lauantai 5. lokakuuta 2013

DIY kissanlelu


Heippa ja terkkuja kaikille täältä kotipuolesta! Saavuimme tänne eilen ja täytyy kyllä sanoa, että vanhempani olivat tehneet taas parhaansa, jotta kotiintulomme olisi mukava. Heti ovella nenään tulvahti vastapaistetun karppipitsan tuoksu ja tänään saimme kuulla, että se oli vieläpä syntynyt mukamas pilalle mennyttä munakasrullaa korvaamaan. Keittiön lattialle oli levitetty matto vartavasten Jodaa varten, sillä pikkuherramme on jostakin syystä tykästynyt sen päällä kierittelyyn. Lisäksi isäni väänsi kissoille rautalangasta ja vanhasta nahkaisesta avaimenperästä kissoille käden käänteessä uuden hienon lelun, joka saavuttikin heti suuren suosion. Lelu imitoi Zooplussalta tilaamaamme Cat Danceria, joka kuuluu poikiemme lempileluihin.


Teko-ohje:  taivuta jäykkä rautalangan pätkä toisesta päästään kahvaksi ja toisesta päästään kiinni hapsutettuun nahankappaleeseen, höyhennippuun tai muuhun vastaavaan. Ota lelu käteesi ja anna kissojen tanssia!


Lelun hyviin puoliin kuuluu se, että päähän ripustettavaa virikettä on helppo vaihtaa, mikäli edellinen menee nopeasti rikki, rautalankaa kissat eivät saa purtua rikki eivätkä etenkään nielaistua ja että leikittäjä itse selviää melko pienellä pienellä ranneliikkeellä, jolloin kissoja jaksaa viihdyttää pitkäänkin sen suuremmin itseään aktivoimatta :D

Lelu sopii hyvin eilen alkaneen eläinten viikon henkeen. Tänä vuonna teemana on nimittäin kissat ja niiden hyvinvoinnin parantaminen. Ja aktivointihan kuuluu olennaisena osana hyvinvointiin!
Koska kamerani ei pysy kissojemme liikkeiden perässä, päätin demonstroida uuden lelun toimintaa lyhykäisen videon muodossa.


Toivottavasti tämä innoittaa jonkun muunkin askartelupuuhiin - kovaa rahallista tai ajallista panostusta tämä ei nimittäin todellakaan vaadi! Jakakaahan muuten ihmeessä kommenttiboksiin omat ideanne itse tehdyistä kissojen ja koirien itsetehdyistä leluista meidän kaikkien huviksi ja hyödyksemme.

Iloista eläinten viikon ja viikonlopun jatkoa kaikille!

13 kommenttia:

 1. Aivan huippu idea! Tälläinen väännetään heti meillekin ja huomenna nähdään heti reaktiot kun burmapentu viimein kotiutuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Onnea vielä uudesta pennusta :)

   Poista
 2. Hahaha, nuo "ilmaveivit" on mahtavia! :D

  VastaaPoista
 3. Hei,
  muistaakseni sinulla oli joskus ohjepostaus paperinarupallon tekoon. Yritin etsiä sitä sisustus-osiosta, mutta en löytänyt sitä...

  Mukavaa syksyä!
  -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyypi askartelu-otsakkeen alta, eli täältä: http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.fi/2012/01/valoa-pallossa.html :)

   Poista
 4. Kissanpennun tai alle parivuotiaan kissan leikitys on sangen helppoa, mutta sitten kun vuosia tulee enemmän, niin saa kyllä miettiä päänsä puhki, että milläs tänään leikittäisiin...menee aikaa kyllä kun ryömii lattialla niiden kanssa ja samalla minuuttitolkulla kokeilee erilaisia leluja monta kertaa päivässä...no, kyllähän kynänpätkät, yllätysmunan kuoret ja foliopallot ovat monesti hyviksi todettua, mutta niiden lisäksi pitää vähänväliä keksiä muitakin, kun niihinkin kyllästyvät...onneksi ruoalla on helppo leikittää, heitänkin lihanpaloja pitkin seiniä, niin saavat juosta ja hyppiä niitä saalistamaan silmät lautasenkokoisiksi innosta suurentuneina...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, mielikuvitusta kaivataan :D Ja usein tuntuu, että se mielikuvitus löytyy parhaiten kissojen omista päistä ;)

   Poista
 5. Helpoin (ja mieluisin) lelu koirille meillä on vessapaperi- tai vielä mieluiten talouspaperirulla, jonka sisään piilotetaan namia. Tosin meidän keskimmäinen hurtta rakastaa niiden repimistä ja natustelua ihan ilman namiakin :D Lisäksi meillä koirat saa nuolla ja repiä melkein kaikki maito-, kerma-, yms. purkit, ennen kuin ne viedään pahvinkeräykseen tai roskiin. Se on parasta ja ovat niin tottuneet siihen että esim. kermapurkin avausääni saa kaikki kolme kärppänä paikalle. Joskus myös piilottelen niitä niin saavat nenänkäyttöharjoitustakin. Sotkuista, mutta mitäpä sitä en noiden iloksi tekisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkin on harrastettu noita namirullia, mutta siivo on tosiaan melkoinen :D

   Poista
 6. Meidän kissan kestosuosikki on se askartelukaupoista saatava karva-rautalanka. Minkään muun perässä katti ei jaksa ryntäillä yhtä sekopäisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta en ookaan aiemmin kuullut, pitääpä laittaa korvan taakse :)

   Poista