keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Jes!

Valoa tunnelin päässä! Eläinlääkäriliitto esittää opetus- ja kulttuuriministeriölle eläinlääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden aloituspaikkojen vähentämistä 55:een.

Lisää aiheesta liiton sivuilla.

Toivottavasti esitys menee läpi, peukut pystyyn!

Ja niille, joille aihe ei ole tuttu, aiempi kirjoitukseni löytyy täältä.

13 kommenttia:

 1. Vaikuttaneekohan jo tämän vuoden hakijoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että ei ehdi vaikuttaa. Jos siis edes menee läpi. Tämän vuoden hakijoiden tulevien työnäkymien kannalta olisi kyllä hyvä, jos vaikuttaisi :P

   Poista
 2. Oisko sulla heittää jotain tilastoa tai lukuja eläinlääkäreiden työttömyydestä? Onko teidän vuosikurssilaisilla ollut ongelmia työllistymisen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo valitettavasti, mutta oletan, että tuon liiton kirjoituksen perusteella tämän vuoden luvuissa saattaa näkyä jokin notkahdus. Kannattaa lukaista tuon mun aiemman kirjoituksen kommenttilootaan linkatut linkit ja sinne kirjoittaneiden työttömien eläinlääkärien kokemukset. Meidän vuosikurssimme sai ymmärtääkseni kohtuullisen helposti kesätöitä viime ja ilmeisesti myös täksi kesäksi, mutta olen saanut sen kuvan, että nykyisillä vitosilla olisi ollut jo hieman haastavampaa. Moniko meistä sitten löytää valmistumisen jälkeen pidempiaikaisia töitä, onkin sitten asia erikseen...

   Poista
 3. Älyttömän hyvä, kannatan!

  VastaaPoista
 4. Miksi jonkun ammattiryhmän edustajille tulisi työpaikkojen tippua ilmaiseksi? Eikö ole parempi, että on kilpailua, jolloin oikeasti hyvät ja pätevät saavat ne työpaikat? Ainakin asiakkaan näkökulmasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkään ammattiryhmän ylikouluttamisessa ei ole järkeä. Etenkään tällaisten ammattien, joissa jokaisen koulutus maksaa yhteiskunnalle aika sievoisen summan. Vaikka sisäänottomääriä nyt pudotettaisiin, joutuu paikoista varmasti tulevaisuudessa kilpailemaan. Tällä menolla oltaisiin menossa siihen suuntaan, että kun hakijoita on kymmeniä, niin paikan saa se, joka suostuu halvimmalla tekemään (todennäköisesti se ulkomailta töiden perässä muuttanut työtön) - ei se, joka arvostaa laadukasta koulutustaan, osaamistaan ja toivoo siitä myös rahallista korvausta. Ja se, jos mikä, näkyy uskoakseni myös asiakkaille :)

   Poista
 5. Kandeilla taitaa olla vaikeuksia saada töitä kesäksi, sillä meille (olen kunnaneläinlääkäri) on tullut yhteydenottoja kesätöistä jo viime syksyn aikana ja nyt tammikuussakin muutama. Paikan kyselijöitä on ollut muistaakseni 6-7 ja aikaisempina vuosina olemme jännittäneet mahdetaanko sijaista saada. Itse pääsin kandina töihin 2006 ja silloin kandit suorastaan revittiin töihin ja monia eläinlääkäreitä jäi ilman sijaista. Minäkin toivon, että sisäänottomäärää lasketaan, muuten menee tämäkin ala matalapalkka-alaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Kyllä nämä kentältä kuuluvat kokemukset kertovat paljon. Tilanne on muuttunut nopeasti, joten ratkaisujakin tarvittaisiin nopeasti. Peukut pystyssä :)

   Poista
 6. Millaisia palkkoja nykyisellään eläinlääkärit vetävät? Ihmislääkäripuolella vingutaan jatkuvasti siitä, että opiskelijoita otetaan liikaa. Samaan aikaan rajaseutujen tk-lääkäritkin vetää viisinumeroista palkkaa, kyllä todellakin on kilpailu paikallaan molemmissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei pieneläinpuolella ainakaan kyllä rikastumaan pääse, että siitä on turha olla huolissaan :)

   Poista
 7. Voi että. Tein jo kertaalleen päätöksen, että haen kaikesta huolimatta elukalle. Satuin sitten eilen lukemaan sellin lausunnon Univetin ja Animagin yrityskauppaan liittyen (http://www.sell.fi/user_files/files/lausunnot/Lausunto_EQT-Animagi_SELL_1.pdf) ja kyseinen lausunto on epämotivoiva (jatkokoulutus, kilpaileviin yrityksiin vaikuttaminen, valmistuneiden palkkaus, nollasopimukset).

  Ei nyt kannata murehtia asioita, jotka omalla kohdalla olisivat ajankohtaisia vasta useamman vuoden päästä. Mutta olisihan hyvä olla edes pieni kultainen pilvenreunus hakukohteeseen/työllistymiseseen liittyen, jotta jaksaa tällä hetkellä kunnolla keskittyä pääsykokeeseen. Realismi lamauttaa.

  VastaaPoista