torstai 18. syyskuuta 2014

Paras aika vuodesta


Kuvia edellisviikonlopulta ja viime viikolta. Olen ollut taas näin muka-kiireinen. No, olihan tässä toki elintarvikehygienian ensimmäinen tentti ja yhdet ristiäiset sekä pari pienempää projektia, mutta mitäpä sitä selittelemään.


Eriparisukat.


Makkaranpaistoretki O:n toiveesta, tällä kertaa ihan Helsingin rajojen sisäpuolella. On muuten hyvää tuo Wilhelmin juustomakkara!


Ledi - pieni sylikoira. Ainakin omasta mielestään.


Nakke odottaa.


Iinu palvoo.


Usva laskeutuu.


Iltapalaksi karppipannaria Espanjasta tuodun vhh-omenahillon kera. Olen vasta nyt löytänyt kuiva-ainekaapistamme aikaansa odotelleet kookosjauhot - tuovat kivasti lisämakeutta  tai -maukkuutta leivonnaisiin!

Viime viikon maanantaina osallistuimme elintarvikehygieniaan pakollisena kuuluvalle sieniretkelle Espoon maastoihin. Ei ollut kyllä kummoinenkaan maasto - tarvoimme pienen metsälammen ympäri ja lähes koko vastaranta oli hiljattain kaadettua umpiryteikköä, joten hyviä ruokasieniä löytyi aika niukasti.


Kookokselta tuoksuva rousku!


Sappitatti jäi edelleen näkemättä.Aamupäivällä meillä oli sieniasiantuntijan pitämä luento ja sitten tosiaan jalkauduimme maastoon etsimään sieniä, minkä jälkeen ne nimettiin ja sieniasiantuntija piti meille niistä vielä briiffauksen. Joku voisi toki kyseenalaistaa, että miten sienestäminen liittyy eläinlääkärin ammattiin. Jos keksitte, niin kertokaa toki minullekin! Sieniretki on järjestetty viimeisellevuosikurssille nyt jo kuulemma parinkymmenen vuoden ajan.  Ehkä se ryteikkörämpiminen oli jonkin sortin ultimate "kuinka paljon haluat eläinlääkäriksi" -testi? Hahah.


Vaan eipä siinä, ihan hauska päivä etenkin sienestämisestä kiinnostuneelle ja ruuat olivat erinomaiset!

Suurta iloa on tuottanut myös tämä kuvio.


Meidän lauma kulkee jälleen yhdenkin ihmisen voimin! Itse uskaltauduin kokeilemaan vasta tänään, mutta O on jo muutaman kerran käynyt kaikkien kolmen kanssa lenkillä. Toki Taikkis edelleen satunnaisesti yrittää nostaa häntää ja tuijotella, mutta Iippu välttelee konflikteja ja katsoo kohteliaasti muualle - niinkuin yllä olevasta kuvastakin huomaa. Kyllä se Iipun sterkkaaminen ja seuraherran mukaantulo on kuulkaa tehnyt meidän laumadynamiikalle hyvää.


Ai niin ja PS, me otettiin se kämppä!

10 kommenttia:

 1. Ai kun kiva kuulla mukavia uutisia koirista ja uudesta asunnosta :) Toi on niin hauskaa, et miten monesti ne isot koirat haluu olla niitä sylihauvoja. Omatkin koirat monesti ponkaisee tuttujen "lemppari" vieraiden syliin täydellä innolla, kun toinen just kerenny istumaan sohvalle :D Just ennen, ku kerkes varottamaan 30 kiloisesta pusuttajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo, eiväthän nuo tajua kokoansa ollenkaan :) Onneksi tuo nyt vielä semisti mahtuu syliin, mutta 30-kiloisen kanssa voikin olla tekemistä :D

   Poista
 2. Veikkaisin, että liittyy jotenkin eläinten sienimyrkytyksiin. Jämistä pitää osata päätellä, mitä sientä parka on popsinut, jotta tiedetään onko oireet tosiaan sienen aiheuttamia, ja jos on, mitä troppia niihin annetaan. Tai sitten vain haluttiin päästää teidät tuulettumaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joku tuollainen jalo ajatus siinä on varmaankin silloin 20 v sitten ollut taustalla, mutta nyttemmin päässyt jo hämärtymään, sillä sieniä ei muuten käsitellä elintarvikehygieniassakaan. Kun eihän niitä paria tuhatta sienilajia tuollaisen perusteella oikeasti opi erottamaan (etenkään tuollaisessa epäotollisessa paikassa) ja yleensähän se tulee tunnistettavaksi sellaisessa osittain sulaneessa muodossa, jos tulee ;) Liputan siis tuulettumisen puolesta, se tuli ihan tarpeeseen :D

   Poista
 3. Onnea uudesta asunnosta! :) Mekin käytiin tällä viikolla asuntonäytössä ja heti löyty just täydellinen kämppä meille. Kissoille on parveke ja takapihakin vaikutti tarpeeksi rauhalliselta että sielläkin voidaan ulkoilla. :) En malta odottaa muuttoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hei ihan mahtavaa, onnea sinnekin! Kiva saada vähän vertaistukea tähän kissojen muuttamisasiaan, kun eivät ole tosiaan muualla vielä asuneet :o

   Poista
 4. Mahtavat kuvat ja maisemat! Hurmaavat yhteiskuvat teistä! <3 Ja onnea asunnosta! Meillekin tulee pian muutto, tosin vastoin tahtoamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, kaikki muuttaa! Tietty vähän kurjaa, jos ei haluaisi lähteä, mutta toivottavasti löytyy kuitenkin kiva kämppä :) Kiitos!

   Poista
 5. Liittyiskö se sienien tunteminen vähän kuitenkin elintarviketurvallisuuteen? Käsittääkseni esim. torimyyjillä voi olla sieniä myynnissä ja kai niiden valvonta kuuluu elintarvikevalvontaa suorittavalle eläinlääkärille. Ja eikös eläimetkin jonkin verran sieniä vedä napaansa, varmaan praktiikassakin saattaa olla hyötyä tietää, jos on jotain myrkyllistä syöny. :o Tämmösiä ajatuksia mulle ainakin heräs, mutta en kyllä tiedä sen paremmin. Ehkä sitä vois kysyä jopa siltä luennoitsijalta, olis kyllä mielenkiintoista kuulla perustelutkin.

  Terveisin yksi uusi varsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, varmasti siinä on jotain tuollaista taustalla, mutta aika irtonaiseksi haaraksi tämä jäi ja mitään sienten tunnistustaitoja tuosta ei kyllä kukaan kerryttänyt, joten enempi sellainen virkistysretki kuitenkin :) Tervetuloa eläinlääkikseen! ;)

   Poista