sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Talvikoti


"Ja meillehän ei väritöntä olohuonetta tule!"

Never say never.

Joulukodin jälkeen ei palattukaan totuttuun pinkkiin, vaan pelkistettiin olohuoneen värimaailma hyvinkin maanläheiseksi, talviseksi. Idea lähti oikeastaan joululomalla löytämästämme taulusta, johon tykästyimme molemmat kovasti. Se löysi sittemmin paikkansa ruokapöydän päädystä ja huusi kavereikseen muita talvisia elementtejä. Omassa päässäni tämä tarkoitti neulekuvioita, kelon väristä puuta, poroja ja pörröisiä taljoja. Muutaman vihreän kuusen luonnonläheisyyttä lisäämään.


Ja tällainen siitä sitten tuli.


Suurin osa sisustustarvikkeista löytyi kotoa, mutta muutaman tyynynpäällisen ja neulotun torkkupeiton hankimme uusina. Niin ja tuo matto... no, O halusi sen. Riskillä. Jännityksellä odotamme, milloin sitä pääsee hinkkaamaan ensimmäistä kertaa puhtaaksi ja miten se onnistuu. Eipä se toisaalta maksanut kuin houkuttelevat 39 euroa Sotkan tarjouksessa, muuten olisin varmasti ylipuhunut herran jättämään sen kauppaan.


Lopputuloksesta tuli mielestäni ihan kotoisa ja talvinen, joskaan en voi välttyä pohdiskelemasta, että pitäisikö tähän kuitenkin tuoda vielä rahtunen jotakin energisoivaa tai piristävää väriä. Mutta mikä se sitten olisi? Hempeä vaaleanpunainen? Metsänvihreä? Jokin ruskean sävy? Vai voisiko talvikoti olla vain tällainen värimaailmaltaan rauhallinen, pehmoinen, lämmin ja rentoutumaan kutsuva?


En osaa päättää. Mitä mieltä te olette?

24 kommenttia:

 1. Hauska idea neulekangas kynttiläkupin ympärillä :) Näyttää oikein kivalta ilman värejä, mut ehkä joku viilee väri vois sopia talviteemaan, jos kaipaa väripilkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saatiin mukit, joissa oli tuollaiset neuleet päällä, niin päädyin käyttämään niitä näin ;) Testattiin viileäksi väriksi sinistä, mutta palattiin ainakin toistaiseksi valkoiseen... :)

   Poista
 2. Mä laittasin jotain viileetä vaaleensinistä joukkoon jos joku väri pitää olla :)

  Aivan ihania juttuja sulla sisustuksessa, tykkään!

  -Ässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kokeiltiinkin teidän ehdotustenne pohjalta tuota sinistä, mutta ehkä sitä ei ollut tarpeeksi, kun näytti vähän orvolta, joten valkoisella mennään edelleen :)

   Poista
 3. Ihana olkkari! Mä en lisäisi mitään :) Mistä tuo taulu on, entä sohva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos :) Kumpi taulu? Sohvan päällä oleva on Stemmasta, samoin kuin sohva. Talvinen yksilö Löytötavaratalosta :D

   Poista
 4. ihana koti teillä!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunista! Miten teillä on noin siistiä, vaikka on eläimiä? :o Meillä kissa pitää nojatuolia raapimapuuna, oikea raapimispuu ei kelvannut. Ja tietysti karvoja on joka paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ei meillä eläimet paikkoja sekota ;) Mitä nyt levittelevät karvojaan ja joskus oksentavat jonnekin :D Utu saatiin opetettua olemaan raapimatta sohvaa, mutta vauva-Jodan kanssa oltiin liian lepsuja, joten se joskus testaa. Uskoo kuitenkin, kun kielletään. Onneksi tuo ei kuitenkaan näy sohvassa mitenkään - ainakaan vielä.

