keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Näin sydämeeni joulun teen

Halloweenin jäätyä taakse alkaa munkin pikkuhiljaa koittaa aika siirtää katseeni jouluun. Oikeasti mun keittiö ja terassi on edelleen ihan musta-oranssi-sävyisiä, mutta ei puhuta nyt siitä :D Yritän kuitenkin pidätellä itseäni levittelemästä joulukoristeita ja laulamasta joululauluja ainakaan kovin montaa päivässä tuonne joulukuun alkuun asti, mutta glögiin tulee ehkä sorruttua jo lähipäivinä, eikä karppijoulutorttureseptin kehittelyäkään kannattane ihan viime tinkaan jättää. Tonttulakin saa puolestaan vetää ensimmäistä kertaa päähän jo ensi viikonloppuna, jolloin olisi tarkoitus osallistua vanhan lapsuudenystäväni järjestämiin tyttöjen pikkujouluihin kotipuolessa.

Mun joulukuuhun ovat perinteisesti no, niin perinteisesti kuin kahden vuoden perusteella voi väittää kuuluneet luonnontieteilijöiden jouluristeily ja eläinlääkäripäivät. Tänä vuonna päätin kuitenkin jättää rohkeasti molemmat välistä - risteilyn oikeastaan kavereiden hannaamisen ja eläinlääkäripäivät tylsien työjärjestelyiden (paikat arvottiin) vuoksi. Toisaalta ehkä tuo parivaljakko tuli parissa vuodessa kaluttua sen verran tarkkaan läpi, että uudet tuulet piristävät tätä vuoden pimeintä aikaa paremmin kuin kumpikaan noista.

Niinpä päätinkin toteuttaa yhden piiiiiiitkäaikaisen haaveni ja matkustaa 27.11-30.11 Saksaan Frankfurtiin tekemään joulua sydämeeni kaupungin perinteisillä joulumarkkinoilla.
Olen kuullut, että joidenkin mielestä joulutorit ovat menneet turhan kaupallisiksi, mutta itseni tuntien en suostu uskomaan, etteivätkö torin valomeri, suuri kuusi, Glühwein ja raikas talvi-ilta pystyisi tekemään edes pienoista vaikutusta.

Minä, jonka sydän sykähtelee jo terassin kaiteen ympärille kieputetuista ulkovaloista ja pienestä lasimaljaan sullotusta led-valosarjasta. Mun lemppareimmista valo-oksista puhumattakaan.

Ja se glögi, ah.

Ja lasiset kuusenpallot - voi anna siellä olla edes yksi koju sellaisia, jotta saisin kokoelmaani täydennystä!


 

Oman lisänsä matkaan tuo myös se, että tämä on nyt mun ja O:n ensimmäinen yhteinen matka. Oikeastaan koko juttu oli alunperin O:n idea - hän kun ei ole koskaan matkustanut naapurimaitamme kauemmas tai ollut edes lentokoneessa. Siitä huolimatta herra on hoitanut nyt kaikki varaukset, joten itse olen kerrankin päässyt häpeällisen helpolla.

Niin ihanaa vaihtelua!Nyt mua sitten tietysti kiinnostaisi, onko kukaan lukijoista käynyt vastaavilla markkinoilla Frankfurtissa tai jossakin muussa Euroopan maassa? Tykkäsittekö? Entä löytyykö Frankfurtista jotain must-see-kohteita?

3 kommenttia:

 1. Me käytiin puolison kanssa vuosi sitten Berliinin joulumarkkinoilla. Olivathan ne aika kaupallisia, mutta ei se mitään - kauniita tavaroita koju- ja mökkikaupalla. Joka nurkalla myytiin kaikenlaista överiherkullista, eikä varmaan ollut montaakaan kojua, mistä _ei_ olisi saanut lasisia joulupalloja (vai muistelenko vaan?). Hämmentävää, ja pidemmän päälle vähän tylsääkin, oli kuitenkin se, että näitä samanlaisia joulutoreja oli ihan joka korttelissa. Osa ilmaisia, osaan joku euron sisäänpääsymaksu. Ja ne olivat kaikki ihan identtisiä. Mutta kyllä siellä siitä huolimatta aika hyvin joulufiiliksiin pääsi.

  Hauskaa joulumatkaa teille! Musta on suorastaan virkistävää, että joku suunnilleen omaa ikäluokkaa oleva jaksaa fiilistellä joulua noin paljon. Sellainen vähän kyynisempi asenne on valitettavasti tullut viime vuosina huomattavasti tutummaksi.

  VastaaPoista
 2. On tullut käytyä Frankfurtissa joskus, ei tosin joulumarkkinoilla, mutta ihana kaupunki siitä huolimatta. En tiedä (tai muista) noista must see-kohteista, mutta ainakin Mainin laakso oli upeaa katseltavaa sillon kun autolla ajeltiin rantateitä pitkin.(^^)Eläintarha oli muistaakseni hieno ja ainahan on perinteiset linnat, joissa kannattaa käydä!

  Itse oon menossa müncheniin samaisiin puuhiin joulukuun alussa.. :D

  VastaaPoista
 3. T: Okei, no osaanpa varautua ainakin :D Ja ihanaa, jos noista palloista riittää oikein valinnanvaraa, sillä pääsen jo pitkälle! :) Kiitos kovasti!

  Tiia: Jee, kiva kuulla :) Täytyis varmaan googletella vielä raivokkaasti tää viikko, että tietäis, mihin suunnata. Ihanaa reissua sullekin ja lämpöistä joulun odotusta! :)

  VastaaPoista