tiistai 10. lokakuuta 2017

Kaikkien kaveri


Long time no see. Silti (tai ehkä juuri siksi) mieltäni ovat kovasti lämmittäneet satunnaiset kommenttinne, kiitos niistä Osittain niiden takia kirjoitan tätäkin nyt. Ihan vain sellaisena noottina, että kyllä täällä vielä hengissä ollaan.

Osasyy radiohiljaisuuteen on se, että toteutimme huhtikuun alussa suuren unelmani, jonka en edes kuvitellut voivan toteutua vielä pitkään aikaan.

Ensinnäkin hankimme uuden auton jouluna meidät pettäneen entisen auton tilalle.

Toiseksi hankimme sen perään vaunun.


Sellaisen, jolla pääsee erilaisiin paikkoihin viikonlopuksi, tarvitsematta jättää ketään laumasta kotiin.


 Reissuille, joita saa kuumeisesti odottaa koko työviikon ajan.


 Reissuille, joilla on kuin lomamatkalla, mutta samalla kotona.


Vaunussa vietettyjä viikonloppuja on tähän mennessä kertynyt 17, mikä tarkoittaa ainakin reilua 30 hyvin nukuttua yötä. Vaunussa kun nukkuu aina hyvin - tämän saimme oppia jo ensimmäisenä vaunuviikonloppunamme vanhemman polven karavaanarilta.


Eikä ole ollut vastaan väittämistä.

17 vaunussa vietettyä viikonloppua ja 7 kotona tai töissä vietettyä viikonloppua viimeisestä 24:stä. Käytännössä siis vaunussa kaikki mahdolliset, yhtä huiliviikonloppua lukuunottamatta. Se tekee 70 % yhteensä.

Viime perjantaina pimeän jo laskeuduttua, vaunuamme sen säilytyspaikalta mukaan hakiessamme kesän aikana tutuksi käynyt, omaa vaunuaan rassaillut kaveri kommentoi: "Jaa taasko reissuun lähdössä? Ootte te kyllä innokkaita".


Eikä ollut vastaan väittämistä.

 

16 kommenttia:

 1. Moi! Olen seuraillut blogiasi jo jonkun aikaa ja rakastan ehkä eniten sitä, kun olet koonnut noille sivuille postauksia liittyen juurikin esim. Pääsykokeiin. Itse haaveilen myös eläinlääkärin urasta. Nyt 1,5v lukiota käyneenä olen alkanut miettiä, että olisikohan mahdollista vaihtaa vielä kaksoistutkintoon.. Tai onhan se, mutta heikentääkö se mahdollisuuksiani päästä sisään? Haluaisin opiskella eläintenhoitajaksi ja käydä lukiossa vain ne aineet, mitkä aion kirjoittaa. En tykkää yhtään lukiossa siitä, kun koko ajan täytyy stressata myös niistä kursseista, mitkä eivät lainkaan kiinnosta ja tuntuvat turhilta esim historia. Samalla valmistuisin myös kuitenkin ammattiin, kun en usko että kuitenkaan ensimmäisellä haulla pääsisin sisään. Haluaisin kuulla nyt ihan siellä eläinlääkiksessä opiskelevan mielipiteen siihen, että jatkanko nyt vain suosiolla lukion loppuun, vaikka se tuntuukin ärsyttävältä vai uskallanko vaihtaa kaksoistutkintoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip! En ole ehkä enää oikea henkilö vastaamaan pääsykokeisiin liittyviin asioihin, kun valmistumisestani on jo hetki, enkä ole välttämättä enää ihan kartalla uusimmista vaatimuksista :) Mietit siis eläintenhoitajan tutkinnon suorittamista samalla? Onko kyseessä klinikkaeläinhoitajan koulutus vai yleisempi, myös kotieläinten hoitoon valmistava koulutus?

   Sanoisin, että jos pyrkimyksenäsi on päästä eläinlääkikseen muutaman vuoden sisällä, ei eläintenhoitajan tutkinnosta ole ehkä hyötyä (paitsi Tarttoon taitavat arvostaa tällaisia asioita?), etenkään jos kyseessä ei ole klinikkaeläintenhoitajan tutkinto.

   Ehkä tekisin niin, että kävisin lukion nyt rauhassa loppuun ja panostaisin siihen, kävisin pääsykokeissa ja mikäli tuntuu, etteivät ovet aukea, opiskelisin sitten eläintenhoitajaksi. Toki se aika on sitten pois pääsykokeisiin käytettävästä ajasta. Toisaalta raskasta se lukeminen on eläintenhoitajan työpäivän jälkeenkin. Ehkä jopa raskaampaa?

   Tsemppiä sinne lukioon joka tapauksessa. Kyllä niihin turhilta tuntuviin aineisiinkin kannattaa vain yrittää suhtautua positiivisesti, yleissivistys-mielessä, jossei muussa. Niin minäkin tein fysiikan ja kemian suhteen ja kas vain - pian niitä tarvittiinkin ;)

   Poista
 2. Jee, kiva kuulla tästäkin blogista pitkästä aikaa! :) Mikäs tuo pikkumusta kaveri ekassa kuvassa muuten on? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Se on meidän Luru eli Ledi, osaa tekeytyä hyvin pieneksi mustaksi niin halutessaan :D

   Poista
 3. Mukavaa kun kirjoitit kuulumisia - ihanaa että olette löytäneet mieluisan koko lauman harrastuksen. Kivoja reissuja teille! 😊

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kuulla teidänkin kuulumisia pitkästä aikaa! Asuntovaunu ois kyllä aivan huikea, helpottaisi reissuun lähtemistä (varsinkin tällaisella laumalla) tosi paljon. Ja onhan siinä myös se oma tunnelmansa! Ehkä mekin vielä joskus moinen hankitaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Minkäslainen lauma teillä olisi liikuteltavaksi? Kyllä jokuset ilmeisesti reissaa tyyliin 7 pikkukoiran tai 5 kissankin kanssa eli kaikki om mahdollista :D Suosittelen lämpimästi :)

   Poista
  2. Meillä on siis viisi shelttiä ja suomenlapinkoira, rottalaumaa en ehkä laske tähän potentiaaliseen vaunukokoonpanoon mukaan. :D Monet shelttikasvattajat kyllä reissailee useankin koiran kanssa (ainakin somen mukaan), joten ehkä se näidenkin kanssa onnistuisi.

   Poista
  3. Haha! Voin kuvitella, miten rottalauma katoaisi vaunun rakenteisiin alta aika yksikön ;) Kissojenkin kanssa jännitti. Mutta hieno lauma teillä koossa! Varmasti onnistuisi, sheltit ovat vaunussa erittäin helppoja... tosin missä eivät? ;)

   Poista
 5. Parasta lukea taas teidän kuulumisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja huomata, että onhan täällä vielä jengiä kuulolla! :D

   Poista
 6. Kiva kuulla teistä pitkästä aikaa! :) Ja oi minkä unelman olette hankkineet! Etenkin paljon matkustamisesta pitäville tuo on ihan must, saa koko perheen mukaan kuten sanoitkin. ♥ Me kun ollaan innostuttu kissanäyttelyistä, niin olisi tuollainen aika poikaa siihenkin hommaan. Voisi matkustaa näyttelyiden perässä pidemmällekin matalilla kustannuksilla (toki vakuutukset yms, mutta niitä ei lasketa :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip Piivi! Kävinkin tuossa toissapäivänä lueskelemassa teidän kuulumisia ja huomasin, että menestystäkin on tullut - lämpimät onnittelut siitä! :) Kyllä näitä juu näyttelyreissuillakin hyödynnetään - etenkin koira-, mutta pienemmissä määrin myös kissapuolella eli taipuu hyvin siihenkin :)

   Poista
 7. Jee kiva lueskella taas teidän juttuja! Asuntovaunu vaikuttaa kyllä kätevältä eläinlauman kanssa - eipä ole tullut itselle mieleen. Blogistasi saa kyllä hyviä ideoita. :) Ja jos en täysin väärin kuvittele, niin olette käyneet Heinäsaaren leirintäalueella. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Heinäsaari oli aika ihana! :) Tai ainakin se paikka, joka saatiin. Kiva kuulla, että nämäkin höpötykset kelpaavat :)

   Poista