tiistai 21. joulukuuta 2010

Juustotorttuja karpisti

Mulla on viime aikoina ollut kauhea hinku askarrella erinäisiä juustotorttuja. Nyt himottelen minttusuklaaversiota, saas nähdä ehdinkö saada aikaiseksi :)

Tässä kuitenkin näitä aiempia:

Salmiakkijuustotorttu


Pohja:
* 70g voita
* 1,5 ps (muistaakseni) mantelijauhetta
* vaniljaesanssia
* sitruunamehua

Täyte:
* 200-250g maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin soijaversiota)
* 2,5-3 dl vispikermaa
* 4 liivatelehteä
* 2 rkl kiehuvaa vettä
* makeutusta oman maun mukaan
* sitruunamehua
* 1 ps Nellie Dellies -salmiakkikarkkeja (hh 8/100g)

Ensimmäiseksi laitetaan osa karkeista liukenemaan kiehuvaan vesitilkkaan (n. 1 dl) ja osa pilkotaan saksilla murusiksi.

Muuten valmistus perinteisen juustotortun tapaan, eli sulatetun voin joukkoon sekoitetaan mantelijauhe ja mausteet, kaadetaan muruseos irtopohjavuuan pohjalle ja painellaan tiiviiksi pohjaksi. Jätetään jääkaappiin jähmettymään.

Liivatelehdet laitetaan kylmään veteen pehmiämään. Kerma vatkataan vaahdoksi ja yhdistetään tuorejuustoon. Lisätään sitruunamehua sekä salmiakkikarkkimuruset ja -liemi. Puristellaan pehmenneet liivatelehdet kuiviksi ja sulatetaan kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Kaadetaan ohuena nauhana muun täytteen joukkoon ja sekoitetaan hyvin. Kaadetaan täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja jätetään jääkaappiin jähmettymään useaksi tunniksi, mielellään vaikka yön yli.


Mausteinen glögitorttu



Glögitorttu syntyi pääosin tällä ohjeella: http://pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=2883&rname=mausteinen_gl%25C3%2596gitorttu

Vaihdoin vai piparipohjan mantelijauhe-voi-piparkakkumauste -seokseen, kevyttuotteet täysrasvaisiin, sokerin hiilarittomaan makeutukseen ja glögin light-glögiin. Sen olisi kuitenkin ehdottomasti pitänyt olla laimentamatonta tiivistettä - sen verran laimean makuinen kiille tuohon tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti