maanantai 29. maaliskuuta 2010

If only I had some more money...

... panostaisin opiskeluun hankkimalla:


1) Veterinary Anatomy of Domestic Mammals (König, Liebich)

Tämä kirja on yksi uusimmista ja parhaimmista näkemistäni anatomian kirjoista, sillä se sisältää paljon hyviä värikuvia, valokuvia, muovivalosmallikuvia (esim. nivelpussit), eri eläinlajien vertailukuvia... toisin kuin oma mustavalkoinen Dycemme, josta ensi vuoden opiskelijoille taitaa olla tulossa värillinen painos. Sitä lienee mukavampi lukea. Dycen teksti on hyvin yksityiskohtaista ja moni kurssikavereistani itseni mukaan lukien onkin nukahtanut mukavasti sen ääreen :D Königin teksti puolestaan on selkeämpää, mutta vähemmän yksityiskohtia sisältävää. Sääli vain, että kuvissa kuulemma esiintyy jonkin verran vielä virheitä, koska kirja on uusi, ja hintaahan on tosiaan se reilu parisataa. Ei näillä tuilla.

  

2) Color Atlas of Veterinary Anatomy, the Dog And Cat (Goody, Stickland ym.)

Tämä on myös kiva anatomian kirja etenkin leikkelyiden kannalta: kirjassa on preparaattikuvia kissoista ja koirista ns. kerros kerrokselta syvemmälle mentäessä ja alapuolella valokuvasta piirretty värikuva, johon eri rakenteet on nimetty. Perusanatomian kertaamisen kannalta ja atlaksena mukava kirja :)


3) Joku eksoihin liittyvä kirja...

Näitä olen  tutkaillut varsin tarkasti jo eläinlääkäripäivillä sekä kirjastossa... sattuneista syistä kun nuo eksot (=eläinlääketieteessä kaikki kissaa pienemmät ja erikoisemmat eli linnut, matelijat, jyrsijät, erikoisemmat nisäkkäät...) sattuvat olemaan aika lailla sydäntä lähellä :) Perusopinnoissa niitä vain ei käsitellä juurikaan.


4) Saunders Veterinary Anatomy Flash Cards -kuvakortit

 Eli anatomian kuvakortit: toisella puolella kuva anatomisesta rakenteesta, toisella puolella rakenteen nimi. Näiden avulla voi siis mukavalla tavalla opetella ja kerrata anatomiaa, tahtoo! Sääli vain, etten ole mistään löytänyt tarkempaa kuvausta tai kuvia esimerkkikorteista. Ymmärtääkseni nämä ovat nyt kuitenkin eläinpuolella varsin uusi juttu, humaanipuolella tällaisia kortteja lienee ollut jo kauemmin. Onko kenelläkään elukkalaisella näistä kokemusta?

5) Turvasaappaat
Tällaiset pitäisi metsästää varsakurssia varten joka tapauksessa. Taidan kuitenkin tyytyä vähän halvempiin kuin tällaisiin 75 euron :D Mikähän lienee kotipaikkakunnan tarjonta, jos vaikka pääsiäislomalla koittaisi nämä hankkia - ensimmäinen päivystys kun on sitten jo heti loman jälkeen.

6) Anatomiset palapelit
Nämä olen maininnut täällä ennenkin, mutta... tahtoooo :)

5 kommenttia:

 1. Siitä Königin uudesta painoksestahan on korjattu virheitä vissiinkin ihan kiitettävästi. Aattelin kesätyörahoista ite sijoittaa siihen, mutta saa nähdä miten onnistuu. Ja nuo kortit pitää kyllä saada kans. Nekin saa Bookystä eikä olleet niin kalliit, että harmittais, jos onkin ihan huonot. :)

  Ja turvakengät yritän mankua pääsiäisloman aikana perheeltä. En vaan tiedä kuinka usein "muistatko kuinka onnellinen olit, kun pääsin kouluun" -virke toimii näissä asioissa. :D

  Ps. Hyvä blogi, oon tähän asti lukenu vaan kommentoimatta mitään.

  VastaaPoista
 2. Kurnu: Apua, mua aina nolottaa kun joku tuttu löytää tän :D Tai kai tätä itseään ilmiantamatta lukeekin moni... ei vaan tuu ajatelleeks.

  Joo noi kortit on kyllä hintansa puolesta ihan hankittavissa oleva juttu, tosin näin ilman duunia toikin raha on mulle iso, eläisin sillä viikon :( Jos nyt saisi kesätöitä, niin ehkä se iso K:kin mahtuisi jotenkin budjettiin...

  Ja ilmeisesti turvasaappaat saan nyt sitten sponssattuna lahjana, eli yksi murhe vähemmän :D

  VastaaPoista
 3. Hei! Tuli vain mieleen noista turvasaappaista että, nuo jotka sinulla oli kuvassa näyttivät kyllä metsurin kengiltä ja voin sanoa että ne on aika painavat! Joten suosittelen omasta kokemuksestani Dunlopin kumisaappaita joissa on turvakärki. Ovat erittäin hyvät, ainakin näin maatalouslomiitajan työtä tehneen näkökulmasta. Itsekkin aijon tänä keväänä koittaa eläinlääkikseen, luvut ovat kovasti käynnissä ja laskemista tuntuu piisaavan :) Tsemiä opiskeluillesi!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Hyvin todennäköistä, en tiedä turvasaappaista yhtään mitään, nuo olivat vain ekat, mitä vastaan tuli ja hienoimman väriset :D Kiitos paljon vinkistä, laitetaan korvan taakse. Täytyy kuitenkin katsoa, mitä löytyy ja varmaan raha taas ratkaisee tämän pelin aika pitkälti :)

  Tsemppiä sinnekin lukuihin, lomittajan kokemus antaa jo opiskeluihinkin aivan erilaista näkökulmaa ja tietämystä kotieläimistä :)

  VastaaPoista
 5. heippa täällä yksi tämän syksyn varsa :) löysin blogisi tänään ja olenkin kahlannut sitä jo muutaman tunnin -> varmasti tulen seuraamaan jatkossa :D
  Itse asiassa minulla on omakin blogi aloitettuna opiskeluihin liittyen, mutta en tiedä onko se kovinkaan julkaisukelpoinen. kirjoittajan lahjat vähän niin ja näin. :) samoiten ruokavalioni on aikalailla karppimaista, "hyväkarppausta" vain, joten noita reseptejä on mukava lueskella ja kenties soveltaakin myöhemmin :)

  VastaaPoista