tiistai 8. helmikuuta 2011

Karppiversio runebergintortuista



Tämä resepti on suora muokkaus tavallisesta runebergintorttutaikinasta, jonka ohje löytyi vanhasta kotitalouden kirjastani. Muistan tehneeni reseptillä sokeriversioita joskus vuosia sitten ja täytyy kyllä sanoa, että ei näiden karppiversioiden tarvinnut yhtään hävetä niihin verrattuna ;)

Tämä olisi itse asiassa hyvä taikina muihinkin muffinsseihin. Täytyy vaan muistaa ostaa tuota Pirkan mantelijauhetta, hienojakoisemmalla (Meiran?) ei toiminut yhtään niin hyvin. Ehdin jo kokeilla ;)

Runebergintortut
6 pientä torttua

100g voita
0,5-1 dl Sukrinia tai vastaava määrä muuta makeutusta (itse käytin makeutusnestettä)
1 muna
reilu 2 dl mantelijauhetta (mieluiten Pirkan: on sopivan karkeaa ja maukasta näihin)
2tl ksantaania tai psylliumia
1 tl leivinjauhetta
(karvasmanteliesanssia, jos sattuu tykkäämään)




Päälle:
0,5 dl pakastevadelmia
psylliumia tai ksantaania
hiukan makeutusta

Kuorrute:
1/2 kananmunan valkuainen ja SukrinTomua (tai kermavaahtoa)


Pehmeä (ei sula!) voi ja Sukrin vatkataan keskenään vaahdoksi. Lisätään muna ja vatkataan edelleen vaahdoksi. Sekoitetaan joukkoon kuivat aineet.

Lusikoidaan paperivuokiin tai muffinssipellille (jos maltetaan olla syömättä sellaisenaan, en turhaan muistellut että ruunaritaikina on herkuinta! :D). Paistetaan 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Sulatetaan vadelmat ja valutetaan enin neste pois. Valmistetaan hilloke soseuttamalla vadelmat lusikan avulla, lisätään hiukan makeutusta taittamaan kirpeys pois ja psylliumia tai ksantaania sitomaan vadelmat hyytelöksi.

"Sokerivesikuorrutteen" voi valmistaa munanvalkuaisesta ja TomuSukrinista.  Itselläni ei ollut käytettävissä jälkimmäistä, joten huijasin hiukan ja käytin kermavaahtoa ;) Valkoista kuin valkoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti