torstai 20. marraskuuta 2014

Terveisiä Vantaalta


Heippa pitkästä aikaa! Kirjoitusinto on kytenyt tässä pari päivää, joten ajattelin tulla jakamaan hiukan kuulumisia. Kuten arvata saattaa, niin puuhaa on uuden kodin parissa riittänyt. Lisäksi opinnot työllistävät ihan yllättävän paljon, kun tenttejä on parin viikon välein (nyt jopa viikon välein) ja koko ajan on jotain ryhmätyötä väkerrettävänä. Eivät vissiin tahdo päästää meitä liian helpolla näistä kursseista...


Erilaisia ekskursioita on myös riittänyt. Elintarvikehygienian vaihduttua ympäristöhygieniaan vierailimme yhdellä viikolla jätevedenpuhdistamolla, vesilaitoksella ja Ämmässuolla. Saman viikon perjantaina osallistuin omasta pussista kustantamaani lisäkoulutukseen, joka käsitteli jyrsijöiden yleisimpiä sairauksia. Ehdoton lempparini kyseisen viikon vierailuista!

Labrat ovat niinikään jatkuneet aika säännönmukaisesti - eilenkin viljeltiin vielä seitsemän bakteerimaljaa ja mittailtiin v. 2005 kuivatuista suppilovahveroista säteilyä. Edellisviikolla tutkittiin omista kodeista tuotuja laskeumamaljoja, joilla kasvoi iloisesti erilaisia homeita, sekä vapaavalintaisista lähteistä napattuja juoma- ja uimavesinäytteitä. Jänniä aikoja...

Hiukan valoa tulevaisuuteen luovat keväällä koittavat valinnaiskurssit. Ihan kaikki eivät vielä ole varmistuneet ja parin päällekkäisen kohdalla joudun vissiin tekemään valinnan, mutta näillä näkymin luvassa olisi lisäoppia ainakin iho- ja syöpätaudeista. Olisi noita toiveita ollut monesta muustakin aihepiiristä, mutta tietysti meidän kohdallamme tarjonta on jotenkin kovin suppea. Harmi, kun sitten valmistumisen jälkeen niistä lisäopeista pulitetaan melkoisia hintoja. Vaan eipä sille mitään mahda.

Lisurikin on edistynyt aivan liian hitaasti, kun koko ajan on jotain muita kouluhommia päällä. Pitäisi vain osata ottaa sille aikaa. Ehkä sitten eläinlääkäripäiväviikolla tai joululomalla tai...

Kotona alkaa pikku hiljaa näyttää kodilta. Ei vielä sellaiselta, että kuvia lähtisin esittelemään, mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa. Niinkuin ensimmäisestä kuvasta ehkä voi päätellä, täällä on jo melkein täysi joulutunnelma päällä. Glögiä kuluu, tuoksukynttilät palavat ja jouluvalot tuikkivat. Korttiaineet on hankittu ja ensimmäiset lahjatkin jo tilattu. Kerrankin sain sentään aloitettua ajoissa! Itse olisin ehkä halloweenin jäljiltä tyytynyt vielä johonkin välimuotoiseen sisustukseen, mutta O:n mielestä siinä ei ollut tolkun häivää, joten näillä mennään.


Eläimet ovat sopeutuneet hyvin, mitä nyt Joda oli alkuun pari päivää hiukan järkyttynyt. Kissat tykkäävät uudesta pitkästä pöydästä ja pitkästä kaapistosta sekä ennen kaikkea saunasta.


Katettu terassikin tulee varmasti olemaan hitti, jahka ilmat sallivat siellä hengailun. Toistaiseksi siellä käydään kohtuullisen lyhyillä pyrähdyksillä. Koirien kanssa olemme varmuuden vuoksi ottaneet haukkupannan ja äänien nauhoituksen käyttöön, sillä edellisen muuton yhteydessä ne innostuivat haukkumaan poissaollessamme. Luullakseni kehittämämme kikat toimivat kuitenkin hyvin, joten olen tämän asian suhteen kohtuullisen rauhallisin mielin.

Pidentyneisiin koulumatkoihin on ollut totuttelemista, mutta toisaalta on ihan kivaa vaihtelua nähdä taas ihmisiä ja maisemia sen 5 min pyörämatkan sijaan. Olen jollakin kierolla tavalla tykännyt aina bussilla matkustamisesta, se on sellaista hyvää, omaa nollailuaikaa, musiikit korvilla. Pientä kulttuurishokkia on ehkä muutenkin ollut ilmassa, vaikka tuttuja paikkojahan nämä ovat. Saas nähdä, itse olen sitä mieltä, että tämä on vain tilapäinen koti ja vaihe, mutta O on sitä mieltä, että täällä asutaan ja pitkään. Hänellä tuo kotiutuminen kävi hyvinkin nopeasti ja paremmat liikenneyhteydet ovat miellyttäneet.

Eipä mulla oikeastaan sen kummalisempaa tähän kohtaan. Pahoittelut pitkästä postaustauosta, toivottavasti siellä vielä on joku? Postausaiheita olisi mielessä, mutta katsotaan, mitenkä niille saisi riivittyä aikaa. Leppoisaa viikonlopun odotusta!

7 kommenttia:

 1. Saako toivoa postausta? Olethan aiheesta aiemminkin kirjoitellut, mutta olisi kiva nähdä ja kuulla, millaisia joululahjoja ajattelit tänä vuonna värkkäillä, jos vaikka saisi itsekin inspiraatiota vihdoin ja viimein antaa tänä vuonna jotain itsetehtyä.
  Aloitin lukemaan blogiasi noin kolmisen vuotta sitten kun innostuin ajatuksesta opiskella itselleni eläinlääkärin ammatti. Edelleenkin postauksesi ovat päivieni (tai viikkojen) kohokohtia. Haikeus vaan iskee, kun tajusin, että kohta on sinunkin opiskelukuulumisesi kirjoiteltu, ja minä se vieläkin pänttään pääsykokeeseen :( Jos vaikka ensi keväänä onnistaisi, vihdoin ja viimein. Niin, ja tulipa mieleeni, että kun viime vuonna lupailit, että joku hevosista enempi kiinnostunut ystäväsi voisi kirjoittaa mietteitään hevossairaalassa työskentelystä/opiskelusta, niin edelleen sellainen olisi kiva jos et koskaan sellaista julkaissut :D

  Ja viimeiseksi, onnea uuteen kotiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki toivoa postauksia :) En ole kyllä vielä suunnitellut minkäänlaisia värkkäyksiä, mutta sikälimikäli ideoita tulee, niin voisin varmaan ne täälläkin kyllä jakaa :) Tuo hevosihminen on muutoin elämässään niin kovin kiireinen, että luulenpa postauksen jäävän haaveeksi vain - harmillista kyllä :/

   Kiitos ihanasta kommentista, piristit kovasti mieltäni <3

   Poista
  2. Ymmärtäähän nuo kiireet, ei se mitään :)

   Poista
 2. Kyllä täällä ainakin yksi lukija on linjoilla :) Onnea uuteen kotiin!
  Ja ihana Taikkis <3

  VastaaPoista
 3. Ei me täältä mihinkään kadota :) Opiskeluintoa ja onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista