maanantai 11. huhtikuuta 2011

Vrrruuumm...

... on päivän luontoääni. S on täällä käymässä ja kyyditsi mua eilen illalla tyttöjä katsomaan ja keskustassa pyörähtämään. Näillä hoodeilla näkee aivan liian usein autoja, joista yksi ikkuna on korvattu keräyspahvilla, joten olin aiemmin kehottanut S:aa ottamaan soittimen etupaneelin mukaan sisälle autosta lähtiessään. Niinpä se unohtuikin illalla sitten mun luo ja jouduimme tyytymään vain toistemme keskusteluseuraan Helsinkiä kohti ajellessamme. Siitä oli kuitenkin se hyöty, että kuulimme auton lisääntyneen pörinä-äänen, osasimme S osasi hiukan alkaa uumoilla pahinta ja eikös siinä sitten käynytkin niin, että pakoputki tipahti sitten keskellä Mannerheimintietä aka Manskua!  Niinpä olemmekin sitten koko tämän päivän saaneet pöristellä ympäriinsä hienojen amisralliäänten saattelemina! Erittäin katu-uskottavaa, ettenkö sanoisi :D

Missäkö sitten olemme ajelleet? No, ensimmäisenä kutsuivat kamerakaupat, koska ihanainen äitini lupasi sponssata mulle digipokkarin nimpparilahjaksi Tällainen tarttui mukaan:


Ei sitten tippaakaan mun värinen ja oikeasti jopa hetken aikaa pohdin, voinko elää sinisen kameran kanssa. En sitten kuitenkaan jaksanut heittäytyä lapselliseksi, kun onhan tuo ihan nätti väri, vaikkakaan ei yhtään "mua" :) Toivottavasti kuvien laatu korvaa kompromissin, koska ajattelin raahata tätä pikkuista nyt mukanani niissä tapahtumissa, joihin en järkkäriä uskalla mukaani ottaa.


Kameralle piti tietysti ostaa mukaan myös suojapussi, joka itse asiassa lienee kännykälle tarkoitettu, mutta oli ihan passelin kokoinen tuolle Ixuksellekin. Se on sattumalta muuten saman värinen kuin järkkäri-isoveljensä kameralaukku, koska mitään muuta tummaa (=ei likastu heti) ei ollut saatavilla.


Seuraavaksi suuntasimme amiskiesimme kohti Jumboa. Melkein jo perinteeksi muodostunut keikka niinä viikonloppuina, joina S on täällä mun seuranani. Ajattelimme käydä nauramassa Stockan Hulluilla Päivillä höpöhöpötarjousten perässä hysteerisinä juoksevia ihmisiä, mutta kuinkas siinä sitten kävikään..."Oho, hups"


Toinen kasseista tosin pitää sisällään vain S:lle löytyneitä vaatteita ja toinen ruokatarvikkeita, kuten kevään ensimmäiset mansikat!
Itse selvisin reissusta kotiuttamalla mukaani vain pitkään himoitsemani korun Seppälästä nyt kun sen sai -20% alennuksella. Joskus vain tulee vastaan niitä juttuja, jotka on aivan pakko saada. Jostakin käsittämättömästä syystä. En ole varma, mutta luulen, että tässä korussa mua veti puoleensa sen vastakohtaisuus: blingbling helmet ja harmaan arkinen kaulanauha. Rakkautta!


Vantaanportista huristeltiin sitten vielä Helsingin puolelle ajelemaan. 


Erittäin esteettisiä nämä auton tuulilasin läpi otetut kuvat, mutta menkööt :D
 Suhtautuisitteko yllä oleviin kuviin eri tavalla, jos kertoisin, että katselitte juuri kuvia mun tulevista uusista kotimaisemista? Kyllä, lähes vuoden jonotus palkittiin ja mulle tarjottiin kämppää Helsingin puolelta! :) 

Meinasin haljeta liitoksistani perjantaina asiasta kuullessani. Kämppä on tosi kivan oloinen: vain neliön pienempi kaksio kuin tämä nykyinen eli 39 neliötä. Vuokrakin on vain 10e nykyistä kalliimpi, vaikka Helsingistä tosiaan kyse. Keittiö pienenee keittokomeroksi, kylppäri valtavasta normaalikokoiseksi (toivottavasti sinne mahtuu silti pesukone ja ennen kaikkea keittiöön tiskikone!), parveke ehkä puoleen nykyisestä, mutta eikös tämä sitten tarkoita sitä, että itse asuinhuoneet ovat vastaavasti tilavampia? :) Lisäksi kämpästä löytyy kylpyamme, ihanaa! 
Kesäisin pääsen kulkemaan Viikkiin pyörällä ja muutenkin matkat sinne ja keskustaan helpottuvat, kun dösiä kulkee ehkä 10 min välein verrattuna nykyiseen tunnin välein kulkemiseen ;) Lisäksi merenranta on kävelymatkan päässä! Olenko koskaan kertonut, että rakastan merta? Koiralenkit meren rannalla, ah

Löysi se onni näköjään vihdoin mutkin :)

10 kommenttia:

 1. Loistavaa, että sait näin hienon asunnon! Ja meren/järven rannalla on ihanaa asua! Onnittelut!

  T. pitkään blogiasi lukenut "skarlett"

  VastaaPoista
 2. Vau! Tosi hieno homma, ei muuta kun onneksi olkoon!

  T.toinen pitkään blogiasi lukenut S

  VastaaPoista
 3. Oi mahtavaa, onnittelut! Omana haaveenani on myös Helsingissä asuminen, mutta jonot tosiaan ovat kovat ja hinnat usein vähintäänkin yhtä kovat... Merenranta on vielä piste i:n päälle (:

  T. Kolmas S (;

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea uudesta asunnosta! :)

  Vuokraako sikäläinen opiskelija-asuntojärjestö yksinasuvillekin kaksioita? Täällä kämpät ovat niin kortilla, että yksinasuvat jonottavat yksiöihin n. 1,5v ja kaksinasuvat kaksioihin vähintään saman ajan.. Joten juu, emme todellakaan asu opiskelijakämpässä. :)

  Ja kyllä, makkari ja olkkari ovat varmasti tilavia, kun keittiö ja kylppäri eivät syö neliöitä. :) Ja Iippukin varmasti viihtyy rannan läheisyydessä!

  Isosti onnea vielä!! :)

  VastaaPoista
 5. (Mikä ässä-invaasio edellä :D )

  Jee, tervetulemasta helsinkiläiseks ja tänne suurkaupungin jännittäviin pyörteisiin.
  Kesähelsinki <3

  Sulla on muuten lysteimpiä otsikoita, mitä täällä vastaan tulee ( sulle tulee tietty nyt kauheat rimapaineet etkä keksi enää mitään spontaania). Erityisesti tuo edellinen "Sula hopsula hej" puhutteli.

  :D

  MOH

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania kommentteja kiitos niistä! Erikivaa on aina kuulla, että joku on jaksanut lukea mun juttujani jo pidemmän aikaa! :)

  "skarlett"(ihana :D): Kiitos kovasti! Ja juu, en mä ihan meren _rannalle_ tuu muuttamaan, mutta kävelymatkan päähän kuitenkin! :)

  S: Jee, kiitos kovasti :)

  S nro. 3: Joo, onhan nuo - ei yksityisille asuntomarkkinoille ole täällä mitään asiaa :/ Mutta kiitos! :)

  Marika: Kiitoskiitos :) HOAS vuokraa yksinasuville pienkaksioita lemmikkiasunnoiksi Vantaalta ja Espoosta, Helsingissä tätä asuntotyyppiä ei ole. Perhe- tai kaveruskaksioita ei vuokrata yksinasuville täälläkään ja yksiöitä vain opinnoissaan loppuvaiheessa oleville opiskelijoille ja vain kahdeksi vuodeksi. Mieluiten jengi yritetään ohjata soluihin.

  Tää mun tuleva kämppäni puolestaan on osakunnan. Yksityisiltä markkinoilta täällä on ihan turha yksinään kärkkyä kämppää, kun vuokrataso on aivan hullu ! :)

  MOH; Jee, kiitti ihana <3 Haha, noi otsikot nyt on tollasia läppiä, mulla on aina välillä hauskaa niitä miettiessä :D Ja kun taso on jo valmiiksi alhaalla, niin ei mulle todellakaan tuu mitään rimapaineita :D

  VastaaPoista
 7. Huisin näköinen shoppailureissu! Helsinki on ruvennut näyttämään jokseenkin jopa vallan houkuttelevalta kaupungilta, mitä kummaa? :D

  Onnea uuteen asuntoon!

  -Mäykky

  VastaaPoista
 8. Oon seurannu sun blogia jo pitkään ja tosi hyvä blogi on :) Mua kiinnostais eläinlääkis ja haluisin tietää opiskelusta vähän. Kuinka paljon käytännön juttuja teillä oli ensimmäisenä opiskeluvuonna?Ootteko esim päässy ottamaan verikokeita ym vielä ekana vuonna? Entä minkälaisia preparointeja teillä on ollut tähän mennessä? -Ninsku

  VastaaPoista
 9. Jei, onnea uudesta asunnosta, josta otaksun tulevan vielä kodin :)

  Täällä pitkäaikainen lukija nro. missä sitten mennäänkin :D Tykkään tosi paljon :)

  VastaaPoista
 10. Mäykky: Helsinki yllättävää kyllä ON varsin houkutteleva ja kiva kaupunki! Mun ennakkoluulot on ainakin rapisseet urakalla maahan :)

  Ninsku: Kiitti :) Käytäntöä on - jos nyt ei ihan päivittäin, niin ainakin monta kertaa viikossa. Joskus saattaa olla muutama pelkistä luennoista koostuva viikko. Käytäntö on kuitenkin preklinikassa lähinnä labratöitä ja leikkelyitä. Jonkun verran päästään palpoimaan eläimiä, ottamaan EKG-käyrää, kurkkimaan silmiin oftalmoskoopilla, kuuntelemaan sydämiä, keuhkoja ja pötsiääniä yms.

  Leikkelyissä tutustuttiin terveen eläimen (kissa, koira, hevonen, sika, lehmä, joskus lammas, kala tai kana) anatomiaan elinryhmä kerrallaan (ensin lihakset, sitten verisuonet ja hermot, ruuansulatuskanava jne.) ja leikkelyitä kesti ympäri vuoden. Kakkosella ei leikellä, mutta kolmosella alkaa sitten sairaiden eläinten leikkelyt ja patologisten muutosten etsiskely.

  tata: Kiitti :) Kiva kuulla, että olet vielä messissä! :)

  VastaaPoista