiseksi näyttää siltä, että uusi kotimme on täyttänyt kaikki nämä toiveemme - niin mahdottomalta kuin niiden kaikkien yhdistäminen alunperin tuntuikin.

22 kommenttia:

  1. Teidän terassi näyttää tosi kivalta! Kelpaisi meillekin :D Onko teidän uusi asunto siis rivari vai kerrostalo? Ja jos saa udella niin ostitteko asunnon vai vuokrasitteko? Olen kyllä aikaisemmat asuntopostuksen lukenut, mutta en muista :D Meillä asunnon osto on edessä, ja koirien takia piha pitäisi olla. Tuo lasitettu terassi on siitä mahtava, että ulkokalusteet voi pitää paikallaan ympäri vuoden, niiden raahaaminen kaksi kertaa vuodessa varaston ja terassin väliä on musta aika rasittavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! Kerrostalo on ja ihan vuokralla vain :) Eipä sitä opiskelijoina vielä omaa ostella :P Lasitettu on kyllä jees, ei varmaan tulisi lasittamattomalla edes oleskeltua näin kylmällä. Tsemppiä asunnon metsästykseen! Olisi kyllä ihana jo itsekin etsiskellä ihkaomaa kämppää :)

      Poista
  2. Onpa ihana terassi! Tosi tunnelmallinen :)

    VastaaPoista
  3. Hurjan kauniilta ja eläintenkin kannalta unelmalta paikalta näyttääkin! ♥ Oon niin kateellinen kun jaksat panostaa sisustamiseen, just kattelin mun joulukoristevalikoimaa ja säälittävän köyhä valikoima siellä oli vastassa. :D Tyyliin tonttu ja yksi seinäkoriste... Vintillä on vielä pieni led-kuusi. Oon nyt pikkuhiljaa innostunut kuluttamaan rahaa omiinkin juttuihin ja esim. mukavan näköisiä sukkia on tullut ostettua. Joulujuttuihinkin olisi kiva panostaa ja ostinkin talviset verhot, jotka vaativat vielä hieman muokkailua ennen kuin pääsevät paikoilleen. Tänä vuonna sain viimein myös led-kynttilät, joten voin laittaa huoletta kynttilöitä "palamaan", tähän asti kun kaikki tuleen liittyvä on pysynyt visusti kaapeissa. Joulu joululta enemmän joulukoristeita... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aika kiva juu :) Hei mullakin oli alkujaan kotoa pois muutettuani joulujutut luokkaa tonttu ja kuusi, siitä on sitten vuosi vuodelta viety hommaa opiskelijabudjetilla kohti mieluisampaa :D Mulle sisustaminen tuo niin paljon mielihyvää, että en oikein osaa ottaa sitä "panostuksena", kunhan vain pyrin luomaan meille mahdollisimman kivan elinympäristön ja se on hurjan kivaa puuhaa jo itsessään. Hei esittelehän noita ledikynttilöitä tarkemmin - jos siis ovat sellaisia isoja pöytäkynttilöitä! Mä olen niitä punninnut ja arponut käsissäni monessa kaupassa ja miettinyt, miltä mahtavat näyttää livenä - juurikin tuon kissa-aspektin takia. Pelottaa, että ovatkin oikeasti kovin oransseja tms. :P

      Poista
    2. Näh, ihan perus pikkukynttilöitä. :) http://www.citymarket.fi/shop/fi/kcitymarket/led-minikynttila-2-kpl-7022007--malli eikä nyt erityisemmin elävän näköisiä, mutta olen innoissani kun saan viimein kynttiläkoristeet käyttöön. :D

      Poista
    3. Meillä on ollut noita pieniä onnistuneesti halloween-käytössä, nyt haluaisin niitä isompia pöytäkynttilöitä jouluksi :) We'll see!

      Poista
  4. Onnea uuteen kotiin! Aivan ihanan näköinen terassi ja pikkupiha <3 Siinä kyllä kelpaa koirien, kissojen ja ihmisten viettää aikaa. Kansa (=minä) janoaa myös kuvia sisäsisustuksesta, toivottavasti saatte laitettua pian kodin kuntoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :) Kaipa täällä kohta kehtaisi muutaman kuvan räpsäistä :P

      Poista
  5. Kivalta näyttää! :) Ja suosittelen lintujen talviruokintaa kissojen iloksi! Meillä se on ollut jokatalvinen huvi. Parhaiten upposivat kuoritut auringonkukansiemenet ja maapähkinät eikä näyttänyt lintuja haittaavan, että puolen mertrin päässä kyttäsi kaksi kattia kuola valuen.

    Nyt pitäisi löytää uuden kodin pihasta hyvä paikka lintukatsomolle. Luulisi sen olevan omakotitalossa helppoa, mutta rinnetontilla ei olekaan. Lähes kaikki ikkunat kun ovat liian korkealla maahan nähden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Pitääpä kokeilla siemeniä seuraavaksi. Miten toteutitte lintukatsomon kerrostalossa? On kyllä aika yllättävä ongelma tuo ikkunajuttu, mites sellainen ikkunalautaan kiinnitettävä lintulauta?