   Poista
 6. Ihanan vaaleen rauhallista ja kaunista:) Mä antaisin olla noin nyt talven, kun sitten taas pääsisäisenaikaan kumminkin on vihreää ja keltaista :) ON teillä kyllä niin nätti koti!
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitän :) Joo, ehkä mä voin tuon syyn varjolla tyytyä nyt tähän rauhallisuuten, kiitos! :))

   Poista
 7. Kaunis juuri tuollaisena.

  VastaaPoista
 8. En ymmärrä miten jollain tuollaisen eläinlauman omistajalla voi olla noin kaunis ja siisti koti :D Meillä ei ikinä onnistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo... pahemmin me kaksi kaksijalkaista sotketaan kuin viisi eläintä yhteensä :D Eihän nuo kuin levittele karvojaan ja lelujaan, jotka voi yrittää siivota kuvista pois ennen niiden räpsäisyä ;)

   Poista
 9. Erittäin ihana, mutta onnea valkoisen maton kanssa! :D T. valkoisen(ruskean..) sohvan omistaja :D

  VastaaPoista
 10. Koska talvea ei kuulunut vuodenvaihteen tienoillakaan, niin oma pääni naksahti jo kevääseen - olin juuri ehtinyt ostaa "kevään" ensimmäiset tulpaanit kun seuraavana päivänä saatiin tänne eteläänkin lumikerros ja pakkaset. Huoh. Itse kaipaan jo väriä ja valoa, mutta ihan hyvä se varmaan olisi osata elää tässä, värittömässä ja kylmässä, pimeässä hetkessä kun ei muutakaan ikkunasta ole tarjolla :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tulppaanit olis kyllä <3 Tosin musta ne sopii kyllä juuri tähän lumiseen talveenkin, kun aina näin alkuvuodesta niitä alkaa näkyä ihmisten kodeissa :) Tsemppiä, kyllä me tämä pimeys taas selätetään! Päivät ovat jo muutaman kukonaskeleen pidempiä kuin jouluna!

   Poista
 11. Itsekin ihan riskillä pidän valkoista nukkamattoa olkkarissa, vaikka kahden koiran kanssa pääsee ajoittain ripulin- ja oksennuksen jynssäyshommiin. Viimeisin kerta tapahtui tässä eräs yö, ja puoliunessa tyydyin nakkaamaan maton parvekkeelle sen kummemmin ajattelematta. Ulkona oli reippaasti yli -20 ja kaikki tuotokset tietenki jäätyi siihen mattoon kiinni. Nyt mietin, jaksanko pestä mattoa ollenkaan vai heivaanko kaatopaikalle. Pikku kylppärissä maton pesu ei oo ihan iiseimmästä päästä :D Miksi, oi MIKSI hädän yllättäessä pitää mennä juuri sille matolle?!

  Ja todella kaunis tuo talvisisustus! Toi talvitaulukin on aivan ihana. Itse pitäisin värimaailman just tuollaisena. Jos väriä haluaa, niin hankkisin jotain hentoa pastellinsävyistä, esim. tyynyjen muodossa. Puuteri ja pastellinsininen- tai vihreä on ainakin kivoja yhdistelmiä. :)

  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhee, voin niin kuvitella lopputuloksen :D Kiitän :) Joku pastellisävy olisi kyllä ihana! Kiitos ideoista :)

   Poista
 12. Kyllä on taas kaunista. :) Miksei vaikka vähän jotain metsänvihreää tai hopeista kimaltavaa? Laitan nyt tähän samaan että kiitos ihanasta adventtikalenterista niistä mahtavista vinkeistä. Kyllä tuli hyvä mieli niistä <3 Kiitos myös kaikista halloween kuvista jne. Oon ihan sanaton miten hienoja juttuja teillä oli ja kaikki se ruoka. Waude ! Ihanaa kun tämä blogi on olemassa. :)

  -Heidi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän taas kivasta kommentista <3 Ihana kuulla, että joku tykkää :)

   Poista