tiistai 7. toukokuuta 2013

One happy birthday


Hyhhyh, viikonloppuna tuli täyteen aika kammottava lukema ikävuosia: 25. Joskus nuorempana sitä kuvitteli, että tämän ikäisenä olisi vähintäänkin naimisissa ja mielellään jo ensimmäinen lapsikin tulossa... vaan eipä liene ihan lähitulevaisuutta moinen! Alkuvuodesta koin asian tiimoilta hiukan ikäkriisiä, mutta nyt olen jo rauhoittunut. Tein tietoisen valinnan hypätessäni uudelleen pitkään koulutusputkeen, eikä kyllä kaduta. Saan olla onnellinen tästä elämäntilanteesta ja kaikista hyvistä asioista siinä.

Itse syntymäpäivääni vietimme aika rauhallisissa merkeissä. Kuka yllättyi? Ei kukaan, hyvä. Nyt saankin jo hyvällä syyllä kutsua itseäni vanhaksi ja tylsäksi!

Lahjaksi sain heti aamutuimaan ihanan hemmotteluyllätyksen: lahjakortin kauan puheissamme vilisseeseen Flamingon kylpylään - ja nimenomaan Spa-puolelle, luontaistuotekaupan hyväntuoksuisen hierontaöljyn (sekä hieronnan - O on innokas availemaan mun kenkkuilevan selän lihasjumeja) ja stevia-suklaata. Olin todella otettu! O jotenkin onnistuu ostamaan mulle aina toinen toistaan mieluisampia lahjoja. Sellaisia, joita on oikeasti mietitty tai sellaisia, joista olen jossakin sivulauseessa joskus maininnut haaveilevani.


Illalla grillailimme komean setin  lihaa ja kanaa sekä kasviksia ruuaksi. Jälkkäriksi - tai oikeastaan syntymäpäiväkakukseni pyöräytin jännän makuelämyksen: chili-suklaajuustokakun.


Muuten viime päivien ohjelmaan on kuulunut aurinkoisesta säästä nauttimista, parvekkeen uudelleen sisustamista ja hiukan kouluhommiakin.


Tänään kävimme melko poikkeuksellisesti keskustassa shoppailemassa. Kiersimme tosin lähinnä vain Tigerin ja H&M Homen yrittäen löytää parvekkeelle muuhun sisustukseen sopivia tekstiilejä. Ollaan valittu joku maailman vaikein värisävy sinne, kun ei noistakaan tahtonut mitään löytyä.


 Iloinen mieli korjaa hukkareissunkin?Innostuttiin jotenkin tosta keskustassa pyörimisestä niin, että päätettiin käydä vielä samalla reissulla oikein ulkona syömässä. Tutustuttiin aika monen ravintolan menuun (ja aukioloaikoihin, hehe) ennen kuin päädyttiin nepalilaiseen "Mount Everestiin".Emme olleet kumpikaan koskaan aikaisemmin maistaneet nepalilaista, mutta kyllä kannatti! Ruoka oli todella hyvää, palvelu ystävällistä, hinnat kohdillaan ja annoskoko vähintäänkin riittävä. Itse otin lohta kastikkeessa x, O melkolailla samanlaisen setin, mutta kanalla ja lisäksi hänen kastikkeessaan oli juustoa ja cashew-pähkinöitä. Se oli vielä herkullisempaa kuin omani! Riisin vaihtaminen vihanneksiin onnistui ongelmitta, joskin olihan tuo keitetty kukkis-parsa-porkkana -sekoitus aika ennalta-arvattava. Mutta en valita! Kastikkeissa oli makua sitten rehujenkin edestä. Voin lämpimästi suositella kyseistä paikkaa, sijaitsee siis käytännössä ihan Steissillä. Itse tulemme varmasti poikkeamaan siellä vielä toistekin! Puhuimme muutenkin, että pitäisi nyt oikeasti alkaa ottaa iloa irti tästä asuinpaikastamme ja sen tarjonnasta. Opiskelijabudjetti asettaa toki rajoitteensa, mutta monta hienoa paikkaa olisi vielä koettavana.

Ylihuomenna ajattelimme kuitenkin suunnata kokemaan yhden ehkä vähemmän hienon, mutta ah niin rakkaan paikan tarjoamia elämyksiä. Kotipuoleen siis! Meidän molempien. Helatorstai tarjoaa mukavan pidennetyn viikonlopun ja lienee hyvä muistutella eläinlaumaa tällaisenkin paikan olemassaolosta - etenkin kun Kroatian matka lähestyy. Jotenkin nämä keväät tuppaavat joka vuosi olemaan yhtä kiireisiä, niin että kotipuoleen matkustamiseen on vaikea löytää yhtä ohjelmatonta viikonloppua, saati sitten pidempää väliä. Tätä onkin siis odotettu! Olen innoissani.

Ennen sitä pitäisi kuitenkin jaksaa vielä pari päivää koulutyön parissa. Huomenna alkaa tämän kevään viimeinen kurssi: tuotantoeläinten terveydenhuolto - mitä ikinä se sitten pitääkään sisällään.

Aurinkoista viikon jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Onnea! :) Todella ihanat lahjat sinulla :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut! Nepalilainen ruoka on ihanaa ja Mt. Everest on ehkä paras nepskuravintola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Joo ja vaikutti suositulta! :)

   Poista
 3. Onnistuiko se chili-suklaakakku toiveitten mukaisesti? Pistähän reseptiä tänne jos oli jakamisen arvoinen elämys :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laitetaan :) Jännittävä makuelämys!

   Poista
 4. TUMMAA stevia-suklaata? Huh! Mount Everest on ehdottomasti MAAILMAN paras nepalilainen :) Tulee käytyä ahkerimmin kerran viikossa, myös Kampin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mahdollisimman karppia vissii... en oo kyllä vielä maistanut :) Ai Kampissa on myös! Hyvä tietää!

   Poista