sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Taika-koiran syntymäpäivää eilen vietettiin...

... vierahiksi ystävät ja tutut kutsuttiin...

Mä aloin jo joskus tammikuussa höpöttää, että haluaisin järkätä Taikkiksen 1-vuotissynttäreiden (erittäin merkittävä ja tärkeä tapahtuma!) kunniaksi pienet pippalot ja käskin lähimpiä kavereita varaamaan tämän viikonlopun vapaaksi. Sain kuitenkin purettua suurimman kakun leipomisinnostukseni jo tuossa pari viikkoa sitten ja seuraavan farmiksen välitentin hönkiessä niskaan aloin jo empiä koko kekkereiden järjestämistä. Pienen sosiaalisen paineen alla päätin kuitenkin viime hetkillä kutsua jengin koolle ja kuten arvata saattaa, suurin osa oli jo kehitellyt viikonlopulle muita menoja. Onneksi kaikki lähimmät ystävät olivat kuitenkin tienneet pitää päivän varattuna, joten perjantai- ja lauantaipäivä sujuivat pitkälti siivoilun ja leipomisen merkeissä. Onneksi O oli mun apuna kummassakin puuhassa, joten ehdin aloittaa myös tenttiprojektin.

Tältä näytti kyhäilemämme synttärikakku:


Täytteenä oli lopulta pitkän pähkäilyn jälkeen vadelmarahkaa ja vadelmasuklaata. En oikein piittaa tuosta suklaamausta, joten jatkossa ehkä vaihtaisin sen johonkin muuhun... Lisäksi me tehtiin (lue: O teki - mun ohjeistuksilla toki) aika tavis, joskin toki karppi kinkku-ananaspiirakka, josta en tullut ottaneeksi kuvaa.


 Lisäksi tarjolla oli erinäistä enemmän tai vähemmän karppia mättöä:
Vihdoinkin sain nuo mun sipsi-, poppari- ja pähkinäkulhot kaikki kerralla käyttöön, jee!
Ja niinhän siinä sitten kävi, että illan mittaan paikalle eksyi ihan kivan kokoinen porukka. Siinä aina huomaa, miten rajalliset nämä 40 neliötä tai pelkän olohuoneen tapauksessa 11 neliötä ovatkaan.

Vaan kyllä sitä taas jotenkin saatiin kaikki 9 ihmistä ja neljä koiraa samaan huoneeseen mahtumaan. Iloinen mieli korvaa puuttuvan tilan?Syntymäpäiväsankaria ja hänen koiravieraitaan ei tietenkään myöskään unohdettu.  Taika sai lahjaksi mm. herkkuja ja ylläolevassa kuvassa näkyvän tiikerilelun, josta arvatenkin tuli heti suuri suosikki. Itse asiassa jopa niinkin suuri, että tikru jopa nukkui yönsä meidän muiden kanssa samassa sängyssä ;)

Älypelistä osataan irrottaa kaikki irtoavat osat jo ennen kuin kukaan on kerinnyt laittamaan edes namia sisään. Siis Taikkis osaa, Iippu seuraa vierestä ja napsii Taikan pudottelemat namit lattialta :)

Koirille oli varattu myös oma herkkupöytä: ... synttärikakkua unohtamatta! Pyydän kiinnittämään huomiota erityisesti kakun huipulla komeilevaan kynttilään.

Ja kyllä maittoi!
Iltaa jatkoimme Tavastia-klubin lauantaidiskossa, joka taisi kuitenkin useimpien vieraiden makuun olla hiukan turhan alternative, jos niin voi sanoa. Parin nakkikiskakäynnin jälkeen pääsimme kuitenkin kotiin siivoamaan koiravieraiden sotkuja. Tai ehkä vain päivänsankarin. Taikkis on nyt parin päivän ajan pissaillut (myös sisälle) ja haistellut ulkona huomattavasti enemmän, minkä toivon enteilevän ensimmäisiä juoksuja. Saisivat kyllä jo tulla, ollaanhan tässä sentään jo isoja tyttöjä!

Tämä päivä ollaankin sitten otettu ihan rauhallisesti kaiken menon ja melskeen jälkeen. Syöty erityisen terveellinen aamupala vuoteessa ja loikoiltu.


Leppoisaa laskiaissunnuntain jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mikä kakku! Ja ihmisilläkin jos jonkinlaista herkkua - nälkä tulee kun näitä kuvia katselee! :)

    VastaaPoista
  2. Marika T: Kiitti, päivänsankari oli vahvasti samaa mieltä jo kakun tekovaiheessa ;)

    VastaaPoista