      Poista
    2. Katsos kun ei meillä näillä leveyksillä opiskelijoilla ole lasitettuja parvekkeita.. Heh. :D Eli parvekkeella pidin kahta roikkuvaa lintulautaa. Takapihalla heti parvekkeen vieressä oli runsaasti puustoa, joten linnut viihtyivät.

      Meillä on tässä kaksi ikkunamahdollisuutta. Omistajaa ja kissoja miellyttävin lintukyttäyspaikka kellarista ei varmaankaan toisi lintuja lasin toiselle puolen, sillä siinä kohtaa ei ole suojapaikkoja tarjoavaa puustoa. Etupihan puita vasten antava ikkuna taas ruokapöydän päällä, jolla en toivoisi kissojen ihan kaiken päivää istuvan nakuttamassa. (En tiedä, ovatko kissasi vielä siinä määrin lintuja huomanneet, että tietäisit, millaista nakuttavaa ääntä kissa pitää, kun mehevä tirppupaisti liitelee ihan lasin toisella puolen... Hauskaa se ainakin on. :D) Ikkunalautaan kiinnitettävästä ruokintapaikasta en ole kuullutkaan! Mutta miten niihin lisätään siemeniä? Luulen, että intoni ruokkia lintuja lopahtaisi, jos jokaisella siementenlisäysreissulla tarvitsisin tikkaat. :)

      Niitä siemeniä muuten kuluu paljon kun hommaan oikein ryhtyy. Ei mun mielestä meillä edes mitenkään valtaisaa lintumäärää ole käynyt muta silti ne kaksi ihan hyvän kokoista lintulautaani olivat joka toinen ilta tyhjiä.

      Poista
    3. Hmm... eikö parveke sitten täyttynyt linnunkakasta? :P Meidän kissat eivät ole nakutelleet, mutta ääni on kyllä muista yhteyksistä tuttu. Sitä odotellessa :)

      Luulisin, että helpoiten noita ikkunalautaan kiinnitettäviä lintulautoja täytetään avattavasta tuuletusikkunasta, eli kohdalla pitäisi olla sellainen. Ei ole kyllä käytännön kokemusta! Itse haaveilen sellaisesta ikkunaan imukupilla kiinnitettävästä mallista, mutta mietityttää, että uskaltaisivatkohan tirpat tulla siitä syömään :)

      Poista
    4. Ostin kyllä jo kertaalleen tällaisen (kuuluu saaneen ihan hyviä arvosteluja): http://www.coolstuff.fi/Lintulauta-ikkunaan , mutta O onnistui astumaan sen rikki, kun olin jättänyt sen puolihuolimattomasti lattialle. Clas Ohlsonilla on vähän saman tyylinen, mutta varmaan sellaisia perinteisempiä ikkunalautaan ruuvattaviakin malleja löytyy (tai sitten olen nähnyt unta :D)

      Poista
    5. Nojuu, täyttyi. Mutta meillä parvekelaudat olivat talvet varastossa ja parvekkeen betonipohja oli helppo keväisin pestä puhtaaksi. :)

      Eihän ne meidän ruokintapaikat ikkunalaudassa kiinni olleet, mutta puolen metrin päässä lasista kuitenkin. Ei näyttänyt tirppoja haittaavan. Ei edes se, että lasin takana tosiaan kuolasi kaksi kissaa. :D

      Poista
  6. Aivan ihana ja kätevältä näyttää lemmikkien kanssa. Jotain tuollaista itsekin haaveilen! Ja meillä on vielä asunto etsinnässä.. jos haluat jotain yleistä laittaa asunnon sijainnista ja mitä kautta löytyi, niin olen kiitollinen! manteli@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kovin tarkkoja speksejä en toivottavasti ymmärrettävistä syistä halua antaa, mutta vuokrakämppä siis ja Vantaalla asutaan :)

      Poista
  7. Oi miten ihanan näköinen terassi! :)
    Pakko udella, että mistä olet nuo punaiset tähtityynyt löytänyt?

    VastaaPoista
  8. Näyttääpä ihanalta!

    Hei, pakko kysyä kun olen pitkään etsiskellyt laadukkaita anatomian/fysiologian kirjojoja hevosista ja koirista. Mitä opuksia te siellä eläinlääkiksessä käytätte? Amazonissa myytiin vaikka mitä, mutten haluaisi tilata huonoa kirjaa kun ovat kuitenkin hintavia. Mistä itse tilaat kirjojasi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli käytössä Dycen anatomian kirja ja Sjastaadin fysiologia. Eivät välttämättä mitään kevytlukuisimpia, mutta perusteellisia :)

      Poista